Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Enid (Thora Birch) a Rebecca (Scarlett Johansson) práve dokončili strednú školu a lomcuje nimi puberta. Miesto vo fast-foodovej americkej spoločnosti si hľadajú bombardovaním okolia uštipačnými hláškami. Navyše majú depresiu z toho, čo ich čaká. Budú si musieť nájsť nudnú prácu, čakať na prvý románik. Kým Rebecca sa zamestná v miestnej kaviarni a začne si šetriť na byt, Enid je bližšie flákanie sa s neurotickým romantikom Seymourom (Steve Buscemi). Skúška dospelosti je za dverami - obe majú čo robiť, aby si obhájili svoje identity, splynuli so "systémom" a pri všetkých osobných zmenách zostali stále priateľkami. (POMO)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (322)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Pekne divnej film. Jsou dva typy takovejhle filmu, bud film vypada, ze je o nicem a taky takovej je a nebo vypada, ze je o nicem, ale pritom se tam resi spousta veci. A tohle je nastesti ten druhej pripad. Zhruba do poloviny to je ciste komedie s vynikajicima scenkama a hlaskama a pak pride druha polovina, kdy hlavni hrdinku Enid vsichni opousti a zacne to bejt slusny drama. A obe tyto casti se Zwigoffovi povedly. Je to skutecne takova druha Americka krasa. Hodne filmu pomaha slusna chytlava hudba a hlavne perfektni herci v cele s mym oblibenym Stevem Buscemim, kterej tu hraje paradniho trapaka. Ale i vykon obou hlavnich hrdinek je perfektni, hlavne Thora Birch, ktera uz ma nejaky zkusenosti s timhle typem filmu prave z Americky krasy. Scarlett sice tolik prostoru nedostava, ale ani mi to nevadilo. Zwigoff ukazal, ze se da film o pubertacich natocit originalne, vtipne a bez nejakejch nechutnejch scen. ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Očakávania som mala veľké a neboli celkom splnené, ale ani celkom nesplnené. Príjemný, krehký a hlavne neklišovitý príbeh o mladých ľuďoch na hranici dospievania konfrontovaných s ľuďmi dávno dospelými i trvale nedospelými a "zákonmi" sveta dospelých, s ktorými sa jedna poslušne vyrovnáva a druhá ich nechce prijať. Steve Buscemi je skvelý a Thora Birch má super hlášky. Páčila sa mi aj príjemná symbolika (Norman na zastávke) a vypracovaná tragikomika vzťahov i životných zvratov. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Niečo medzi blockbusterovou komédiou a nezávislou drámou. A práve toto je kameňom úrazu, pretože film balansoval medzi týmito žánrami a ani jeden nebol dotiahnutý do konca. Herecké výkony hlavných predstaviteliek boli fajn, ale oveľa viac pozornosti a pochvaly si zaslúžia vedľajšie postavy. 60%. ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Podivnej film o ničem a přesto se na to dívá výborně, hlavní zásluhu na tom mají samozřejmě herci. Z nich je jednoznačně nejlepší Steve Buscemi, vypadá jako správnej looser a herecky předvádí jeden ze svých nejlepších výkonů. hned za Buscemim je hlavní postava filmu Thora Birch, ta po americké kráse si vybrala další skvělej film a i tadyje naprosto skvělá, za zmínku tady ještě stojí mladá Scarlett Johansson, která už ve svých 15 letech dokazuje, že zní bude dobrá herečka. Ani se mi nechce věřit, že stejný režisér natočil Santa je úchyl, to je přece jenom film trošku o něčem jiném a rozhodně v sobě nenese spoustu skrytých otázek k zamyšlení jako přízračný svět, no i když.... ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film by se mi zdál útrpně dlouhý, i kdyby měl pouhých devadesát minut. Nerozumím tomu, ale ačkoliv jsou životní situace v tomto díle jakž takž poutavé a charaktery výborně napsané (plus herci kvalitní), nemohu se zbavit pocitu, že to všechno byla jenom fraška. Vzpomínám na Komedianta z Watchmenů a jeho: "It´s a joke... It´s all a joke!", a nenapadá mě příhodnější konstatování. Nečekal jsem hodně, chtěl jsem se jen zasmát a hlavně nenudit se Scarlett Johansson, jenže Zwigoffova režie je katastrofálně nezáživná. Přitom kdyby se autor tolik nesnažil cpát do scénáře dramatické vsuvky, mohlo jít o svěží a hlavně originální komedii. No ale co... i když mé hodnocení téměř spadlo na tři hvězdy, nakonec to tak hrozně nedopadlo, a to hlavně díky roztomilému Buscemimu a dalším barvitým postavičkám, kterým vdechl tento neobvyklý "příběh" život. Pro náročného i svátečního diváka je vždy radost sledovat osudy dvou znuděných outsiderek. Buď s nimi soucítíme, nebo jim fandíme, a i když jde o nejnudnější komiksovou adaptaci na světě, pořád má Ghost World něco do sebe. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (18)

  • Plakát „Coon Chicken Inn“ namaloval Robert Rumb (americký ilustrátor). (HellFire)
  • Film je adaptací celosvětově známého comicsu "Ghost World". (Bajda)
  • Autor komikové předlohy a scénáře k filmu Daniel Clowes si zahrál jednoho z návštěvníků porno obchodu. (HellFire)

Súvisiace novinky

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

12.05.2018

Fotbal na islandské sopce, superhrdinové na dvou kontinentech, koňské závody na mongolských pláních, bláznivá cesta malých rockerů, boj proti pradávným obrům, retro dobrodružství malých únosců či… (viac)

Reklama

Reklama