Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pátý a poslední případ nekompromisního policisty Harryho Callahana, kterému nikdo neřekne jinak než Drsný Harry.  Harry Callahan vyšetřuje zvláštní sázecí hru: byl distribuován seznam místních osobností a teď se uzavírají sázky na to, kdo z nich první zemře. Události dostávají spád v okamžiku, když se na seznamu objeví jméno Harry Callahan... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (175)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Dirty Harry popiaty raz a naposledy. A regulerne ide o najslabsi diel, ktory o vysinach kultovej Dirty Harry z roku 1971 moze len snivat. Ponajprv sa stala ta hrozna myslienka, ze som o deji a o scenari aktivne rozmyslal, a to som nemal robit. Scenar je plny nelogickych dier, absolutne chybaju uderne hlasky ako z kultovej jednotky a reziser Buddy Van Horn je v tomto pripade len za rutinera. Genialnu zapletku a la Hitchcock tu nemozno hladat /napokon tu ani ziadna nie je/ -- a ynteligenciou a la Ymmanuel Kant seria tiez nikdy neoplyvala. Akcna autonahanacka s anglicakom bola sice smiesna, ale mala zakryt scenaristicku a rezisersku nemohucnost. Pan Eastwood ako drsnak fajn, ale cely film posobi miestami az prilis televizne. 50 % ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Nevim ani kolikaty uz pokracovani Drsnyho Harryho, ale opet hodne povedeny. Samozrejme to cely stoji na postave Clinta, kterej je fakt spravne drsnej, sem tam hodi nakou hlasku a jeho styl strileni je fakt dokonalej, vetsinou kazdyho sunda jednou ranou do hlavy kanonem jak hovado a ten odlitne pet metru do hajzlu. A kdyz uz zminuju Clinta, musim taky zminit Liama Neesona, kterej taky dela vicemene drsnaka a taky mu to skvele sedi. Ale ja si tenhle film stejne poustel kuli Carreymu, kterej tu je sice jen pet minut, ale jeho silenej muzikant je fakt paradni role a Carrey si ji vyditelne uziva. Jinak co se tyce samotnyho pribehu, nic moc originalniho, nicmene dostacujici a nikde se nezadrhavajici, takze tech 90 minut utece jakoby nic a ja se dobre bavil. ()

Reklama

zipper111 

všetky recenzie používateľa

Film, kde je Liam Neeson ještě mladý ucho, kde se Jim Carrey ještě v titulkách jmenuje James Carrey, film, kde Dirty Harry rozstřílí půl San Franciska, tak jak jsme na to už dávno zvyklí... Zakončení pentalogie je vcelku průměrné, scénář a příběh vůbec jako takový je docela i podprůměrný, ale je to celé zajímavě natočeno, na Patriciu Clarkson se pěkně kouká, má to jen hodinu třicet a je to docela sranda. ()

Goldbeater 

všetky recenzie používateľa

Poslední díl z Callahanovské série není vůbec špatný. Není to už sice taková pecka jako Magnum Force, ale stále se na to dá pěkně dívat. Od prvního Dirty Harryho už tvůrci urazili pěkný kus cesty a je to vidět. Zápletka není nijak extra zajímavá, což je pro Harryho docela škoda. Mohlo být trochu víc popřemýšleno nad scénářem. V každém případě je zde pár zapamatování hodných scén, jako například ty s autíčkem. Podobně jako v předchozím díle někde mezi třemi a čtyřmi hvězdami. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Má to kopec fajn momentov - Jim Carrey, Neeson, vzťah medzi Clarkson a Eastwoodom, scéna vo väzení alebo mafiánoví bodyguardi. Ale základnou zápletkou a prevedením Buddy Van Horna sa z toho stáva miestami až ťažkopádny počin, ktorého nezachráni ani hláškujúci Eastwood. Harry je stále plnohodnotnou postavou, ale finálny zloduch a pozmenenie konceptu z krimi na detektívny film skrátka nefunguje. Čo je dosť škoda. Trochu to zamrzí, pretože rozlúčenie s Callahanom som si predstavoval inak. Na druhú stranu, ako sériu, ktorá sa môže domrviť rôznymi spôsobmi som si vedel posledný diel predstaviť aj o dosť horšie. Takto priemer. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (14)

  • Píseň, kterou ve filmu ´“zpívá“ Jim Carey, je „Welcome To The Jungle“ od skupiny Guns'N Roses. (korbitch22)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (reich)
  • „Každá postava má omezené možnosti a Drsný Harry již svůj potenciál víceméně vyčerpal“. Takto se rozloučil Eastwood se svou slavnou postavou, kterou si zde zahrál naposled. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama