Reklama

Reklama

VOD (1)

Malý kluk a boháč v letech se sblíží díky knihám i svým prvním iPhonům. Jejich záhadné přátelství pak přetrvá i po starcově smrti. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (136)

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Toto proste Netflixu vychádza. Spracovanie krátkych kKngových poviedok (1922, In the tall grass, Mr. Harrigan´s phone) patria určite k tomu najlepšiemu čo dokázal vyprodukovať v posledných rokoch. Tú poslednú Netflix pochopiteľne zameral na svojich väčšinových predplatiteľov a užívateľ, deti rodičovských účtov. Pozvoľné rozprávanie príbehu v podaní Grega ako vidieť tunjajších užívateľov príliš nenadchlo, ale presne tak tomu bolo aj v prípade dvoch ostatných spomínaných poviedok a aj oni boli spracované rovnako dobre. Kým Kingov Strašiak nedokázal svojou atmosférou zaujať z môjho pohľadu, ktorý sa od väčšiny užívateľov líši, Harriganov telefón práva vďaka nenútenej atmosfére celého príbehu podčiarknutou solídnym výkonom Jaedena Martella patrí k veľmi príjemným prekvapeniam, ktoré som, úplne zbytočne, na základe tunajšieho hodnotenia odkladal. Raz darmo, riadiť sa hodnotením na čsfd je ako vyberať obchod či reštauráciu na základe recenzií ľudí na google play. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

V roku 2020 vyšla kniha "Keď tečie krv" (If It Bleeds). Je to zbierka štyroch noviel, ktorých autorom je americký spisovateľ Stephen King. Úvodná, v poradí prvá, sa volá "Telefón pána Harrigana" (Mr. Harrigan´s Phone). Podľa tejto zhruba sedemdesiat stranovej literárnej predlohy vznikla v roku 2022 stopäť minútová filmová adaptácia. Natočil ju režisér John Lee Hancock. Po technickej, filmárskej stránke je to v poriadku. Dokonca aj Donald Sutherland sa výborne hodil do úlohy starého milionára Harrigana. Zato ten vychrtnutý päťdesiat kilový pubertálny Harry Potter, čo bol obsadený do role Craiga mi tam vôbec nepasoval. Oproti novele, ktorú som čítal so zatajeným dychom, ma táto filmová verzia neoslovila. Nemalo to potrebnú atmosféru, prišlo mi to také akési mdlé. *** ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Vzdal by som sa všetkých peňazí za výmenu za pravidelné stretávanie s vami.“ Nič som od toho nečakal a áno, Donald Sutherland je tu dobrý, ale jednak je tu málo a jednak podáva tlmený výkon, čo je ale zas uňho relatívne poznávacie znamenie, keďže nikdy nepatril k expresívnym hercom. Je to trochu ako Srdce v Atlantíde, teda nie enormný zázrak, ale poctivé remeslo, pri ktorom sa mi viackrát zastavilo srdce. Tvorcovia zjavne nevedeli, čo chcú, takže chvíľu je to poetická melodráma, potom mysteriózny triler a potom niečo tretie, no a kvôli tomu sa z deja priebežne strácajú dejové línie, ako i postavy (hrdinovi spolužiaci, jeho láska, otec). Najlepšie fungujú „obyčajné“ scény z prvej polovice, ale tiež v druhej sa ich nájde dostatok. Každý by chcel svojho pána Harrigana, však? Neuveriteľné, že tak konzervatívny, starosvetský film produkoval Ryan Murphy (American Horror Story). ()

Lenka.Vilka 

všetky recenzie používateľa

Neskutečně příjemný film, který byl navíc dobře natočený a zahraný taky skvěle. Tenhle příběh táhne především atmosféra, která se povedla především kvůli score. V určitých momentech jsem byla vtažená právě pomocí tohohle. A potom je tam ta druhá věc. Ta k zamyšlení. Jenom varování pro ty, kteří nečetli povídkovou předlohu. Tenhle film není horor, stejně jako ani není předloha. Tak to nehodnoťte jako "horor, u kterého jste se nebáli" jenom proto, že je tady špatně žánr. (Takže jsou u údajů k filmu hned dvě chyby, mmch.) Dík. Vy ostatní si film užijte :) Edit: 28.10: novidíte, že to jde! Z knihy je povídka. Tak už jenom opravit žánr horor a bude spokojená :) ()

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Nenechte se oklamat tohle nemá s hororem absolutně nic společného pokud do toho půjdete jako do hororu a nedej bože budete od toho něco čekat můžete být hodně nasraní.  Tady by se měly rozdávat zlaté maliny a ve velkém minimálně pro Sutherlanda.  Kluk chodí k dědkovi a čte mu knížky jednou ten dědek umře a dá tomu klukovi prachy. Ten kluk mu dá do hrobu mobil a píše a volá si s ním s tím, že ho  občas prozvoní  zpátky nebo mu píše zprávy jako C C C nebo G H G .  Mezitím umírají lidé co ubližují tomu klukovi nebo jeho kamarádům a to je celý film. Pointu to nemá děj to ani nemá tak, že byla to náhoda, že umřela nebo zasáhla vyšší moc nedozvíme se (pokud to vysvětluje kniha omlouvám se tady to vysvětleno není)  Ono taky čekat od režiséra průměrného thrilleru Střípky zázraky bych chtěl asi moc. 40 procent ani nevím za co. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (2)

Súvisiace novinky

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

09.05.2023

Fanoušci Stephena Kinga by měli zbystřit, následující filmová novinka by jim totiž mohla udělat velkou radost. Do adaptace povídky The Life of Chuck byli totiž čerstvě obsazeni herci Tom Hiddleston … (viac)

Reklama

Reklama