Reklama

Reklama

Zásek

  • Francúzsko Huit Rue de l'Humanite (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Během pandemie platí v Paříži přísný lockdown a potrhlí obyvatelé jednoho činžáku si musí zvyknout na nový život. A taky jeden na druhého. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (89)

UhLee 

všetky recenzie používateľa

(8/10). Francouzské komedie patří vždycky k tomu nejlepším komediím, které znám. Zásek (Mimochodem je to dost divný překlad) mě mile překvapil a dokonale pobavil. Různorodost postav v jednom činžovním domě je úchvatná. Jejich charaktery byly poskládány opravdu rozmanitě a každý je unikátní. Každý má svůj jeden malý příběh, který se odehrává na obrazovce a mě bavilo sledovat všechny a těšit se z jejich života. Některé postavy byly opravdu bez chyby - hlavně Belgičan a sám režisér snímku. Téma COVIDu bylo na plátna uvedeno už několikrát. Žádný z nich ale nebyl komedie. Tohle se vážně povedla. Dokáže vás rozesmát na plné kolo, ale také vás vrátit do reality. Protože Covid není a nebude žádná velká sranda a má to i své stinné stránky. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

je fajn,že se Francouzi tentokrát odklonili od toho co v poslední době tvoří primárně (gangsterky,dramata o přistěhovalcích a politicky korektní (ne)komedie) a přišli s normální komedií,která si bere na paškál všechno to okolo covidu.A zábava to není špatná,místy je to dokonce dost vtipné,chvílemi to zvládne zahrát i na vážnější notu,ale že by to bylo něco co bych musel vidět opakovaně se úplně říct nedá.Stopáž je na podobný druh filmu celkem vražedná a postava Dannyho Bonna mi přišla extrémně otravná (a to i přesto,že byla velmi často zdrojem nejlepších fórků)...60% ()

Reklama

bourec 

všetky recenzie používateľa

Zprvu se to asi půl hodiny tvářilo vtipně, a snad i trefně v karikatůrách blázna s plynovou maskou, kterej na sebe nasere asi litr dezinfekce za hodinu. Nebo šílenýho rádobyvědce, kterej je prototypem všech dementů, který ať pasivně, a nebo dokonce aktivně melou o kovidu, a věděj o něm hovno. Jenže dlouhá stopáž film z průměru poslala do nižších pater hodnocení, a já na konci nedočkavé vyhlížel konec. Titulek na konci z filmu pecku neudělá.30%. ()

verbal odpad!

všetky recenzie používateľa

Předlouhá, nudná a až zoufale nevtipná žabožroutská podprahová lobotomie pro pandementy a sluníčkáře, převlečená za jakože parodickou kovidmédii pro blahoslavené smíšky. Ovšem proces vývoje vakcíny a rádoby karikaturní obraz většinového, hyenami vypláchlého chřipkofoba zjevně nechtěně trefili dost precizně. Jinak vše v naprostém souladu se schváleným konceptem účelového kovidového fašismu a neomarxistické EUgeniky. Evropští migranti jsou přitroublí maloměstští kokoti, zato zislamizovaní přistěhovalci inteligencí a solí země, do roztrhání těla bojující v první linii za blaho těch omezených debilů. No, rychle bychom to taky měli otevřít, jinak všechny ty benefity z přílivu neurochirgů, astrofyziků, raketových inženýrů, bezelstně altruistických filantropů a dalších spásných mozků od Sýrie až po Senegal vyžerou jen ti tolik prozíraví Němci, Francouzi a Velkobritové! A všichni vzorně a vzorově sedí bez bečení v chlívcích, spokojeně přežvykují jetel a nechávají se pravidelně stříhat na vlnu, když tam venku řádí ten strašlivý apokalyptický mor s prokázanou smrtností nižší něž zarděnky... Dvojka bude dozajista o tom, jaxe radostně nechávají třikrát ročně opíchávat neúčinným experimentálním placebem se zcela neprozkoumanými dlouhodobými dopady na přirozenou imunitu i organismus jako celek, a opět "velmi vkusně" o tom "žertují". ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Francúzka komédia, ktorú je potrebné brať s rezervou. Neodhalil by som, že prvý film s témou na vírus COVID-19 v komediálnych šiat príde z Francúzka. Réžiu spáchal skúsený komediálny herec a režisér Dany Boon, ktorý a čiastočne podieľal aj na scenári (je vidieť jeho rukopis). Film hlavne dáva zakrivené zrkadlo pre obidve tábory, tzv. pre zástancov (podporovatelia očkovania a prísnejších opatrení) a odporcov (sú proti očkovaniu, „korona je len výmysel“, zástancovia konšpiračných teórií a hoaxov) epidemiologických opatrení. V rámci možností, ako to daná situácia dovolí, sú v zábavnejšej forme zachytené tie veci, v ktorých oba dva tábory konajú prehnane (napr. nakupovanie v obchode v „skafandre“, neustále meranie teploty) alebo zaostávajú („nulová tolerancia“ voči ostatným – ignorovanie prosby „zakryte si dýchacie cesty, odmietavý postoj ku testovaniu – „čipovanie“ v réžii Billa Gatesa). Nezabudlo sa ani na „vyfigurovanie“ niektorých situácií, napr. testovanie metódou PCR, home office alebo dištančné vyučovanie. Herecké obsadenie je celkom impozantné: Dany Boon v roli „fanatického dezinfikátora“ je veľmi dobrý (vieme, že rola hypochondra mu sedí, viac film Superhypochondr), François Damiens v roli „odporcov“ nezaostáva oveľa a Yvan Attal v roli „šialeného doktora“ taktiež má svoje skvelé momenty. (Ale aj ostatné vedľajšie postavy odviedli kus dobrej práce.) __ K celému filmu, ako som spomínal, je potrebné staviť sa s určitou rezervou. Určite budú takí, ktorí budú cítiť hnev (stratili niekoho blízkeho) a aj takí, ktorých film „nejako neosloví“. Je mi nesmierne ľúto všetkých, ktorí kvôli tomuto ochoreniu prišli o život (sám som Bohužiaľ prišiel o niekoľko známych v mojom blízkom okolí), podobne aj tých, ktorí odmietajú dodržiavať aj tie minimálne opatrenia. Myslím si, a pravdepodobne to je aj jeden z odkazov filmu, že keby ľudia boli aspoň trochu viac tolerantní a ohľaduplný voči sebe, tak situácia by bola určite lepšia. Vírus by tu bol, ale nevyžiadal by toľko zbytočných ľudských životov. P.S.: „Teraz čo robíš?“ „Idem ti zmerať teplotu.“ „Prečo?“ „Povedala si, že si zapálená.“ Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (3)

  • Vo filme môžeme vidieť len veľmi málo postáv, ktoré nosia rúško. Na začiatku pandémie totiž francúzska vláda naliehala na svoje obyvateľstvo, aby rúška nekupovali, pretože ich potrebovali zabezpečiť hlavne pre nemocničný personál. Aj pri tejto politike sa však zdravotníckym pracovníkom zásoby rúšok rýchlo míňali. (m.a.t.o.)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj celé jeho natáčanie prebiehalo v Paríži. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama