Reklama

Reklama

Veľa šťastia, pán Veľký

  • Česko Hodně štěstí, pane Veliký (viac)
Trailer 1
Veľká Británia, 2022, 97 min (Alternatívna 93 min)

VOD (1)

Nancy, učiteľka na dôchodku a vdova, túži po dobrodružstve, ľudskom prepojení a sexe. Dobrom sexe. Keď jej manžel žil, dával jej niečo, čo pripomínalo život, ale dobrý sex nikdy nebol v ponuke. Teraz má plán: do hotelovej izby si najme mladého sexuálneho pracovníka menom Leo Grande. (Forum Film SK)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (209)

Renfield 

všetky recenzie používateľa

Leo Grande má nejspíš k jeho reálným pracovním kolegům stejně daleko jako k dělníkům na ropné plošině. Ale co už, příběhu jeho profese dává více vtipu, současně však i hloubky a nakonec třeba studuje psychologii. Každopádně se snaží být v každé chvíli profesionálem, nechce se nechat zatáhnout do konverzace mimo práci, což se mu občas nedaří a potom je tu úplně jiný Leo. Obyčejný rozhovor dvou lidí tím několikrát pozvolna změní žánr filmu a ten tak nemá čas nudit, je to opravdu výborně napsané. A zahrané, obzvlášť Nancy tu logicky prochází velkou, snad přímo životní proměnou, což Emma Thompson umí dát najevo. Divadelní dialogovka s příjemně nenápadnou hudbou a vlastně mnoha životními pravdami. 80% ()

Lukrecie 

všetky recenzie používateľa

Tak léčivé, tak intimní, tak lidské, tak pravdivé. Daryl byl rozkošný a Emma autentická a roztomilá. Jedinou a velkou výhradu mám, a proto dávám 4*. Nahá žena je v každém filmu, zatímco nahého muže, aby člověk pohledal!!!! Tak 2 filmy za rok. Absolutní nevyváženost.:( Je vidět, jak se na ženské potřeby z vysoka kašle. 😰😭 "Každý potřebuje něco jiného." ()

Reklama

Anet21 

všetky recenzie používateľa

⚪Celý film pôsobí ako televízny záznam činohry, celý koncept ,,konverzačky" je vždy lepšie pochopiteľný aj uchopiteľný v divadle, vo filme sa postupne (v 99% prípadov) začne strácať dynamika a scény začnú pôsobiť repetetívne. Ako aj v tomto prípade. V krátkom minifilme by premisa obstála, no v klasicky dlhom snímku, v ktorom sa naviac nič hlbšie ako klasické vzťahové medziľudské problémy neriešia je to scenáristická samovražda. Zase raz.⚪Celkovo nie je ani jasné, čo zamýšľal scenárista s premisou a či vôbec plánoval takto dlhý snímok, keďže množstvo dialógov je nadstavovaných umelo, postavy sa v nich (znova strašne činoherne) vracajú k tomu, čo už hovorili, na čo už sa pýtali, čo už im bolo zodpovedané, len aby nebolo ticho, aby sa nejaký dialóg odohral a snáď niekam aj dej posunul.⚪Ďalší bod je samotný druhý významový plán, v ktorom nielenže padajú múdra, že je sex najdôležitejší, ak hrdinka nezažila orál, tak to sa jej skoro ani neoplatilo žiť a iné sexuálne konzumné narážky, ale zároveň sa v závere divák dostane k woke pointe, v ktorej sú všetci konzervatívci netolerantní, eskort a prostitúcia by sa mala normalizovať, lebo je to ,,normálna" práca (ehmmm) a matka, ktorá našla svojho syna nahého váľať sa na kope s inými nahými mužmi pri bohviečom a bola z toho zdesená je netolerantná zlá a spiatočnícka a hrdina z nej má traumu. On z nej. Aha.⚪V priebehu deju sa vyskytujú narážky (na náboženstvo a pod.), z ktorých možno tieto záverečné farebné perly odtušiť, ale že celý dej skĺzne k tejto liberálnej pointe som naozaj nečakala. Rovnako ani to, že uvidím 60-ročnú Thompson s nohavičkami pri členkoch, ako si dáva robiť orál, s nahými prsiami, opretú nahú o stenu či úplne nahú pred zrkadlom. Zaujímalo by ma, čo si týmto chcela herečka dokázať, ešte v tomto veku.⚪Každopádne, očividne už aj konverzačky sa v tejto dekáde nezaobídu bez toho všetkého nutného balastu, v ktorom sa plnia kvóty na rasu, sexualitu, názory atď. Tak, snáď cieľovke dobre padlo.⚪ ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Ako haló...! Kde je sever? Už sme doma? V skutočnosti sme my diváci tí, ktorí potrebujeme šťastie, aby sme sa snažili pochopiť všetky zápletky a prekvapenia tohto filmu. Nazval by som to aj konverzačkou o h....e, kde z driemot vytrhne len posledných 5 minút. Áno, vsetko speje tam kde si holá E. Thompson chyta číču pred zrkadlom - inak klobúk dole, veľká odvaha. A bola to vlastne ona? V každom prípade úplne stačí, keď si pustíte týchto posledných 5 minút a získate tým čistú esenciu filmu, nič vám neujde. Na hranici odpadu. 30/100 ()

Radiq 

všetky recenzie používateľa

Pustil jsem si to sice jen náhodou, ale vůbec jsem nemusel litovat. A to přesto, že když se tam objevil snědý týpek s uhrančivejma očima, říkal jsem si, že toho zas vybrali jenom kvůli vzhledu. Není to tak - nejdřív jeho postava zaujme gentlemanstvím, inteligencí a sympatickým vystupováním, ale pak Daryl McCormack ukáže, že umí i hrát. Co je to ale oproti Emmě Thompson, která sice nikdy nehrála ve filmech role, které by se mi opravdu líbily, ale musel jsem vždy připustit, že herečka je to výborná. A tady navíc v odvážné poloze a polohách. Myslím, že se vůbec nemá za co stydět a oceňuji, že si jako ostatní herečky v jejím věku nedělá hloupé plastiky a jiné nesmysly. Jediné, co mi tam nedávalo moc smysl, byla scéna v lobby hotelu, kde své bývalé žačce všechno bez skrupulí vyklopí. To byla trochu křeč. Na rozdíl od všeho ostatního. Nečekal jsem, že by mě ještě mohla zaujmout taková konverzačka, ale když je dobře napsaná, tak proč ne. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (4)

  • Nahé tělo ve filmu skutečně patří Emmě Thompson (Nancy), nejedná se o žádný CGI trick nebo dubléra. Emma otevřeně prohlásila, že se tím snaží zažehnout jiskru v boji proti nereálným představám o ženském těle ve filmovém průmyslu. (sh3riff)
  • Emma Thompson (Nancy) a Daryl McCormack (Leo) nepotřebovali koordinátory intimity pro jejich postelové scény. Místo toho spolu po 4 týdny intenzivně trávili veškerý čas, aby se lépe poznali a zvykli si na sebe. Dokonce spolu chodili domů, kde společně jedli, povídali si a pak šli spát. (Detektiv-2)
  • Natáčení začalo 8. března 2021 a skončilo 20. dubna 2021. Místa natáčení zahrnovala Londýn a Norwich. (Detektiv-2)

Súvisiace novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (viac)

Reklama

Reklama