Reklama

Reklama

Niekto klope na dvere

  • Česko Někdo klepe na dveře (viac)
Trailer 2

Rodinná dovolenka na chate uprostred lesa, ďaleko od akejkoľvek civilizácie, začala dobre, až do momentu, kedy sa na prahu domu objavia ,,oni štyria“,. Vyzerajú ako členovia šialenej náboženskej sekty, ktorí sa snažia úbohým dovolenkárom vysvetliť, že svet, tak ako ho poznajú, sa skončí, ak ho nezachránia. V skutočnosti od nich nežiadajú nič zložité. Stačí, ak spomedzi seba vyberú jedného dobrovoľníka, ktorý sa obetuje pre spásu planéty. Znie to bláznivo, však? A keď k tomu pridáte skutočnosť, že štyria zvestovatelia sa správajú ako úplní blázni, ktorí sa okrem argumentov sem-tam uchýlia aj k násiliu, keď živo vykresľujú najrôznejšie apokalyptické vízie, je jasné, že každý, kto im uverí, musí byť rovnako bláznivý ako oni. No hoci spočiatku v členoch terorizovanej rodiny nie je ani semienko pochybností, udalosti postupne naberú taký spád, že otázka “Čo ak je to pravda?” je čoraz aktuálnejšia. Nájdu silu zvládnuť nemožné? Pokúsia sa oklamať osud? Alebo sa už aj z nich stávajú šialenci, ako samozvaní jazdci apokalypsy? Z týchto otázok behá mráz po chrbte. A pripravte sa na to, že z odpovedí vám bude ešte mrazivejšie. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (290)

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Spíš než o napínavou podívanou šlo tvůrcům o psychologickou hru postavenou na dialozích a činech, ve které jde o to přesvědčit normálně smyšlející lidi o na první posleh absolutní kravině. Což o to, on by to byl i dobrý nápad, ale to si troufám říci, že by vše muselo být mnohem promakanější, herci měli být o level výš z hlediska svého umu a některé dialogy vyhodit a jiné mnohem věrohodněji působící dopsat. Opravdu, když mě o něčem tak absurdním jako je konec světa a to co msuím udělat, abych tomu zabánil přemlouvá potetovaná dvoumetrová brejlatá gorila se starostlivým výrazem medvídka pú, asi bych tam měl výtlem jak krávu. To už nemluvím o těch dalších tajtrlicích. Takže na tohle se měl film úplně vysrat a věnovat se divácky vděčnejšímu - konci světa. Není to špatně natočeno MNS pořád umí, stejně tak jako se pořád umí obsazovat do miniroliček, v některých scénách působil film zajímavě, ale snaha udělat všechno povrchně tzv na popcorn tady zabila docela hodně slibnej námět. ()

Praxis 

všetky recenzie používateľa

Vlastně takový nudný Shya - žádná zběsilá pointa na konci, ani na jednu chvíli jsem nevěřil, že je to prostě jen parta magorů, ale že opravdu jde o čtyři jezdce apokalypsy. Manžel Andrew je hysterka, manžel Eric tak trochu pasivák (asi úplně) a nejlepší byla holčička. I ten Bautista se tu moc nepředvedl. Zbylé prachy z rozpočtu padly na nepříliš dobré CGI, ale překvapivě rychle film utíkal a nenudil. Technicky velmi fajnové, ale celkově takové nedomrlé. Ostatně, co bychom po Manojovi vlastně chtěli, že? On natočil Šestý smysl a Vyvoleného a od té doby už to s ním jde z kopce. 60% ()

