Reklama

Reklama

Série(2) / Epizódy(12)

Šestidílné kriminální drama, jehož hlavní devízou je atraktivní prostředí. Zločin se totiž odehrál na palubě britské jaderné ponorky Vigil, vyzbrojené nukleárními raketami. A protože ta nemůže přerušit svou strategickou misi na moři, musí se policejní vyšetřovatelka dopravit na její palubu. Zde se musí nejprve sžít se zcela novým prostředím a kromě vyšetřování vraždy jednoho z námořníků se také vyrovnat se svými osobními démony. Hlavní roli v seriálu ztvárnila Suranne Jonesová. (Česká televize)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (37)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Veľmi vydarená vec. Zhltol som to na jeden šup. Dve línie vyšetrovania, jedna v ponorke, jedna na pevnine, solídne vykombinované, scenár je v tomto prípade ako poklad. BBC vie natočiť kriminálku, vie zaujať originalitou, a i keď by to mohlo byť o jednu epizódu kratšie, stále sa jedná o solídny nadpriemer. ()

blackrain 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle šlo určitě zkrátit na nějaké tři díly nebo nacpat do jednoho celovečerního filmu. Bylo by to zajímavější a svižnější. Prostředí nukleární ponorky je pro mě velmi atraktivní. Akorat mám menší problémy s klaustrofobií. Vyhýbám se i výtahům. Takže bych si tady pěkně užila.  No, to Suranne Jones taky. S osobní rovinou policejní inspektorky jsem neměla vůbec žádný problém. Nevadila mi. ()

Reklama

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Tie ich lesbické flashbacky, jej rolák a to, že polícia v UK nenosí zbrane a ked naháňajú záporákov, tak vypadajú ako idioti bez nich, to oslabuje tento seriál, ktorý som nemal v pláne hodnotiť, kvôli jednotlivým epizodam a teda finálnemu bodovému priemeru. Hoci tie flashe majú svoje opodstatnenie na konci, ako sa ukáže, súhlasím s názorom, ktorý sa tu v komentoch už povedal, že rodinná a lesbická linka boli úplne zbytočné. 70% ()

warrenur 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

1.seria: Nenapadny britsky serial s velmi slusnym hereckym obsadenim, ktory ma vyborne napisany scenar k prvym styrom dielom. Za posledne tri mesiace uz tretie pouzitie uzasnej pesnicky od Agnes Obel - "Fuel to fire" v seriali alebo filme. Tentokrat rovno pri uvodnych titulkoch. :) Tesi ma to, nie ze nie, Agnes si peniazky zasluzi. Samotny otvarak k serialu ma pozitivne naladil, a trosku zaskocil tak rychlym "vyradenim" Compson-a zo slusneho Line of Duty (2019), serialu, ktory sa takisto Britom podaril. Detektivka zatial fajn, pobavila ma dalsia znama tvar, v seriali jej partnerka Rose Leslie a par minut mi trvalo, kym som si zaradil lodneho dostojnika, co ma "dohliadat" na "nevysetrenie", Shaun Evans-a z kvalitnej historickej detektivky Endeavour (seriál) (2012). Tiche naslapovanie, separatne namornicke vedenie a tutlanie vsak rozhodne davaju ten mystery pocit. V prvych 4roch dieloch psychologia postav a i budovanie napatia funguju takmer dokonalo. Obe linie, ta vysetrovacia pod hladinou, na palube ponorky a i ta na susi sa prelinaju a ani jedna nie je vyslovene slabsia. Mierne sklamanie pride az v poslednych dvoch dieloch, kedy som uz moc scenaru neveril a ani tej schopnosti "zaskodnika". 70%                                                                                                2.seria: Rozhodne slabsia seria ako ta predosla - "ponorkova". Hlavne svojou naivitou a obcas nasilnym "usmernovanim". Hoci je pomerne akcna, a to svojim vysetrovanim v Britanii, taj aj na blizkom vychode, prekombinovanost a "vysetrovanie" oboch "mamin-dedektivok" je dost casto pritiahnute za vlasy a nie uveritelne. Co dost bilo do oci. Jednohubka, od ktorej som vsak cakal, po vydarenej prvej serii, rozhodne viac. Preto som po nej i siahol. Ak nahodou bude tretia seria, snad zredukuju spominane nedostatky. Celkovo slaby priemer. ()

vnimatkrasu 

všetky recenzie používateľa

Moc mě bavila atmosféra ponorky i Shaun Evans ve výrazný, pro něj netypický roli. Tempo Vigil navíc má. A jsem asi jedinej na zeměkouli, kterýmu nevadila ta osobní rovina obou ústředních dam. Hvězdičku a půl spíš mi tu ale srazila až legračně konspirační zápletka, která ve vší vážnosti dává vzpomenout na starý americký akčňáky se zlými Rusy. Škoda jí. ()

Galéria (76)

Zaujímavosti (9)

  • Tom Edge sa pri písaní scenára inšpiroval britským systémom Continuous At-Sea Deterrent (CASD) a životom jeho posádok ponoriek. (Arsenal83)
  • Potopenie fiktívneho trawleru Mhairi Finnea v seriáli má podobnosť s potopením FV Antares ponorkou Royal Navy s jadrovým pohonom HMS Trenchant v Firth of Clyde v roku 1990. Rodiny posádky Antares vyjadrili rozrušenie pri scénach potopenia lode; BBC však poprela, že by dráma bola inšpirovaná konkrétnou skutočnou udalosťou alebo bola založená na konkrétnej udalosti zo života. (Arsenal83)
  • Švédske noviny Aftonbladet uviedli, že seriál bol na začiatku „efektívny“, no čoraz viac sa stával „zbytočnou podvodnou verziou Line of Duty“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama