Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Úspěšný rockový hudebník Norman se zamiluje do neznámé zpěvačky Esther a podaří se mu z ní udělat hvězdu. Zatímco ona stoupá po stupíncích umělecké kariéry stále výš a výš, jeho šťastná hvězda pomalu, ale jistě zapadá. Film vypovídá o tvrdosti showbyznysu a zazní v něm několik skvělých písniček Krise Kristoffersona a Barbry Streisandové... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (48)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $6miliónovTržby USA $80,000,605Tržby Celosvetovo $88,870,102║ Koncept je jasný už hneď na začiatku, kam sa to bude uberať ale dobre. Ústredná dvojica nie je zrovna z tých sympatických, hudobne alebo teda po speváckej stránke Kris Kristofferson moc toho nedá, pri Barbre Streisand je skoro neviditeľný. Iskra medzi nimi je len minimálna, dejovo ako na hojdačke lepšie scény sa striedajú zo slabšími, je to také rozlietané. /60%/ ()

sud 

všetky recenzie používateľa

Až na ty písničky to není nijak převratné. Krise Kristoffersona mám rád, Barbra Straisandová mi nevadí a celkově je to příjemná podívaná. Ale, jak říkám, příběh nic extra, písničky to posouvají do mírně lepšího průměru. ()

ripo 

všetky recenzie používateľa

Keď vypnem obraz , tak musím skutočne priznať, že Barbra má božský hlas. Len prečo sa derie aj do hraných úloh ?!? Mohla síce sebelepšie zahrať - aj tak by som mu nedal ani o jedinú hviezdičku viac. Neuveriteľný príbeh, kde zhýraleho rockera v priebehu jediného mesiaca obráti naruby začínajúca hviezdička pop-music, ktorej sláva prerastie nad hlavu jej proťajška .... Tento film je hybrid muzikálu, rodinného filmu, romantickej limonády, a ten hybrid je až taký prekombinovaný, že človek nevie, čo si má o tomto dielku myslieť ..... ()

Fingon 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film je dost průměrný, a snímání Streisandky během jejího zpěvu je ten nejhorší způsob snímání koncertu, který jsem kdy viděl - kamera, která během její poslední písně neudělá vůbec žádný prostřih, fuj. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

„Zrodila sa hviezda” z nádejnej speváčky Esther Hoffmanovej, ktorú objaví, presadí a spopularizuje - rocková star, už takmer vyhasnutý spevák, John Norman Howard, čo voľakedy patril k totálne absolútnej špičke, keď sa ani teraz nedá vôbec povedať, že by hral na "druhé husle" , no, skrátka, najlepšie časy už má zrejme dávno za sebou, kedy nastáva čas na nový OBJAV - prvej svietivosti s doživotnou garanciou záruky, ale to zatiaľ ešte udalosti trochu predbieham. J. N. Howard má v úvode koncert, na ktorý sa ledva dostaví, so životabudičmi v podobe drogy a chľastu, sa tackavo na pódium postaví, že si svoje pesničky aj pohotovo odspieva, kedy po vystúpení i do zapadnutého baru limuzínou dorazí, kde naďabí na osud svojho života, ktorý sa s ním absolútne nemazlí. Stretnúť sa s Esther mu bolo asi súdené, že sa zároveň aj onedlho vezmú, odkedy sa ona začína čoraz viac presadzovať, on sa bude do samej temnoty prepadať. Alkohol mu je neustále v objatí, či aj naštartovať zašlú kariéru sa snaží, no, na neho to už akosi neplatí, pretože Grammy, klinček po hlavičke uderí, z čoho sa už nikdy poriadne nespamätá, a tak škandál na seba zase uvalí. Ide to s ním čím ďalej viac z kopca, či lepšie je ísť radšej do kopca ? Johna mi bolo normálne ľúto, čo zo seba nenormálne spravil, no odkaz po sebe zanechal, na ktorý Esther bude často v dobrom spomínať, i keď mávali medzi sebou turbulentné vzťahy. / Verzie (a star is born), sú celkovo štyri, keď jedna z nich je dokonca priamo z hollywoodskeho prostredia, ktorú som síce videl, no zase tú s Judy Garland som ešte nevidel, jedno majú ale všetky spoločné, že v nich účinkujú samé, profesionálne speváčky, ktoré sú až potom herečky, čo sa nie vždy vyplatí ? Barbra Streisand patrí vôbec k tým najúžasnejším kombináciam, aké si dokážem len predstaviť. Krisa Kristoffersona mám čoraz radšej ! Doteraz som ani netušil, že je takým dobrým spevákom aj v civile. Nevravím, že túto hudobno/filmovú variáciu mám úplne najradšej, no, prišla mi, ako najviac realistická, aká vôbec môže byť ! Vrelo, odporúčam. ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Film začína ako dobrý romantický film, no po svadbe hlavných predstaviteľov stráca tempo a stáva sa z neho fraška. Jedinou záchranou je Barbra Streisand, ktorá jasne prevyšuje Kristoffersona nielen po speveckej stránke, ale aj po tej hereckej. ()

kobejn 

všetky recenzie používateľa

Novou verzi jsem ještě neviděl, ale tadle je dokonalá. Film skvěle zobrazuje prostředí šoubyznysu, a všechny jeho stinné stránky, slávu a otravný fanoušky. Zároveň je to silný milostný příběh a oba dva hlavní představitelé jsou mimořádně přesvědčiví. Celkově jde o jeden z nejlepších filmů s hudební tematikou, jaký jsem dosud viděl. ()

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Já jsem z filmu nadšená! Mezi Barbrou a Krisem to na plátně jiskří a to na filmovém plátně nebývá tak přesvědčivé jako v tomhle filmu. Navíc ty písně, které film posouvají o kategorii víš. Barbra má úžasný hlas a vždy jsem z jejích písní na větvi. Kris je neohrabaný a sexy herec a zpěvák. Na konci filmu mě ovládly emoce. Co víc si ve filmu přát? Láska, emoce, písně, skvělá Barbra a sexy Kris. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Hladat v tomto planom podpriemere nejaku nadcasovost je cisto mimo realitu. Film skor vypoveda o dobe 70. rokov a o sposobe zivota tej dvojky... nema to uz ani cim zaujat. Zarobilo to akurat na seba dost dobre no a ak niekoho zaujima ako jeho kariera upada a jej kariera ide hore - taxi moze film kludne pozriet. Takze suverenne najslabsi clanok zo serie A star is born. 40 % ()

danecek24 

všetky recenzie používateľa

34. Zlatý Glóbus za rok 1976 - cena (5) - *Nejlepší film (komedie / muzikál), *Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Barbra Streisand, *Nejlepší herec (komedie / muzikál) - Kris Kristofferson, *Nejlepší hudba - Kenny Ascher, Paul Williams, *Nejlepší filmová píseň - "Evergreen (Love Theme From A Star Is Born)" - Hudba Barbra Streisand, text Paul Williams ()

zette 

všetky recenzie používateľa

Streisand zpivat umi, mam-li byt uprimny vubec se mi nelibi a divat se na ni pres dve hodiny mi dalo hodne zabrat. Film neni nicim vyjimecny, scenar vicemene o nicem, Kristofferson neni zadny herec... Nebavilo me to. ()

Deverant 

všetky recenzie používateľa

Film osciluje někde mezi muzikálem (či spíše hudebním filmem), romantickým filmem a filmem o fungování hudebního průyslu (zrcadlový vzestup Esther a pád Johna) což končí tak, že plně není ani jedním z nich. Ta třetí rovina se mi zamlouvala určitě nejvíc, už protože hudba Barbry Streisand je mi značně vzdálená a romantická rovina tento rozměr nijak nenarušuje. Takže jako film o "odvrácené straně" (je to klišé, ale co naplat) hudebního průmyslu tři hvězdy. ()

andrii 

všetky recenzie používateľa

Roste. Má spád. S citem, kterému je do zpěvu, osvětluje omamný pád do života. Drží pevně. Mikrofon, který viklá, ovíjí přítmí, kolem kterého se odvíjí /ob/lačnost atmosfér. ()

Pavlínka9 

všetky recenzie používateľa

Známý příběh o tom, jak hvězda, která si dává kokain k snídani a zapíjí to lahví neidentifikovatelného pití potká něžnou a tímto nedotčenou ženu, která je stejně nadaná jako on...A sláva je tu :) Dvojice Streisand a Kristofferson mi k sobě sedí :) Éra bezpodrsenkové Streisand byla také dobrá :) a ta hudba - hmmm...mrazilo mi při ní po celém těle :) Je to krásný film, sice předvídatelný, ale nádhernou ukázkou toho, jak jsme si všichni vlastními strůjci života a přílišná popularita je smrtící...Závěrečná píseň je bomba - ráda bych ji slyšela od Streisand někdy naživo :) ()

spikey1 

všetky recenzie používateľa

Film vypovídající o době, o stylu života. O rockerech a jejich údělu na scéně. Kris Kristofferson tu jednoduše dominuje. To že má být film o Barbaře je věc jiná a ani mě moc nezajímá. Je to příběh, který je postaven na jednoduchých základech, ale má drive a nakonec působí hluboce, je to výpověď doby na pozadí typické Lovestory. ()

Melios 

všetky recenzie používateľa

Menej známa verzia príbehu o Ester a Johnovi a jeho pomoci dostať Ester na popredné miesta v hudbe. Film mal niekoľko remakov. Originál vyšiel v 30. rokoch ,v 50. rokoch vyšiel prvý remake , v roku 1978 druhý remake a v roku 2018 tretí remake. Ja preferujem tú poslednú verziu s Lady Gaga. Každá doba zo sebou niesla aj remake tohto filmu. To ,čo dnes nikoho nezaujme by v roku 1978 zaujalo veľkú masu. No za mňa je toto najslabša verzia ,o hudbu až tak nejde tá je stále skvelá ,ale scénar upadol. Celkom nuda ,v ktorej sa síce dej vyvíja ,ale až príliž pomaly. Zmena príbehu a čiastočná "cenzúra" od produkčnej spoločnosti tomu taktiež moc nepomohlo. Pokiaľ ste zvedavý ako môže tento príbeh vyzerať s Barbrou Streisand môžete si to pozrieť ,ale zohnať to chvíľu potrvá. Za song Women in love dávam filmu 62% -mohlo to byť lepšie ,nová verzia je proste lepšia. ()

Han22 

všetky recenzie používateľa

Druhá verze stejného příběhu a film který jsem kdysi poslouchal doma jako kulisu od počítače. Oproti verzi z roku 1954 to je ptytké, povrchní, míň muzikál a více romantický doják. Kristofferson je slušný, jeho sebedestruktivní cesta plná chlastu a skandálů ovšem vede k očekávanému konci. Streisandová je místy přirozená, místy mě i dostala (scéna s magneťákem na konci) a místy příšerně přehrává. Oba se k sobě naprosto nehodí, což nebrání šílené chemické vášni (láska bych tomu neříkal). Hudba? Těžké hodnocení. Kristofferson byl country/folkový zpěvák, rockové kvílení mu nesedí a celá ta rocková hudba plná sólíček nemá hlavu ani patu. Streisandová má skvělý hlas, ale i u těch písniček má ty svoje afekty a většina těch jejich popových cajdáků tak nějak propluje bez většího dojmu (a rock je v jejím podání katastrofa). To se týká i Evergreen, která byla známým hitem, v nulové konkurenci si toho Oskara možná i zasloužila, ale pět minut po poslechu nevím ani základní nápěv. 3*, chápu proč to byl hit, ale nijak mě to nedostalo. ()

Reklama

Reklama