Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Edward (Johnny Depp) je výtvorom starého vynálezcu, ktorý však zomrel skôr, ako ho stačil dokončiť a nahradiť dômyselnú konštrukciu ostrých nožníc ľudskými rukami. Edward zostal úplne sám v chátrajúcom hrade a ktovieako dlho trvalo, kým ho celkom náhodou objavila podnikavá zamestnankyňa kozmetickej firmy Peg (Dianne Wiestová), ktorá sa nad ním zľutovala a vzala ho so sebou do mesta. Hoci Edward vyzerá ako nejaké hrozivé monštrum, v skutočnosti je dobrácky, milý a veľmi plachý. čoskoro si získa uznanie a obdiv svojím strihačským umením, či už ako záhradník alebo kaderník. Lenže, ako to už chodí, sú medzi nami aj ľudia závistliví a zlí, ktorým chlapcova obľuba nedá spať, najmä keď si všimnú náklonnosť, ktorú prejavuje k príťažlivej mladej Kim (Winona Ryderová), ktorá je jediným človekom, ktorý mu rozumie... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 2

Recenzie (990)

juta 

všetky recenzie používateľa

"Avon je tady!" To je pro mě jedna z nezapomenutelných hlášek. Jsem strašně rád, že právě postavu Edwarda ztvárnil Johnny Depp. Kdyby tam obsadili zmiňovaného Toma Cruise, tak by to asi nedopadlo takhle dobře. Hlavně u mě. Winona Ryder a její okouzlující proměna oproti Beetlejuice, kde hrála šedou myšku. Pravda, tam se mně taky moc líbila :-) Všechno to podtrhuje nádherný soundtrack, ze kterého mám vždycky husí kůži, když se na tenhle film dívám. I díky tomu je tenhle film perfektní. ()

Boogeyman 

všetky recenzie používateľa

Burton se poprvé se svým dvorním hercem Johnnym Deppem sešel v této moderní bizarní pohádce pro dospělé a hned společně vytvořili nezapomenutelné dílo. Depp jako Střihoruký Edward předvádí famózní výkon (sám prohlašuje že se s postavou dokonale sžil, protože nejsou moc odlišní, což lze stejně tak říci i o Burtonovi) a v této vizuálně fascinující podívané si ho prostě musíte zamilovat. ...Když to teď po sobě čtu, tak musím uznat, že jsem napsal dokonale nudnej komentář. Takže: Winonu bych prcal!!! ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Môj najoblúbenejší Burtonov film. Krásna rozprávka, rovnako smutná a atmosférická ako Andersenove príbehy. Možno ide o Burtonov najosobnejší film, ako keby do toho dal celé srdce. V tých ostatných ho nahradil humorom. Zo všetkých dokonale zvládnutých filmových zložiek je najlepšia výprava. Pri závere sa môže stať, že vám zostanú jazvy na duši po Edwadových nožniciach. ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Pribeh o jednom mestecku v ktorom zili obycajny ludia, ktory nedokazali pochopit ze moze existovat niekto odlisny a zvlastny. Edward bol v srdci neobicajne cisty a dobrosrdecny a robilo ho stastnym robit radost ostatnym, ale ludia ho videli stale len ako necloveka aj ked nim bol omnoho viac ako ostatny. Nesnazili sa ho spoznat, len ho vyuzit pre vlastnu potechu a prospech a pri prvej prilezitosti ho zavrhli ako neludske monstrum. Smutne ale neuveritelne krasne. Uzasny vykon Johnyho Deppa, Burtonova rezia a hudba Dannyho Elfmana = 10/10 ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Známa klasika od amerického režiséra Tima Burtona. Edward, podivuhodný, mlčanlivý mladý muž má na rukách namiesto prstov niekoľko dlhých, ostrých nožníc. Takže preto "Nožnicovoruký Edward". Konzumná, pokrytecká spoločnosť malomeštiakov z predmestia nedokáže dlho tolerovať jeho odlišnosť. Nechápu jeho citlivú dušu túžiacu po úprimnej láske. Jediný, kto zostane pri ňom stáť až do konca je sympatická teenagerka Kim, ktorú si zahrala mladučká Winona Ryder. Tento film je prvou spoluprácou Tima Burtona s Johnny Deppom. A hneď na prvý krát im to výborne sadlo. Vznikol perfektný, vizuálne aj emotívne dokonalý, snímok. Takmer vždy keď začne vonku snežiť spomeniem si na Edwarda. ***** ()

Galéria (168)

Zaujímavosti (65)

  • Pro Tima Burtona se jednalo o druhý film, který natočil s Winonou Ryder (Kim) – prvním byl snímek Beetlejuice (1988). Myslel si, že by bylo zábavné vidět, jak „hraje více normálně, příměstský charakter, kterým ona není.“ (tyna97)
  • Skladatel Danny Elfman uvedl, že pro tento film skládal hudbu nejraději ze všech filmů, do kterých kdy hudbu skládal. (bfa)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (viac)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (viac)

8th KRRR! – 70MM Film Fest Krno

8th KRRR! – 70MM Film Fest Krno

05.04.2013

Jedinečnou možnost vidět na velkém plátně tituly jako Hello, Dolly!, Star Wars: Epizoda VI – Návrat Jediů, 2010: Druhá vesmírná odysea, Mistr, Střihoruký Edward, Smrtonosná past a další budou mít… (viac)

Depp a Burton v říši divů

Depp a Burton v říši divů

09.08.2008

Filmový svět zná spoustu dvojic. Momentálně dost možná nejznámější a bezpochyby nejvytíženější jsou Johnny Depp a Tim Burton. Jejich spolupráce začala už v roce 1990, kdy spolu natočili Střihorukého… (viac)

Reklama

Reklama