Reklama

Reklama

Tichý les

  • Česko Tichý les (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Študentka lesníctva Anja Grimmová sa v roku 1999 vracia do Horného Falcka, aby zmapovala práve ten les, kde pred dvadsiatimi rokmi bez stopy zmizol jej otec. Môže byť za jeho smrť zodpovedný  psychicky narušený Xaver Leybach blízky rodine majiteľov lesa Gollasovcov? Na jednej z čistín Anja narazí na pôdny profil, ktorý vykazuje podivné chemické zloženie. Anja pátra po svojom nezvestnom otcovi, ale polícia s ňou nespolupracuje a policajný inšpektor na dôchodku sa snaží všetkými prostriedkami zabrániť tomu, aby pravda vyšla najavo. Keď však príde v okolí k vražde a samovražde, udalosti naberú prudký spád. (TV JOJ)

(viac)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (19)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Tichý, priam mlčiaci les to bol. S prázdnymi momentami, ktoré vedú k sypaniu si popola za fašistickú minulosť. Trochou temnej atmosféry to bolo na začiatku štrajchnuté, ale zvyšok nuda, ako Poliaci hovoria, nuda ako držky s olejom. ()

Ephemeris 

všetky recenzie používateľa

Film z bavorských lesov, v ktorom sa nejedná o hľadanie wolpertingerov? No tak to je samozrejme zúfalá nuda... (že ste ešte nikdy nepočuli o wolpertingeroch?). Dobrý námet, ktorý zabíja mdlé prevedenie, echt. Lesná atmosféra ale zvládnutá dobre. ()

Reklama

Stillborn83 

všetky recenzie používateľa

Je to pomalé, ponuré, ale dlho neviete o čo vlastne ide. Ale práve tá neistá atmosféra (trocha ako pri severských filmoch), len viete, že sa stane niečo, no netušíte čo a kedy, vás udrží v napätí. Už keď sa postupne rozmotá celý príbeh, dávajú veci zmysel, avšak takýto silný príbeh by si zaslúžil istotne lepšie a zrozumiteľnejšie spracovanie. Veľmi tomu celému nepomohli herci a ani dialógy a až príliš pomalý dej, čakal som od toho viac, ale za jedno pozretie to stojí. ()

radektejkal 

všetky recenzie používateľa

Nedovedl jsem se vyznat ve věku lidí/obyvatel, kteří se účastnili "honů na zebry" ani lesa, v jehož korunách měla vést zážitková cesta. Ani v chování místních, kterým v podstatě už o nic nešlo ani v dívce, která všechno perfektně uměla (poté co si sama zašila zraněnou nohu ani nekulhala), včetně výkladu Perníkové chaloupky; jen si možná neuvědomila, že onou čarodějnicí je v tomto lese pro jeho obyvatele ona sama. - Když jsem svého času studoval tyto pochody smrti (na památku padlých na cestě jsme pak chodili každý rok (po deset let) 100 km v zátahu, abychom si s plným břichem, i když bez jídla, alespoň trošku uvědomili, o co vůbec šlo), byl jsem si vědom, že mrtví zůstávali ležet tam, kde padli a pohřbívat je museli bydlící podél cest. Teď si dovedu představit i průběh "honu na zebry" v oné ráně, kterou příběh končí. - Český ani anglický překlad nijak nereflektuje báseň Matthiase Claudiuse Der Mond ist aufgegangen, die goldnen Sterne prangen am Himmel hell und klar, der Wald steht schwarz und schweigend und aus dem Nebel steiget der weiße Nebel – wunderbar !“, na kterou se originál odvolává. Tím ovšem film ztrácí leccos ze své poetičnosti. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (1)

  • Film sa natáčal v meste Weiden in der Oberpfalz (Nemecko). Natáčacie obdobie trvalo od 19. apríla do 21. mája 2021. (Arsenal83)

Reklama

Reklama