Reklama

Reklama

Chainsaw Man

(seriál)
  • Japonsko Chensoman (viac)
Trailer 4
Japonsko, 2022, 4 h 49 min (Minutáž: 24–25 min)

Predloha:

Tacuki Fudžimoto (komiks)

Scenár:

Hiroši Seko

Kamera:

Teppei Itó

Hudba:

Kensuke Ušio

Hrajú:

Toja Kikunosuke, Tomori Kusunoki, Šógo Sakata, Ai Fairouz, Šiori Izawa, Marija Ise, Karin Takahaši, Taku Jaširo, Kendžiró Cuda, Maaja Učida, Nacuki Hanae (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(12)

Obsahy(1)

Japonsko. Lidstvo žije v neustálém ohrožení ďábly/démony, kteří ztělesňují lidský strach. Čím větší je strach, tím silnější je ďábel. Proti tomuto všeobecnému ohrožení bojují „lovci ďáblů“ – jak ti posvěceni vládou, tak i další na volné noze. Denji je teenager, který nesní po ničem jiném, než po normálním životě, ve kterém bude mít dostatek jídla, hezký domov a nakonec snad i přítelkyni. Jeho největšími tužbami je jednou jíst i něco jiného, než suchý chleba, a dívčí objetí. Místo toho musí žít na úplném okraji společnosti v rozpadající se chajdě a splácet obrovský dluh po otci, kvůli němuž mu Yakuza hrozí smrtí. Když jednou náhodou narazí na malého, překvapivě roztomilého a zraněného ďábla Pochitu a pomůže mu k zotavení tím, že mu nabídne svou krev, začnou spolu pro zmíněné gangstery lovit další ďábly, kteří sužují japonský venkov. Yakuza má však s ulovenými monstry vlastní plány a Denji i Pochita se brzy stanou postradatelnými. (TheDarKnig)

(viac)

Recenzie používateľa muti k tomuto seriálu (10)

Chainsaw Man (2022) 

Určite anime ktoré stojí za pozretie. Možno na úvod trochu divoké a uletené, no lore, postavy, poetika aj vizuál sú veľmi silné stránky. Som zvedavý čo prinesie druhá séria ()

Inu to Chainsaw (2022) (E01) 

Intro so sveta ktorý prináša zbrusu nové možnosti sebarealizácie 😀 ()

Džú no akuma (2022) (E05) 

Japonci si klasicky plnia svoje fantázie cez anime, čo vidíme aj tu. Trošku mi to negraduje príbeh aj vážnosť situácie. Každopádne, interiér hotela vyzerá byť nádejný ()

Dendži o korose (2022) (E06) 

Seriál ovplýva ozaj krásnym vizuálom, scény ako spacifikovanie členky tímu s nožom v ruke je úplne precítená. Eternity Devil je konečne silný súper ktorý úplne rozseká morálku celého tímu a dovedie ich na okraj príčetnosti pričom sa škerí nad ich strachom. Členovia prepadávajú zúfalstvu z bezvýchodiskovej situácie. Ako by povedal klasik - It must be impossible to get out of this situation. Actually super easy, barely an inconvenience. Vrrrrr!!!!! ()

Kiss no oadži (2022) (E07) 

Hlavný hrdina v bojovom rauši mi pripomína Gatsua zo série Berserk. Po boji nás čaká klasický japonský oddych z roboty a teda večera a veľa piva. Dievčatá pijú ako dúhy a spĺňa sa nám tu ďalší japonský mokrý sen. With a twist! Záverečná scéna pôsobí realisticky. Myslím že som si obľúbil Akiho a jeho vyrovnaný a kľudný mindset. ()

Džúsei (2022) (E08) 

Symbiotický systém niečo za niečo je zaujímavý, postavy ktoré uzavreli kontrakty s démonmi si vedia vypožičať ich schopnosti na určitú dobu, avšak za nejakú cenu. V prípade, že treba väčšiu silu sa dá obetovať o čosi viac. Give me your everything, I will also give you everything. Pri niektorých bytostiach sa však aj menší démoni držia v pozadí, lebo vidia nerovnosť síl. Vidieť hand démona v plnej sile bol silný zážitok, ako aj surovú silu sword démona. A potom prišiel Snake démon... Don't die on me, Aki, so that when I die you can cry for me. Čistá topka ()

Kjóto jori (2022) (E09) 

Vyzerá že postavy sú tu aspoň tak nesmrteľné ako v attack on Titan 🙂 šéfka Makima má ozaj "bullshit power", ako odznelo v tejto časti. Že pôjde v štýle "život za život" som si pomyslel, keď spomenuli že pri jej útokoch musia mať zaviazané oči aj samotní demon hunters. Konečne uvidíme prečo je v tíme dievča ktoré bolo doteraz za najslabšie ohnivko reťaze. Hláška dňa: s civilistami intel nezdieľam 😁 ()

Motto Boroboro (2022) (E10) 

Taká výplň pred snáď nejakým finále prvej série. Je čas na tréning a level up ()

Sakusen kaiši (2022) (E11) 

Obe strany dokončujú prípravy na stretnutie v súboji, avšak jedna z nich má navrch. Yakuza dostáva ponuku, ktorá sa neodmieta - cieľom hunterov je gun démon a ostatné ide bokom. Makima má schopnosť pripomínajúca Death Note, s tým sa už dá celkom pracovať. ()

Nihontó vs chainsaw (2022) (E12) 

Top epizódy máme už dávno za sebou, žiaden Twist tu žiaľ neuvidíme. Naši vyhrávajú a ide sa ďalej. ()

Súvisiace novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (viac)

Reklama

Reklama