Reklama

Reklama

Cesta odvahy

  • Česko Stezka odvahy (festivalový názov) (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nemecký reportér Ludwig uteká pred nacistami so synom Rolfom a jeho nerozlučným psom Adim. Ich cieľom je New York, kde na nich čaká Rolfova matka, predtým však musia prejsť cez Francúzsko a Španielsko. Je to vyčerpávajúca a náročná cesta. Pri prechode cez Pyreneje je ich sprievodkyňou mladučká Nuria, len o niečo staršia ako Rolf. Keď Adiho štekot upúta pozornosť hliadky, Ludwiga zadržia a Rolf s Nuriou sú odkázaní sami na seba. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (3)

Willy Kufalt 

všetky recenzie používateľa

Chtěl jsem se v rámci novinkových filmů letošního roku podívat alespoň na jeden titul pro děti a mládež a Stezka odvahy se mi z výběru ze zlínského festivalu zamlouvala od pohledu asi nejvíc coby potenciální kvalita. Určitě se mi spíše líbila, než nikoliv, přestože mám pocit, že se s filmy o 2. světové válce očima dětí poslední dobou možná roztrhl až příliš velký pytel. Příběh to má zajímavý, silný, napínavý a vizuál zdařilý s nejedním podmanivým záběrem, bohužel zpracování na mě dýchalo typicky německým chladem a proto z filmu nemám vyloženě silný zážitek. První půlhodina, která už od počátku rozvíjí napínavé příhody, mě při tom navnadila hodně, ale pak se mi ukázalo, že mimo scény s tatínkem, který se zde později objevuje v sérii flashbacků a jehož přítomnost dodává filmu určitou sympatickou jiskru, bude zbytek dobrodružného putování dvou dětí provázen z větší části onou ponuře chladnou atmosférou. Nebo ještě hůř, bude v klíčovém okamžiku vrcholit přechodem z onoho uměleckého chladu rovnou do patetického dojáku s tesknou hudbou a spomalenými záběry. [65%] ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Pekný film s tématikou úteku pred vojnou a nacistickou mašinériou, ktorá sa snaží ovládnuť Európu. Ludwig a Rolf sa snažia o útek do Španielska a následne do New Yorku, ale táto cesta vedie jedine cez náročné terény Pyrenejí. Pri ich prechode im pomáha sirota Nuria, ktorá vyzerá na prvý pohľad chladne a bezcitne, ale napokon precitla. Ten pes Adolf ma riadne vytáčal, a napokon zohral aj kľúčovú úlohu pri úteku (hoci nie zrovna pozitívnu). Celkovo bol film príjemný, plný nádejí a nezlomnosti, aj keď občas pôsobil až príliš naivne a neuveriteľne. Ale inak fajn, akurát na 3* ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Ocenený detský film s vážnou témou v časoch, keď sa z chlapcov rýchlo stávali chlapi, čo je pri dnešných estrogénových melíroch naozaj hudba dávnej minulosti. Film je taká detská rozprávka o úteku pred nacistami. Málo uveriteľný, ale inšpirovaný skutočnými útekmi dospelákov, po danej ceste šiel aj Thomas Mann. Ide skôr o dobrodružný príbeh než o nervy drásajúcu drámu a keďže cieľovkou je mládež, tak film nie je presýtený krutou realitou nacistického Nemecka, dokonca by som povedal, že až nenasýtený. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (6)

  • Natáčanie sa skončilo 5. novembra 2020 v Severnom Porýní-Vestfálsku. (Arsenal83)
  • Už pred druhou svetovou vojnou ponúkali Pyreneje pašerákom možnosť prekročiť hranicu medzi Francúzskom a Španielskom. Trasu využívalo množstvo utečencov, vrátane filozofa Waltera Benjamina a spisovateľa Heinricha Manna. Zo Španielska trasa zvyčajne pokračovala loďou do USA. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

62. ročník Zlín Film Festivalu je za dveřmi

62. ročník Zlín Film Festivalu je za dveřmi

18.05.2022

Největší a nejstarší festival filmů pro děti a mládež na světě se vrací do původního termínu. Odstartuje již 26. května ve Zlíně zahájí jej světová premiéra celovečerního animovaného snímku Cesta do… (viac)

Reklama

Reklama