Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Úspěšný rockový hudebník Norman se zamiluje do neznámé zpěvačky Esther a podaří se mu z ní udělat hvězdu. Zatímco ona stoupá po stupíncích umělecké kariéry stále výš a výš, jeho šťastná hvězda pomalu, ale jistě zapadá. Film vypovídá o tvrdosti showbyznysu a zazní v něm několik skvělých písniček Krise Kristoffersona a Barbry Streisandové... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (48)

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Já jsem z filmu nadšená! Mezi Barbrou a Krisem to na plátně jiskří a to na filmovém plátně nebývá tak přesvědčivé jako v tomhle filmu. Navíc ty písně, které film posouvají o kategorii víš. Barbra má úžasný hlas a vždy jsem z jejích písní na větvi. Kris je neohrabaný a sexy herec a zpěvák. Na konci filmu mě ovládly emoce. Co víc si ve filmu přát? Láska, emoce, písně, skvělá Barbra a sexy Kris. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

„Zrodila sa hviezda” z nádejnej speváčky Esther Hoffmanovej, ktorú objaví, presadí a spopularizuje - rocková star, už takmer vyhasnutý spevák, John Norman Howard, čo voľakedy patril k totálne absolútnej špičke, keď sa ani teraz nedá vôbec povedať, že by hral na "druhé husle" , no, skrátka, najlepšie časy už má zrejme dávno za sebou, kedy nastáva čas na nový OBJAV - prvej svietivosti s doživotnou garanciou záruky, ale to zatiaľ ešte udalosti trochu predbieham. J. N. Howard má v úvode koncert, na ktorý sa ledva dostaví, so životabudičmi v podobe drogy a chľastu, sa tackavo na pódium postaví, že si svoje pesničky aj pohotovo odspieva, kedy po vystúpení i do zapadnutého baru limuzínou dorazí, kde naďabí na osud svojho života, ktorý sa s ním absolútne nemazlí. Stretnúť sa s Esther mu bolo asi súdené, že sa zároveň aj onedlho vezmú, odkedy sa ona začína čoraz viac presadzovať, on sa bude do samej temnoty prepadať. Alkohol mu je neustále v objatí, či aj naštartovať zašlú kariéru sa snaží, no, na neho to už akosi neplatí, pretože Grammy, klinček po hlavičke uderí, z čoho sa už nikdy poriadne nespamätá, a tak škandál na seba zase uvalí. Ide to s ním čím ďalej viac z kopca, či lepšie je ísť radšej do kopca ? Johna mi bolo normálne ľúto, čo zo seba nenormálne spravil, no odkaz po sebe zanechal, na ktorý Esther bude často v dobrom spomínať, i keď mávali medzi sebou turbulentné vzťahy. / Verzie (a star is born), sú celkovo štyri, keď jedna z nich je dokonca priamo z hollywoodskeho prostredia, ktorú som síce videl, no zase tú s Judy Garland som ešte nevidel, jedno majú ale všetky spoločné, že v nich účinkujú samé, profesionálne speváčky, ktoré sú až potom herečky, čo sa nie vždy vyplatí ? Barbra Streisand patrí vôbec k tým najúžasnejším kombináciam, aké si dokážem len predstaviť. Krisa Kristoffersona mám čoraz radšej ! Doteraz som ani netušil, že je takým dobrým spevákom aj v civile. Nevravím, že túto hudobno/filmovú variáciu mám úplne najradšej, no, prišla mi, ako najviac realistická, aká vôbec môže byť ! Vrelo, odporúčam. ()

Reklama

Han22 

všetky recenzie používateľa

Druhá verze stejného příběhu a film který jsem kdysi poslouchal doma jako kulisu od počítače. Oproti verzi z roku 1954 to je ptytké, povrchní, míň muzikál a více romantický doják. Kristofferson je slušný, jeho sebedestruktivní cesta plná chlastu a skandálů ovšem vede k očekávanému konci. Streisandová je místy přirozená, místy mě i dostala (scéna s magneťákem na konci) a místy příšerně přehrává. Oba se k sobě naprosto nehodí, což nebrání šílené chemické vášni (láska bych tomu neříkal). Hudba? Těžké hodnocení. Kristofferson byl country/folkový zpěvák, rockové kvílení mu nesedí a celá ta rocková hudba plná sólíček nemá hlavu ani patu. Streisandová má skvělý hlas, ale i u těch písniček má ty svoje afekty a většina těch jejich popových cajdáků tak nějak propluje bez většího dojmu (a rock je v jejím podání katastrofa). To se týká i Evergreen, která byla známým hitem, v nulové konkurenci si toho Oskara možná i zasloužila, ale pět minut po poslechu nevím ani základní nápěv. 3*, chápu proč to byl hit, ale nijak mě to nedostalo. ()

kobejn 

všetky recenzie používateľa

Novou verzi jsem ještě neviděl, ale tadle je dokonalá. Film skvěle zobrazuje prostředí šoubyznysu, a všechny jeho stinné stránky, slávu a otravný fanoušky. Zároveň je to silný milostný příběh a oba dva hlavní představitelé jsou mimořádně přesvědčiví. Celkově jde o jeden z nejlepších filmů s hudební tematikou, jaký jsem dosud viděl. ()

ripo 

všetky recenzie používateľa

Keď vypnem obraz , tak musím skutočne priznať, že Barbra má božský hlas. Len prečo sa derie aj do hraných úloh ?!? Mohla síce sebelepšie zahrať - aj tak by som mu nedal ani o jedinú hviezdičku viac. Neuveriteľný príbeh, kde zhýraleho rockera v priebehu jediného mesiaca obráti naruby začínajúca hviezdička pop-music, ktorej sláva prerastie nad hlavu jej proťajška .... Tento film je hybrid muzikálu, rodinného filmu, romantickej limonády, a ten hybrid je až taký prekombinovaný, že človek nevie, čo si má o tomto dielku myslieť ..... ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (16)

  • Rockový koncert nakrútili filmári na Sun Devil Stadium (Tempe, Arizona) pred 47 000 fanúšikmi. Jednalo sa o skutočné predstavenie, ktorého sa zúčastnili ešte Peter Frampton a Carlos Santana. Kto sa chcel prísť pozrieť, musel zaplatiť tri doláre a päťdesiat centov. (classic)
  • Barbra Streisand (Esther) používala väčšinu kostýmov zo svojho vlastného šatníku, čím sa neprešvihol rozpočet a dokonca bol snímok i skôr nakrútený. (classic)
  • Záverečný koncert sa nakrútil v sále arizonskej štátnej univerzity Grady Gammage Auditorium. (classic)

Reklama

Reklama