Reklama

Reklama

Cesta odvahy

  • Česko Stezka odvahy (festivalový názov) (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nemecký reportér Ludwig uteká pred nacistami so synom Rolfom a jeho nerozlučným psom Adim. Ich cieľom je New York, kde na nich čaká Rolfova matka, predtým však musia prejsť cez Francúzsko a Španielsko. Je to vyčerpávajúca a náročná cesta. Pri prechode cez Pyreneje je ich sprievodkyňou mladučká Nuria, len o niečo staršia ako Rolf. Keď Adiho štekot upúta pozornosť hliadky, Ludwiga zadržia a Rolf s Nuriou sú odkázaní sami na seba. (RTVS)

(viac)

Zaujímavosti (6)

  • Cena mesta Malmö pre deti 2022: Hlavná cena za najlepší medzinárodný celovečerný film pre deti na filmovom festivale BUFF režisérovi Tobiasovi Wiemannovi. (Arsenal83)
  • Zlatý vrabec 2022 (Goldener Spatz, ocenenia detských médií): Najlepší celovečerný film, Najlepšia herečka: Nonna Cardoner za rolu „Núrie“ a Cena durínskeho premiéra pre režiséra Tobiasa Wiemanna. (Arsenal83)
  • Už pred druhou svetovou vojnou ponúkali Pyreneje pašerákom možnosť prekročiť hranicu medzi Francúzskom a Španielskom. Trasu využívalo množstvo utečencov, vrátane filozofa Waltera Benjamina a spisovateľa Heinricha Manna. Zo Španielska trasa zvyčajne pokračovala loďou do USA. (Arsenal83)
  • Natáčanie sa skončilo 5. novembra 2020 v Severnom Porýní-Vestfálsku. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

62. ročník Zlín Film Festivalu je za dveřmi

62. ročník Zlín Film Festivalu je za dveřmi

18.05.2022

Největší a nejstarší festival filmů pro děti a mládež na světě se vrací do původního termínu. Odstartuje již 26. května ve Zlíně zahájí jej světová premiéra celovečerního animovaného snímku Cesta do… (viac)

Reklama

Reklama