Reklama

Reklama

Obliekate si železný oblek, ste zelený od zlosti, uhryzol vás pavúk, hráte sa na netopiera alebo máte nejaké iné superschopnosti? Tak sa pripravte na to, že komédia Badman si z vás bude celú hodinu a pol nemilosrdne uťahovať. Skrachovaný herec Cedric je lúzer na pohľadanie, odsúdený životom na večný neúspech. Od priateľky dostane kopačky a jeho kamoši, sestra aj vlastný otec už nadobro stratili nádej, že by raz z neho niečo mohlo byť. Keď však Cedric dostane vo filme hlavnú úlohu superhrdinu Badmana, začne sa v jeho živote blýskať na lepšie časy. Teraz konečne nadišla jeho veľká chvíľa a má šancu všetkým to ukázať! Cedrica nová filmová rola úplne pohltí, jeho nezvratný osud večného smoliara však opäť zasiahne do hry. Cestou domov z natáčania má autonehodu a stratí pamäť. Keď sa preberie, je stále oblečený ako Badman a presvedčený o tom, že je skutočným neohrozeným superhrdinom s jasným poslaním – zachrániť svet. Môže sa niekto ako on postaviť zlu, chrániť slabých, nakopať zloduchom zadky a neublížiť si pri tom? Môže konať dobro napriek svojim vrodeným sklonom všetko pokašľať a nič neurobiť poriadne? Tak či onak, Cedric sa vydáva na akčnú misiu plnú bláznivých situácií, trapasov a šialených náhod. Byť hrdinom je super, ale nevinné deti a ženy by sa mali pred ním radšej niekde skryť. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (184)

jakeer 

všetky recenzie používateľa

S veľkou nevôľou som pri kupovaní lístkov do kina prijal fakt, že film je dabovaný. Akoby nestačilo, že francúzske komédie nemám rád. Keď to začalo, pozerali sme na seba, že aké je to trápne a debilné. No ono to bolo napokon až tak debilné, že to bolo neskutočne zábavné. Beriem to tak, že všetky hviezdy sa dnes večer spojili, aby ma tento primitívny humor pobavil. Napriek tomu, že dej bol veľmi jednoduchý, oceňujem prekvapivý twist či pomerne dôvtipné uzavretie (takmer) všetkých liniek, ktoré sa na začiatku hoc aj nenápadne otvorili. Doma som si na nete hneď objednal vysávač Kärcher. ()

anatheman 

všetky recenzie používateľa

Velmi milé překvapení! Neskutečně zábavný film, a to i přes skutečnost, že mnoho vtípků nepadne vyloženě na úrodnou půdu. Nicméně několik momentů je vskutku zabijáckých a oceňuji především skutečnost, že je zde otevřená snaha o nekompromisní nekorektnost. Některé aluze odkazují na kontroverzní místa, o kterých jsem si myslel, že je nebude možné v kině odprezentovat. Tento film se toho nebojí a vůbec s nikým se nemaže. Je jisté, že s postupujícím časem bude síla tohoto snímku slábnout, jelikož paroduje velké množství soudobých fenoménů. Na druhou stranu je třeba podotknout, že tato satira byla zapotřebí. A tento film v tomto ohledu nezklamal. Možná představuje pomyslný signál (asi mě nakazil Fiala), abychom řadu věcí nebrali až tak úplně vážně a abychom za každým rohem nenacházeli domnělé urážky. :-) Že má takovou sílu parodie na Batmana a Marvellovky? Také se nestačím divit. Silné čtyři hvězdy! ()

Reklama

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Nápady nabitá a překvapivě vtipná parodie/pocta komiksovým filmů ať už DC nebo Marvel. I přesto, že se zde najde celá řada fórů, která přestala fungovat před 30 lety, pořád jich je dost na to, aby se divák po celou dobu bavil a zároveň nebyl odbyt pitomým příběhem, který je v tomto případě až překvapivě komplexní. ()

bozka10 

všetky recenzie používateľa

OUI!Tak toto vyšlo.Philippe Lacheau má už za sebou niekoľko dobrých vecí,ale teraz to uvaril tak, že mu zato posielam plnú palbu.Takúto pohodičku som si v kine už dlho neužil a pár krát som sa že ozaj zasmial.Bláznivá komédia, ktorá v pohode funguje aj ako superhrdinský film.Bavil som sa prakticky celý čas.Zamňa suverénnych 5/5. ()

filmmovier 

všetky recenzie používateľa

Geniální. Prakticky okamžitá láska a naprostá srdcovka. Prvotřídní parodie, která jako parodie vůbec nepůsobí. prostě naprosto báječná komedie, která si dělá báječnou srandu ze snad úplně všech komiksových klišé a naprosto na výbornou. Hromada báječných nápadů, sympatický hlavní hrdina, příjemná stopáž a natřískaný děj, v němž nenudí ani jediná vteřina. Prostě naprostá perla a už teď absolutní klasika, která hraničí s genialitou. Jsem absolutně nadšený a nemám jedinou výhradu Kéž by takhle fantastických překvapení bylo do roka více. Filmografii Philippa Lacheaua doženu, ten chlap je borec. Super-Blb je lepší než všechny současné komiksové filmy dohromady. 100 %. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (16)

  • Na začátku filmu, když Cedric (Philippe Lacheau) dostane roli Badmana, tancuje na píseň „Mr. Blue Sky“, která je ikonická z filmu Strážci Galaxie Vol. 2 (2017). Tanec na schodech je zase narážkou na ikonický tanec Arthura Flecka z filmu Joker (2019). (Knowho)
  • Ve filmu je narážka na film Nedotknutelní (2011), a to konkrétně na jeho fiktivní pokračování. (Knowho)

Reklama

Reklama