Reklama

Reklama

Pee Wee, přerostlý chlapec se sportovním sestřihem, rtěnkou a scvrklým flanelovým oblekem, žije ve svém bizarním domově vcelku idylickým životem. Tedy až do chvíle, než mu někdo odcizí jeho nejcennější majetek: vzácné požární kolo. Okamžitě se vydává na zběsilou pouť ve snaze najít svou ztracenou lásku. Po cestě se spřátelí s nejrůznějšími podivíny, navštíví Alamo, ustojí děsivé halucinace a mnohem víc! (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (139)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Ak je Batman tlmený Burton, tak čo je potom toto? OK, každý nejako začínal. Pee-wee je jednoznačne najneburtonovskejší režisérov film, o tom niet pochýb. Našťastie podarilo sa mu tam prepašovať pár jeho trademarkov (skvelá snová pasáž s klaunmi), ale je toho málo. K samotnému filmu: Paul Reubens je strašný magor. A fakt to nemyslím v kladom slova zmysle, je to magor, ktorý robí grimasy a vôbec nie je vtipný. Uchechtáva sa ako retardovaný a poskakuje ako dement ... a navyše odmieta ponuku na rande s rozkošnou E.G. Daily! Dej je hlúpy a humor zväčša išiel mimo mňa. Skutočne ma zabavila iba záverečná pasáž s filmom s Jamesom Brolinom a Morgan Fairchild. Jednoznačne najslabší Burton, 60% dávam len kvôli skvelej Elfmanovej hudbe, občasným Burtonovým typickým motívom a hlavne kvôli sexy E.G. Daily (skvelá to speváčka). ()

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Svérázný, s infantilitou zručně pracující debut Tima Burtona si dále zaslouží přívlastky jako hravý, dadaistický, nápaditý. Také "nezopakovatelný", protože podobně prazvláštní recept už znovu úspěšně neuvaříte. Pee-Weeho odysea za ukradeným kolem se záhy rozpadá do komediálních skečů (vrcholících zdlouhavou honičkou ve filmových ateliérech jak z němé grotesky), ovšem úvodní "kouzlo neviděného" a výrazná hudba Dannyho Elfmana ji do trochu udýchaného konce dotáhnou. 7/10 ()

Reklama

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Paul Reubens vyzerá jak skríženie Alana Cumminga a Roba Schneidera; je infantilný, retardovaný a na všetkom sa smeje. Ukradnú mu jeho milovaný bicykel a potom ako mu falošná veštica prezradí, kde ho má hladať, začína roadmovie, na ktorej narazí na množstvo viac, či menej ujetých postavičiek. Tie ale nepôsobia tak vtipne akoby mali; hlavne tí motorkári boli vyložene trápni a Twisted Sisters sa mi tiež nepáčili. Hudbu dostal na starosť neskorší Burtonov dvorný skladateľ Danny Elfman a aj ked je sama o sebe zvládnutá dokonale (hlavne ústredný motív pripomína klasické Elfmanove veci), vo filme pôsobí trošku iritujúco. Je jej tam totiž strašne moc, stále a nahlas, a to ešte umocňuje pocit, že pozeráte grotesku. Je to sranda, ale trvá to hodinu a pol. Stačilo by tak 15 minút. 50% ()

Hellboy 

všetky recenzie používateľa

Pee Wee je takovej retardér. A má fakt rád svoje kololol. A to když mu jednoho dne zmizí, vznikne tahle šílenost. Myslel jsem si, že Tim Burton mě už ničím nepřekvapí, ale spletl jsem se. Protože tohle je moc ujeté i na Burtona. Celý je to padlý na hlavu, ale konec je megamoc. Twisted Sisters? A ten film? No to se nedá popsat. PS: Tohle je Burtonův první celovečerní film a já ho ze všech jeho filmů viděl jako poslední - tak to je asi znamení:) ()

Krosmen 

všetky recenzie používateľa

Postava PeeWeeho mi připomněla jedno jméno a to jméno je, prosím pěkně, Sekora. Skutečně vypadá, jak lidský Ferda Mravenec. Film stojí na schopnostech Paula Reubense, sama dějová zápletka je spíše záplytkou. Burton se určitě vyřádil a při natáčení a vymýšlení různých vychytávek se určitě bavil. Já narozdíl od něj moc ne. ()

Galéria (75)

Zaujímavosti (12)

  • Prvý film, na ktorom spolupracoval Tim Burton s dnes už jeho dvorným skladateľom Dannym Elfmanom. (lilina133)
  • Pee-wee má ve filmu telefonní číslo 354-8567. (MeanWhile)
  • Auto, které řídí Mickey, když Pee-wee stopuje, je 1959 Edsel Corsair kabriolet. (MeanWhile)

Súvisiace novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (viac)

Reklama

Reklama