Reklama

Reklama

Zásek

  • Francúzsko Huit Rue de l'Humanite (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Během pandemie platí v Paříži přísný lockdown a potrhlí obyvatelé jednoho činžáku si musí zvyknout na nový život. A taky jeden na druhého. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (88)

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Asi každej z nás už má situace kolem Covidu po krk a proto jsem strašnně rád, že se nám narodil film. který si z toho všeho dělá prdel a kdo jinej by to dokázal lépe než Francie a když Francie a když prdel, tak Dany Boon. Tohle je to nejaktuálnější téma dneška, bohužel pořád a Danny to udělal, krásně po francouzsku to znamená s citem, ale nekomprimisně sázel fór za fórem na všechny ty situace, názory i typy lidí v souvislostí s koronáčem a musím říct, že jsem se nejdnou válel na gauči smíchy, trefoval to fakt pěkně. Je vidět, že když Francouzi nemaj potřebu do filmu tahat politickou korektnost, pořád maj v sobě ten krásný a jedinečný humor, jak ho známe z dob dávno minulých a já jsem za to strašně moc rád. ()

Lukyn007 

všetky recenzie používateľa

Problémem tohoto snímku je nejen délka, ale také skutečnost, že je prezentovaný jako komedie. Je to spíš směsice úsměvných scének, které jsou místy až moc laciné. Na druhé straně film za mě výstižně popisuje bláznivou situaci, kterou, doufám, už nezažijeme. Je to opravdu ze života a konec je neskutečná emocionální darda. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Od frantíkov už nečakám nič dobré, čo sa komédie týka. Toto ma ale po veľmi dlhom čase príjemne prekvapilo. Možno je to dobou, možno je to témou, možno správne trafeným počtom účastníkov, neviem. Viac-menej som sa ale bavil. Mohlo to byť len o trochu kratšie, inak to má všetko, od opatrení, cez spolunažívanie až po vakcínu. Zlatá prvá vlna. 4 z 5 ()

anitae 

všetky recenzie používateľa

Paříž, jeden dům, jeho obyvatelé a každého odlišný přístup k pandemii. Majitel domu, zpěvačka, trenér, doktor vyvíjející vakcínu, provozovatelka zavřené restaurace, domovník, záhadná obyvatelka, nákazou posedlý hypochondr...a  povedené dětské role.  Ukazuje to,  jak někteří blbli, blbnou a budou blbnout dál i když tohle všechno skončí. ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Francúzka komédia, ktorú je potrebné brať s rezervou. Neodhalil by som, že prvý film s témou na vírus COVID-19 v komediálnych šiat príde z Francúzka. Réžiu spáchal skúsený komediálny herec a režisér Dany Boon, ktorý a čiastočne podieľal aj na scenári (je vidieť jeho rukopis). Film hlavne dáva zakrivené zrkadlo pre obidve tábory, tzv. pre zástancov (podporovatelia očkovania a prísnejších opatrení) a odporcov (sú proti očkovaniu, „korona je len výmysel“, zástancovia konšpiračných teórií a hoaxov) epidemiologických opatrení. V rámci možností, ako to daná situácia dovolí, sú v zábavnejšej forme zachytené tie veci, v ktorých oba dva tábory konajú prehnane (napr. nakupovanie v obchode v „skafandre“, neustále meranie teploty) alebo zaostávajú („nulová tolerancia“ voči ostatným – ignorovanie prosby „zakryte si dýchacie cesty, odmietavý postoj ku testovaniu – „čipovanie“ v réžii Billa Gatesa). Nezabudlo sa ani na „vyfigurovanie“ niektorých situácií, napr. testovanie metódou PCR, home office alebo dištančné vyučovanie. Herecké obsadenie je celkom impozantné: Dany Boon v roli „fanatického dezinfikátora“ je veľmi dobrý (vieme, že rola hypochondra mu sedí, viac film Superhypochondr), François Damiens v roli „odporcov“ nezaostáva oveľa a Yvan Attal v roli „šialeného doktora“ taktiež má svoje skvelé momenty. (Ale aj ostatné vedľajšie postavy odviedli kus dobrej práce.) __ K celému filmu, ako som spomínal, je potrebné staviť sa s určitou rezervou. Určite budú takí, ktorí budú cítiť hnev (stratili niekoho blízkeho) a aj takí, ktorých film „nejako neosloví“. Je mi nesmierne ľúto všetkých, ktorí kvôli tomuto ochoreniu prišli o život (sám som Bohužiaľ prišiel o niekoľko známych v mojom blízkom okolí), podobne aj tých, ktorí odmietajú dodržiavať aj tie minimálne opatrenia. Myslím si, a pravdepodobne to je aj jeden z odkazov filmu, že keby ľudia boli aspoň trochu viac tolerantní a ohľaduplný voči sebe, tak situácia by bola určite lepšia. Vírus by tu bol, ale nevyžiadal by toľko zbytočných ľudských životov. P.S.: „Teraz čo robíš?“ „Idem ti zmerať teplotu.“ „Prečo?“ „Povedala si, že si zapálená.“ Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj celé jeho natáčanie prebiehalo v Paríži. (MikaelSVK)
  • Vo filme môžeme vidieť len veľmi málo postáv, ktoré nosia rúško. Na začiatku pandémie totiž francúzska vláda naliehala na svoje obyvateľstvo, aby rúška nekupovali, pretože ich potrebovali zabezpečiť hlavne pre nemocničný personál. Aj pri tejto politike sa však zdravotníckym pracovníkom zásoby rúšok rýchlo míňali. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama