Reklama

Reklama

Cesta odvahy

  • Česko Stezka odvahy (festivalový názov) (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nemecký reportér Ludwig uteká pred nacistami so synom Rolfom a jeho nerozlučným psom Adim. Ich cieľom je New York, kde na nich čaká Rolfova matka, predtým však musia prejsť cez Francúzsko a Španielsko. Je to vyčerpávajúca a náročná cesta. Pri prechode cez Pyreneje je ich sprievodkyňou mladučká Nuria, len o niečo staršia ako Rolf. Keď Adiho štekot upúta pozornosť hliadky, Ludwiga zadržia a Rolf s Nuriou sú odkázaní sami na seba. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (3)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Ocenený detský film s vážnou témou v časoch, keď sa z chlapcov rýchlo stávali chlapi, čo je pri dnešných estrogénových melíroch naozaj hudba dávnej minulosti. Film je taká detská rozprávka o úteku pred nacistami. Málo uveriteľný, ale inšpirovaný skutočnými útekmi dospelákov, po danej ceste šiel aj Thomas Mann. Ide skôr o dobrodružný príbeh než o nervy drásajúcu drámu a keďže cieľovkou je mládež, tak film nie je presýtený krutou realitou nacistického Nemecka, dokonca by som povedal, že až nenasýtený. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Pekný film s tématikou úteku pred vojnou a nacistickou mašinériou, ktorá sa snaží ovládnuť Európu. Ludwig a Rolf sa snažia o útek do Španielska a následne do New Yorku, ale táto cesta vedie jedine cez náročné terény Pyrenejí. Pri ich prechode im pomáha sirota Nuria, ktorá vyzerá na prvý pohľad chladne a bezcitne, ale napokon precitla. Ten pes Adolf ma riadne vytáčal, a napokon zohral aj kľúčovú úlohu pri úteku (hoci nie zrovna pozitívnu). Celkovo bol film príjemný, plný nádejí a nezlomnosti, aj keď občas pôsobil až príliš naivne a neuveriteľne. Ale inak fajn, akurát na 3* ()

Reklama

Willy Kufalt 

všetky recenzie používateľa

Chtěl jsem se v rámci novinkových filmů letošního roku podívat alespoň na jeden titul pro děti a mládež a Stezka odvahy se mi z výběru ze zlínského festivalu zamlouvala od pohledu asi nejvíc coby potenciální kvalita. Určitě se mi spíše líbila, než nikoliv, přestože mám pocit, že se s filmy o 2. světové válce očima dětí poslední dobou možná roztrhl až příliš velký pytel. Příběh to má zajímavý, silný, napínavý a vizuál zdařilý s nejedním podmanivým záběrem, bohužel zpracování na mě dýchalo typicky německým chladem a proto z filmu nemám vyloženě silný zážitek. První půlhodina, která už od počátku rozvíjí napínavé příhody, mě při tom navnadila hodně, ale pak se mi ukázalo, že mimo scény s tatínkem, který se zde později objevuje v sérii flashbacků a jehož přítomnost dodává filmu určitou sympatickou jiskru, bude zbytek dobrodružného putování dvou dětí provázen z větší části onou ponuře chladnou atmosférou. Nebo ještě hůř, bude v klíčovém okamžiku vrcholit přechodem z onoho uměleckého chladu rovnou do patetického dojáku s tesknou hudbou a spomalenými záběry. [65%] ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (6)

  • Už pred druhou svetovou vojnou ponúkali Pyreneje pašerákom možnosť prekročiť hranicu medzi Francúzskom a Španielskom. Trasu využívalo množstvo utečencov, vrátane filozofa Waltera Benjamina a spisovateľa Heinricha Manna. Zo Španielska trasa zvyčajne pokračovala loďou do USA. (Arsenal83)
  • Natáčanie sa skončilo 5. novembra 2020 v Severnom Porýní-Vestfálsku. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

62. ročník Zlín Film Festivalu je za dveřmi

62. ročník Zlín Film Festivalu je za dveřmi

18.05.2022

Největší a nejstarší festival filmů pro děti a mládež na světě se vrací do původního termínu. Odstartuje již 26. května ve Zlíně zahájí jej světová premiéra celovečerního animovaného snímku Cesta do… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené