Reklama

Reklama

Zásek

  • Francúzsko Huit Rue de l'Humanite (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Během pandemie platí v Paříži přísný lockdown a potrhlí obyvatelé jednoho činžáku si musí zvyknout na nový život. A taky jeden na druhého. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (88)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Film o obyvateľov jedného baráku počas vypuknutia Covid mánie. Celkom trefne sa podarilo vystihnúť všetky typy, ktoré sa počas tejto frašky v reálnom svete objavili. Popierači, hysterickí hypochondri, chamtivci, snaživí ľudomilovia a aj pár normálnych ľudí sa tu nájde. Ale väčšinou to sú všetko len karikatúry, ktoré po dramatickej stránke príliš nefungujú a ich mikropríbehy ma nezaujali. Čo je problém, lebo film je rozhodne viac dráma ako komédia a stopáž je zbytočne prestrelená. Viac srandy a kratšia stopáž by tomu výrazne prospela. Dany Boon sa tentoraz nevytiahol ani ako režisér a ani ako herec. Ten jeho priposratý hypochonder ma fakt sral. Výsledkom je nenáročná jednohubka. 5/10. ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Francúzka komédia, ktorú je potrebné brať s rezervou. Neodhalil by som, že prvý film s témou na vírus COVID-19 v komediálnych šiat príde z Francúzka. Réžiu spáchal skúsený komediálny herec a režisér Dany Boon, ktorý a čiastočne podieľal aj na scenári (je vidieť jeho rukopis). Film hlavne dáva zakrivené zrkadlo pre obidve tábory, tzv. pre zástancov (podporovatelia očkovania a prísnejších opatrení) a odporcov (sú proti očkovaniu, „korona je len výmysel“, zástancovia konšpiračných teórií a hoaxov) epidemiologických opatrení. V rámci možností, ako to daná situácia dovolí, sú v zábavnejšej forme zachytené tie veci, v ktorých oba dva tábory konajú prehnane (napr. nakupovanie v obchode v „skafandre“, neustále meranie teploty) alebo zaostávajú („nulová tolerancia“ voči ostatným – ignorovanie prosby „zakryte si dýchacie cesty, odmietavý postoj ku testovaniu – „čipovanie“ v réžii Billa Gatesa). Nezabudlo sa ani na „vyfigurovanie“ niektorých situácií, napr. testovanie metódou PCR, home office alebo dištančné vyučovanie. Herecké obsadenie je celkom impozantné: Dany Boon v roli „fanatického dezinfikátora“ je veľmi dobrý (vieme, že rola hypochondra mu sedí, viac film Superhypochondr), François Damiens v roli „odporcov“ nezaostáva oveľa a Yvan Attal v roli „šialeného doktora“ taktiež má svoje skvelé momenty. (Ale aj ostatné vedľajšie postavy odviedli kus dobrej práce.) __ K celému filmu, ako som spomínal, je potrebné staviť sa s určitou rezervou. Určite budú takí, ktorí budú cítiť hnev (stratili niekoho blízkeho) a aj takí, ktorých film „nejako neosloví“. Je mi nesmierne ľúto všetkých, ktorí kvôli tomuto ochoreniu prišli o život (sám som Bohužiaľ prišiel o niekoľko známych v mojom blízkom okolí), podobne aj tých, ktorí odmietajú dodržiavať aj tie minimálne opatrenia. Myslím si, a pravdepodobne to je aj jeden z odkazov filmu, že keby ľudia boli aspoň trochu viac tolerantní a ohľaduplný voči sebe, tak situácia by bola určite lepšia. Vírus by tu bol, ale nevyžiadal by toľko zbytočných ľudských životov. P.S.: „Teraz čo robíš?“ „Idem ti zmerať teplotu.“ „Prečo?“ „Povedala si, že si zapálená.“ Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Reklama

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

První regulérní komedie, která se odehrává během covidové karantény, co jsem viděl. A rovnou od Dany Boona, který má poslední léta patent na dobrou francouzskou komedii. Je teda pravda, že kromě jeho šílenému přístupu ke covidu v rámci jeho role, tu nebyl nikdo jinej, kdo by ve mně vyvolával takové salvy smíchu. Navíc i délka filmu je poměrně přehnaná. Když už se ale schyluje ke konci, tak závěr mě přesvědčil o tom, že i když se v komedii pořád nesměju, pořád dokáže udeřit na tom správném místě. I to byl vlastně důvod, proč jsem nakonec přihodil i čtvrtou hvězdu. ()

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Martin: „Jste asymptomatik.“ Diego: „Ne, jsem katolík. Ale náboženství není všechno.“ Nepoznám krajinu na svete, ktorá by tvorila lepšie komédie ako Francúzsko. Keď sa pustíte to takéhoto rande naslepo, môže nastať milé prekvapenie. Ako v prípade tohto odvážneho filmu. Natočiť film o covide, hoci ešte vôbec nie je za nami? To chce odvahu. A tento francúzsky humor býva navyše taký horko – sladký. Nesie jedno posolstvo – neberte sami seba príliš vážne, aj tak ste tu len na chvíľu. A veru, po prvej vlne corony (priznajme sa), sa každý z nás môže nájsť v jednom zo „susedov“. Za mňa získala fiktívne filmové ocenenie Louise, majiteľka baru. Ešte jedna rada: vydržte do záverečných titulkov, čaká vás malé prekvapenie. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

je fajn,že se Francouzi tentokrát odklonili od toho co v poslední době tvoří primárně (gangsterky,dramata o přistěhovalcích a politicky korektní (ne)komedie) a přišli s normální komedií,která si bere na paškál všechno to okolo covidu.A zábava to není špatná,místy je to dokonce dost vtipné,chvílemi to zvládne zahrát i na vážnější notu,ale že by to bylo něco co bych musel vidět opakovaně se úplně říct nedá.Stopáž je na podobný druh filmu celkem vražedná a postava Dannyho Bonna mi přišla extrémně otravná (a to i přesto,že byla velmi často zdrojem nejlepších fórků)...60% ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj celé jeho natáčanie prebiehalo v Paríži. (MikaelSVK)
  • Vo filme môžeme vidieť len veľmi málo postáv, ktoré nosia rúško. Na začiatku pandémie totiž francúzska vláda naliehala na svoje obyvateľstvo, aby rúška nekupovali, pretože ich potrebovali zabezpečiť hlavne pre nemocničný personál. Aj pri tejto politike sa však zdravotníckym pracovníkom zásoby rúšok rýchlo míňali. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama