Reklama

Reklama

Chainsaw Man

(seriál)
  • Japonsko Chensoman (viac)
Trailer 3
Japonsko, 2022, 4 h 49 min (Minutáž: 24–25 min)

Predloha:

Tacuki Fudžimoto (komiks)

Scenár:

Hiroši Seko

Kamera:

Teppei Itó

Hudba:

Kensuke Ušio

Hrajú:

Toja Kikunosuke, Tomori Kusunoki, Šógo Sakata, Ai Fairouz, Šiori Izawa, Marija Ise, Karin Takahaši, Taku Jaširo, Kendžiró Cuda, Maaja Učida, Nacuki Hanae (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(12)

Obsahy(1)

Japonsko. Lidstvo žije v neustálém ohrožení ďábly/démony, kteří ztělesňují lidský strach. Čím větší je strach, tím silnější je ďábel. Proti tomuto všeobecnému ohrožení bojují „lovci ďáblů“ – jak ti posvěceni vládou, tak i další na volné noze. Denji je teenager, který nesní po ničem jiném, než po normálním životě, ve kterém bude mít dostatek jídla, hezký domov a nakonec snad i přítelkyni. Jeho největšími tužbami je jednou jíst i něco jiného, než suchý chleba, a dívčí objetí. Místo toho musí žít na úplném okraji společnosti v rozpadající se chajdě a splácet obrovský dluh po otci, kvůli němuž mu Yakuza hrozí smrtí. Když jednou náhodou narazí na malého, překvapivě roztomilého a zraněného ďábla Pochitu a pomůže mu k zotavení tím, že mu nabídne svou krev, začnou spolu pro zmíněné gangstery lovit další ďábly, kteří sužují japonský venkov. Yakuza má však s ulovenými monstry vlastní plány a Denji i Pochita se brzy stanou postradatelnými. (TheDarKnig)

(viac)

Recenzie používateľa Arkanoid k tomuto seriálu (12)

Inu to Chainsaw (2022) (E01) 

Ako fanúšik šialeného nápadu s motorovou pílou v The Texas Chainsaw Massacre som sa musel zoznámiť aj s týmto seriálom. Unavené, namáhavé vzdychy. Potácanie sa úzkou, tmavou mestskou uličkou, kde je šero tou krajšou farbou. Ako prológ fajn, no je rýchlo prerušený extrémne pokojným úvodom, kedy sledujeme hlavného hrdinu a prostredie jeho domu a okolia cestou do práce. Ticho v prírode si dovolil narušiť práve on zlomením halúzky na zemi, čím spôsobil najdramatickejší moment tejto časti. Potom hlavný hrdina spustí monológ o tom, že predal svoju obličku, oko a semenník, no stále dlží vyše 38 miliónov yenov. Je to lovec monštier, ktoré sa nazývajú devils a používa motorovú pílu. Pripraviť sa, pozor a ide sa na démona - guľu posiatu očami a veľkými ústami. Opening je tradičná japonská šialenosť, plná výbochov, krvi a akcie, ale aj absolútne netradičných pohybov a mnou nevídanej choreografie. Akciu nevidíme, stala sa počas úvodných titulkov. Mafiánov fajčiaci šofér má oplašené oči. Napriek svojím devil hunting skills sa hlavný hrdina nedostáva z dlhov ľahko. Jeho minulosť sa opíše krátko, ale pútavo, rovnako ako chabé plány do budúcnosti. Máme tu rovno zombie devila, ktorý premieňa ľudí na pomalé oživlé mŕtvoly. Po zlúčení pána a jeho psa tu máme väčšiu porciu brutality vďaka šialenému hybridovi s vyšinutým smiechom. Krásna akčná brutálna povrchná zábava s hlbokým presahom. Všetko plynie plynulo a bez zbytočnej vaty, dokonca s Chekhov’s guns, tak zatiaľ nemám žiadne výčitky. ()

Tokio tóčaku (2022) (E02) 

Hlavný hrdina nechodil do školy, tak sú zákonistosti fikčného sveta vďaka nemu vysvetľované divákovi. Spoznávame ďalšie 2 postavy na strane kľaďasov. Sledujeme humorné a pubertálne príhody a pohnútky hlavného hrdinu, akcie máme minimum, ale epizóda dokáže pobaviť. ()

Njáko no jukue (2022) (E03) 

Prvých 10 minút tu máme diskusie a predstavy. V druhej polovici sa dojem zlepšuje. Spoznávame slabinu Power a jej zradu a tým sa dočkáme konečne krvi a brutality. Pri rozbehnutí akcie sa tempo preruší na hlboký vnem nostalgickej spomienky a môžeme pokračovať ďalej do šialenej dynamiky. Badass dojem hlavného hrdinu je podporený necítením emócií, keď sa premieňa na Chainsaw Mana, krvavou bielou rozopnutou košeľou, či nestaraním sa o život možnej náhodnej obete vyčíňania démona a samého seba. ()

Kjúšucu (2022) (E04) 

Vytrvalú akciu vyčerpaného hlavného hrdinu prerušuje Hayakawa so svojím fox demonom a pokazí tak napätie. Následne rozoberá hrdinovo počínanie a jeho morálku. Šéfka presťahuje Power ku Hayakawovi a vytvára tak trápnu komédiu. ()

Džú no akuma (2022) (E05) 

Dozvedeli sme sa niekoľko podstatných informácií o postavách, dostali sme sa s nimi do hotela a pri nemožnosti úniku sme ostali v cliffhangeri. Trápne momenty sprevádzali aj túto epizódu. ()

Dendži o korose (2022) (E06) 

Mám rád survival stories. Tento je však veľmi mierny, až slniečkový ku zradcom, ktorý si vyberajú ľahšiu cestu. Okrem ozrutného pažravého monštra trochu podobnému tomu z tejto epizódy Saishū Senbetsu iného anime, tu máme aj trochu psychológie postáv riedenej humorom a trochu nostalgie o tom, ako Aki začal fajčiť. Opäť to stojí na najsilnejších charakteroch - Denjim a Akim, ktorí predvádzajú svoje najlepšie rozhodnutia vo vyhrotenej situácii. Celá epizóda bohužiaľ slúži ako príprava cliffhangeru Denjiho rozhodnutia v závere. Chýbala mi väčšia vyhrotenosť a neústupnosť. ()

Kiss no oadži (2022) (E07) 

Denji opäť ukazuje svoju šialenosť a démona poráža ľavou zadnou. Himeno si spomína na poučku o šialnosti od svojho kolegu alkoholika a máme tu aj párty. Na tej dostáva Denji svoj prvý bozk, bohužiaľ spolu so zvratkami. Himeno pokračuje v intímnostiach u nej doma. Opäť to končí cliffhangerom. Milostné zápletky tu vedia byť napínavejšie ako tie akčné. ()

Džúsei (2022) (E08) 

Denjiho vzťahovo sexuálne patálie sú odtrhnuté od reality, keďže sa chová tak, ako by sa chlap pri týchto možnostiach nechoval a radšej vzhliada ku žene, ktorá je síce ku nemu milá, no na sex s ňou musí zabiť najväčšie monštrum, aké v tomto fikčnom svete existuje a to ho pritom ani nikto nevie nájsť. Našťastie sa neostane len pri tomto. Agenti sú napadnutí presne cielenými útokmi. Ten, ktorý vidíme ako posledný, je podporený najnebezpečnejšími zápornými hrdinami, ktorí nachytávajú tých kladných výrazne nepripravených, čo pôsobí ako jatky a meranie síl, kde naši hrdinovia ťahajú za kratší koniec, ale o to viac sa dá táto depresia užiť. ()

Kjóto jori (2022) (E09) 

Akcia výdatná, no kazí ju to, na čo zároveň láka – neuveriteľné, nereálne fantastické akčné scény nedokážu kvôli svojim zadným vrátkam záchrany postáv – fantasy schopnostiam - vždy vytvoriť to správne napätie a tak nedovoľujú naplno vychutnať situácie, ktoré zobrazujú a tak to supluje dráma, ktorá je však v úzadí týchto scén. ()

Motto Boroboro (2022) (E10) 

Aki ponúka dokonalé emócie a dozvedá sa od kliatby, koľko času po jej použití mu ostáva. Denji zasa svoje emócie skúma a zisťuje, že ich veľa nemá. Denjiho a Power si odchytáva ten blonďavý alkoholik a tak ich zaučenie je, brutálne, akčné, zaujímavé a vtipné. Aki si v závere ide zohnať iného démona, keďže líška ho už opustila. V epizóde chýbalo napätie, uberala sa pokojným tempom s trochou drámy a zaujímavého tréningu, ktorý obsahoval bohužiaľ aj trápne scény. ()

Sakusen kaiši (2022) (E11) 

Mirrai seiko. Temnota tajného podzemného väzenia a jej oranžovočierna je krásna, kazia ju však tenisky jej zamestnancov. Démon budúcnosti je náruživo nadšený svojimi schopnosťami a neváha sa chváliť ani pred Akim. Uvidí jeho špeciálnu smrť a nechce, aby obetoval niečo zo svojho tela, chce žiť len v jeho oku. Mladý agent Akiho varuje, že veľa riskuje, on sa nestará o to, čo si myslí. Hodená plechovka spraví dobre poetike, rešpektu a priateľstvu. Aki sa klania odchádzajúcemu autu. Čisté Japonsko. Blonďavý alkoholik zasa neváha obviniť Makimu, že mohla zabrániť genocíd agentov. Tá zasa neváha spolupracovať s jedným mafiánskym klanom, aby zničila druhý. Asi tretinu epizódy tvorí akcia, kde sú na predstavení doteraz nepoznaní fiendi v službách agentov. Aki má opäť napínavé momenty a epizóda končí cliffhangerom. Zaujímavá vzťahová a charaktery prehlbujúca epizóda. ()

Nihontó vs chainsaw (2022) (E12) 

Nikto nepríde zachrániť Akiho a dočkáme sa aj absurdných dialógov, ktoré počujeme aj s ďalšími postavami. Máme tu však napätie, poetiku, a jeden fakt, ktorý prichádza ako deus ex machina. Rovnako Denjiho súboj je síce veľmi napínavý a krvavý, ale aj neuveriteľný (áno, aj v rámci tých fantasy/sci-fi možností). Denjiho a Akiho scéna na trati mi poetikou a škodoradosťou pripomína Brother, neskoršia relatívna pohoda napätie efektívne strieda. Na ďalšiu sériu sa pekne vytvorila téma, ale zatiaľ len s malou indíciou. Záver je dokonca surreálny a ktovie, či bude niečo znamenať neskôr. Celkom spokojnosť so zakončením, aj keď mi tam vadila hlavne neinformovnosť diváka, pri ktorej je koniec minulej epizódy zbavený väčšiny svojej hodnoty a neuveriteľnosť Denjiho súboja. Prvú epizódu série ma kvalitou potešila najviac, ale táto jej šliape na päty. ()

Súvisiace novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (viac)

Reklama

Reklama