Reklama

Reklama

Epizódy(7)

V tomto sedemdielnom seriáli založenom na skutočných udalostiach si dva hlboko veriace manželské páry užívajú pokojný život v texaskom malomeste, kým niekto nezoberie do ruky sekeru... Ocitáme sa na samom konci 70. rokov minulého storočia v Texase, konkrétne na predmestí Dallasu. Metodista Allan Gore (Jesse Plemons) očarí malomestskú barmanku Candy Montgomeryovú (Elizabeth Olsenová) a všetko sa nakoniec vyvinie tak, že sa z kolegu z kostola a zároveň poisťovacieho právnika (Tom Pelphrey) musí stať tvrdý obhajca v oblasti trestného práva. (HBO Max)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (54)

elanius 

všetky recenzie používateľa

(mS1/2024) / Nech hľadám ako hľadám, neviem nájsť čo tejto minisérii vytknúť. Možno tých prvých pár dielov sa mohlo ísť na prvý pohľad viac k veci, ale odmenou za pomalšie tempo boli super prepracované postavy a originálne postavený príbeh. Herci v hlavných úlohách, čistá paráda. Olsenka je skvelá, to už vieme, ale napasovať k nej Jesse Plemonsa bol geniálny ťah. Oceňujem aj primeranú dĺžku. Love&Death je napriek sekere super oddychový seriál. (9/10) ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Disney+ a HBO Max si zobrali na paškál totožný námet o plánovanej nevere a následnom dopade. Obe spracovania vrátane hereckého obsadenia spĺňajú najprísnejšie kritéria a tak to bude pri hodnotení a následnom porovnávaní divákom, vyslovene postavené na sympatiách. Páčilo sa mi: "Candy Smrť v Texase", pozdáva sa mi aj táto "Láska a smrť", určiť pomysleného "víťaza" snáď ani nemá zmysel. Jediné čo ma ale zaráža je fakt, či jedna alebo druhá spoločnosť nevedela o tom, že sa púšťa do totožného projektu. Fakt nechápem, načo bolo toto dobré, ako deti na pieskovisku .. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Z pomalého a zdĺhavého úvodu sme sa dostali konečne k zločinu a k právnickej dráme s otázkou, ako to asi tak bolo a ako to asi tak môže skončiť. A skončilo zaujímavo, rovnako tak, ako končili skoro všetky časti - tak, aby divák chcel pozerať ďalej, a to je u seriálu veľmi dôležité. Olsenka opäť ukázala, že je trocha inde, ako jej vygumované sestry a tu to herectvo dávala až takým studenkovským štýlom. Len z menej plastu na povrchu fasády. Výber Plemmonsa, do ktorého sa bláznivo zamiluje ženská, je však už výrazne na pováženie, lebo ten je teda ľúbezný ako nepigmentovaný slon, takže dvakrát dôveryhodne to nevyzerá. Na záver sa oplatí počkať, nie je jednoznačné, ako to skončí, a osudy postáv v záverečných titulkách sú rovnako tak zaujímavé. ()

jahol 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nevtáhlo mě to zdaleka tak, jako podobně laděné a formou blízké Sedmilhářky nebo Ostré předměty, ale pořád se jedná o velmi dobře zpracovanou látku "ze skutečného života". Elisabeth Olsen a pár dalších si své role vyloženě vymazlili. Pro někoho, kdo toho nemá tolik nakoukáno, asi zážitek. Poctivě dotažené detaily, jen to poselství, okamžik, něco, kde bych si řekl "WOW" jsem tam moc nenašel. Možná nejzajímavější byla (opět velmi dobře zahraná) postava "amatérského" advokáta. Ale to, že se seriál snažil zůstat nohama na zemi a nikde nešel za hranu na efekt bylo vlastně přínosem. Takže nečekejte nějaký velký thriller, ale příjemně fotografické vystižení reality. A nesouhlasím s občasnou kritikou prý nezáživné první půlky od těch nemocných spěchem, kteří musí mít svou dávku adrenalinu pečlivě nadávkovanou na každých pět minut sledování seriálu, jinak převíjejí dopředu... ()

B.Wilde 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

První polovina seriálu slabší, rozjezd pomalejší, ale nakonec to začne nabírat to správné tempo. A to nejlepší, co v seriálu uvidíte je právě herecký výkon Elizabeth Olsen, která si to tu skutečně krade pro sebe a oproti ní, je zbytek obsazení nemastný neslaný... jako nezlobte se na mě, ale kdo by věřil, že by si někdo s vizáží Lizzie začal s někým, kdo vypadal tak podivně plastikově jako Plemons v této roli? Ten chlap mi to ze začátku dost kazil, především, když jejich milenecký vztah je počátek všeho, co se stane později... Každopádně jako true crime příběh rozhodně zajímavé. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (6)

  • Natáčanie sa uskutočnilo v Austine v Texase a okolitých oblastiach. Obdobie natáčania trvalo od 27. septembra 2021 do 1. marca 2022. (Arsenal83)
  • Elizabeth Olsen v rozhovore prezradila, že sa jej ozvala Jessica Biel v súvislosti s tým, že obe herečky čírou náhodou hrajú v projektoch o tom istom príbehu, v tom istom čase a stvárňujú tie isté postavy, čo je mimoriadne veľká náhoda. Dovtedy sa herečky nikdy nestretli ani nerozprávali. Biel hrala v seriáli Candy (2022). (Arsenal83)
  • Ve 13. minutě v kině promítají muzikálový film Grease (1978), přesněji scénu, ve které zazní píseň „Beauty School Dropout“, kterou nazpíval Frankie Avalon. (jirikzaboj)

Reklama

Reklama