Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počas vojny medzi Severom a Juhom vznikla vo federalistickej armáde prvá bojová jednotka zložená z černošských vojakov: 54. dobrovoľnícky peší pluk, ktorému velil plukovník Robert Gould Shaw, syn vplyvného politika. Fakt, že občianska vojna sa koná v ich mene, sa neodráža v postavení černošských vojakov, ktorých berú viac ako sluhov, než ako rovnocenných ľudí. Aj preto mnohí z nich pri prvej príležitosti z vojska dezertujú. Neoficiálnymi vodcami černošských vojakov sú bývalý hrobár, seržant John Rawlins a povrchný bývalý otrok Trip, ktorí sú reprezentantmi mozgu a srdca organizácie. Napriek všetkému pohŕdaniu, vojaci 54. regimentu odkázali svoju odvahu a odhodlanie v urputnom boji pri pevnosti Fort Wagner, keď bojovali s asi tisíckou južanských obrancov pevnosti. A práve táto bitka zmenila mnohé... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Diskusia

Rebelboy

Rebelboy (hodnotenie, recenzie)

Broderick zo svojim detským bajúzikom ma celý film iritoval, vobec sa mi to chlapčiatko do svojej roly nehodilo, vyzeral ako parlamentný úchyl Otto Brixi. Černošské obsadenie super, Freeman veľmi nevynikol, ale Washington bol fajn. 2/5 za toho dodrbaného Brodericka.

corpsy

corpsy (hodnotenie, recenzie)

Hudba na Oscara? Aspoň na nomináciu. END TITLES sú struhujúcou hudobnou kompozíciou.

Súvisiace novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (viac)

Reklama

Reklama