Reklama

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

M. Night Shyamalan mal niekoľko skvelých filmov, na ktoré sa nezabúda. No, ale mal aj veľa priemerných a niektoré u mna boli naozaj ťažko stráviteľné ako Avatar: Posledný vládca vetra či Po zániku Zeme. A tento na mna vplýval celkom priemerne. Začalo to slušným Home invasion, ale vedel som, že tento režisér nepríde z niečím tak jednoduchým a nemýlil som sa. Ale nechapem potom prečo, je to podane tak strašne vlažne. Charaktery postav nie su vobec rozvinuté a i keď tu ten naznak vyzerá byt, potom je to utopene v samom klišé a pretvárke. Určite tu chýbajú hlavne silnejšie emócie, má to naozaj máličko vypätých momentov. Ja si vždy vybavím pri každom jednom filme nejaké alternatívy a tu som si spomenul na Diablovú žatvú, ktorá je koncepčne podobná, ale ta to zvládla o niečo lepšie. Tam sa film zameriava na cele mesto, čo je celkom v pohode okruh ľudí či miest. Ale tu sa to zmŕštilo len na jednu chatu s niekoľkými postavami a televízorom. A kto v tejto dobe môže veriť správam, to len idiot a preto i tento film dopadol tak ako dopadol. No pán režisér to mal od základu zmeniť, mohlo to byt koncepčne podobne ako stalo sa, len s tým rozdielom, že naše postavy môžu niečo zmeniť, nie len uniknúť. Umieralo sa i tu, ale divak z toho nič nemal. A tragedie a to hlavne letecké boli len v televízii a tak tej surovosti a krutosti sa tu moc nenájde a to je veľká škoda. Filmu by som nikdy nedal menej ako 3* a to úž len kvôli solídne hrajúcim hercom a aj kvôli dokonalej kamere. Shyamalan si môže dovoliť to najlepšie a u kameramana teda nešetrí a vo výsledku to bolo vidieť. Len naozaj škoda, že pán režisér troška nezmenil rétoriku, určite by to bolo na prospech. Nečakal som žiadne veľdielo, ale ani žiadny prepadák a tak to asi aj malo byt. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Daddy Yankee - Gasolina, Daddy Andrew a Daddy Eric stretnú podivnú skupinku týpkov, ktorí sa snažia vlámať na ich chatu. Komu po 20 tich minútach nebolo jasné že štvorylka symbolizuje 4 jazdcov apokalypsy toho mohol film ešte prekvapovať, inak sa vývoj dal do bodky predvídať. Áno, naozaj je tu cítiť Shyamalanov rukopis takmer na každom kroku so spomenutou vynikajúcou kamerou ale vyššiemu hodnoteniu bráni tá všadeprítomná korektnosť, ktorá ako spomína Arsenal83 už aj v tolerantných ľuďoch vzbudzuje odpor. Keď dostal Andrew v bare fľašou po hlave, takmer som čaka že ten týpek - beloch, republikán, fanúšik zbraní bude mať na hlave červenú Trumpovu šiltovku s nápisom urobme Ameriku opäť bielou a tím chlapcov ktoré trénuje Leonard má pochopiteľne horšiu bilanciu v sezóne ako tím dievčat...Najväčšími nedostatkami filmu sú že pár Andrew/Eric nuie je čiernobiely, že takmer osemročná Wen nepovie že má väčšie gule ako všetci muži v miestnosti a teraz aj jednu serióznu, tie pády lietadiel vyzerajú strane amatérsky, takmer ako z produkcie Asylum. Možno keby bolo tých stereotypov o niečo menej, prípadne videné v kine by som išiel na vyššie hodnotenie, tentokrát idem s Davom Dva a 60% považujem za presné hodnotenie. ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

„Ťuk, ťuk!“ „Kdo tam?“ „Tady Noční Šalamajn, more.“ „A co chceš, ty kluku pandžábská?“ „BAF!!!“ „… Aha, tak jako asi LEK, že jsi to ty, ale už to nedělej, víš, že ti to moc nejde! Co tam máš dál?“ „Inu, po sté přicházím zkusit resuscitovat svou dávno chcíplou kariéru, tentokrát s takovým urputným homobiblickým varováním o tom, že jestli nějací buzeranti okamžitě nezačnou páchat rituální sebevraždy, nastane konec světa.“ „Hm, hm, jako dobrý, vole, máš recht, koule a mile jsi jim to naandal, ale tebe asi omrzelo točit, co? Vždyť za tohle tě soudruzi z LGBT +DDPPP (Další Deviace, Psychické Poruchy a Parafilie) vykancelujou rychleji, než bys řekl „Svámípráhbhutána“, a nepomůže ti ani ten ukrutně angažovaný a zcela filantropický teplý Ježíš v závěru, homofobe zkurvený! I když, tadyhle Bludman to zase zjevně nepochopil a cáká. No, jestli jsou všichni bukanýři tak hloupí, možná to nakonec i přežiješ, a ještě tě i nechaj natočit další řadu Kvíresfolk. Téma vcelku milé, vole, takové mementivní a konzervativně nosné, po kterém možná i pár probuz(ň)enců zase usne, nicméně satanžel usne i většina heteroseksuálního publika, protože je to zase prázdně nabubřelá, krutě unylá až otravná, rádoby psychologicko – religiózní sračka bez pořádného děje i pointy. Čili celé poselství v prdeli. A to doslova! Takže namažte, nebo vlastně namaž, když jsi tu sám, a už mi s něčím takovým na chatu nikdy klepat nechoď, nebo příště pustím psy! Zjevně jsi kompletně vyhořelý, tak co kdyby ses na to už vysral a začal místo toho třeba sbírat barevné kovy? To ti určitě půjde!“. „Aby tě rakovyna sprala, ty vyjebany nevkusny rasystycki gadžo, a ať ťy Šiva zkrati kar na džaponskou delku!!!“ ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (15)

  • Natočeno podle knižní předlohy „The Cabin at the End of the World“ od Paula Tremblayeho. (mikki089)
  • Zhruba po tridsiatich minútach postavy sledujú spravodajské vysielanie o silnom zemetrasení v Pacifiku pri západnom pobreží Spojených štátov. Vysielanie využíva skutočné satelitné zábery z 15. januára 2022 z podvodnej erupcie kaldery Hunga Tonga Hunga Haapai. Erupcia bola taká obrovská, že rázové vlny obleteli zemeguľu najmenej dvakrát a boli počuť alebo aspoň cítiť až na Novom Zélande, vzdialenom približne 2 382 km. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené