Reklama

Reklama

Viedeň, 1920. Rakúsko-uhorské impérium sa zrútilo. Bývalý policajný inšpektor Peter sa vracia domov zo zajatia. Nachádza mesto, v ktorom sa cíti ako cudzinec. Keď sa chystá na odchod, niekto zavraždí jeho bývalého druha. Peter sa rozhodne, že odhalí páchateľa. Čoskoro zistí, že jeho protivníkom je brutálny sériový vrah, ktorý zabíja vojnových veteránov. (RTVS)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (5)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Stefan Ruzowitzky si hanbu neurobil. Mnoho Rakúskych filmov som nevidel, ale tento ma príbehom zaujal a rozhodol som sa venovať mu čas. Potešila ma účasť L. Lisy Friesovej, ktorá je známa hlavne zo seriálu Babylon Berlin. Príbehovo bol film naozaj zaujímavý a pri štedrom rozpočte by som si z toho vedel prestaviť skvelý film. Utrpel hlavne exteriérovými scénami, v ktorých bolo strašne vidieť nepodarenú počítačovú grafiku. Možno to bol umelecký zámer, film obsahuje mnoho pokusov o umelecky pojatú scénu či záber, ale aj tak mi to vŕtalo v hlave. Rakúsko má predsa pekné historické centrum, alebo iné európske mestá, v tom by predsa nebol taký problém, natočiť exteriéry v skutočných exteriéroch... Asi to tak naozaj chcel. Lacný počítačový vizuál dosť strháva body ale inak spokojnosť. 60%. ()

brasek odpad!

všetky recenzie používateľa

Lacná viedenská verzia Babylonu Berlín, amatérske exteriéri z nejakého pc zo smetiska, fádny dej, liturgická reforma z roku 1970 už v roku 1920 a rúhanie. Stačí! ()

Reklama

xxmurphyxx 

všetky recenzie používateľa

Občas celkom uchádzajúca creepy atmosféra a oku lahodiace kulisy, lenže ani to moc nezachraňuje nudne podaný príbeh, kde má človek v celku u prdele, kto je vrah a kto ďalší natiahne kopytá. Do toho miestami slabšie a miestami fakt brutálne nezvládnuté digi pozadie, kde je až pričasto nezvládnutá hĺbka scény. Nápad zaň chválim, len by to nabudúce chcelo najprv zistiť, či budú aj financie a kvalitní ľudia na takýto projekt. ()

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Pan Ruzowitzky se proslavil Anatomiema pak jsem od něho asi viděl Patienta Zera a až nyní tohle. Chlápek s kamarády se vrací z války do Rakouska mezitím tam padlo císařství a je z toho monarchie a někdo mu ty kamarády vraždí. On jelikož je policajt to vyšetřuje bohužel je to nudné a táhne se to a ani pointa kdo to dělá to nezachrání. Zachraňuje to pouze prostředí ten policajt a ta patoložka co vykouřila nejspíše krabičku cigaret na posezení. 40 procent ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Ten bluescreen strašne vidieť, až to oči ťahalo, hoci obraz dobrý, ale taký neprirodzený ako vo filmoch spred 60 rokov. Kde sa to musí tolerovať. Takže využitie novej technológie môže paradoxne filmu viac ublížiť, než keď sa použije štandardné filmové umenie. Nemusí všetko robiť počítač, hoci toto bolo umeleckým zámerom, no pre oko nepohľadným. Inak štýl taký až komiksový, temný, často už únavný. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (2)

  • Film sa natáčal vo Viedni (Rakúsko) a Kehlene (Luxembursko). (Arsenal83)
  • Film bol do značnej miery nakrútený technológiou blue screen, scény vznikali najmä na počítači. (Arsenal83)

Reklama

Reklama