Reklama

Reklama

Série(2) / Epizódy(18)

Obsahy(1)

Slovenský seriál o nás, predsudkoch, živote, láske, splnených aj nesplnených snoch. Autentický, vtipný, no i kontroverzný príbeh o pôvabnom dievčati tmavej pleti s ambíciou byť iná ako všetci ostatní. (TV JOJ)

Recenzie používateľa Arsenal83 k tomuto seriálu (8)

Iveta (2021) 

Ferencová bola obsadená len pre svoj pôvod. To sme všetci vedeli, robia z nej teraz hviezdu, ale hrať nevie, lenže to nevedela ani, keď bola v Kolese šťastia, kde sa krútila ako húsenica. Herecký talent žiadny, teda okrem vulgarizmov a večne nasratých póz. V seriáli sa nájde aj pár vydarených hlášok, no na druhej strane je len karikatúrou východu, z ktorého sa robí diera pre prostitútky, v ktorej nikto nehovorí po slovensky, lenže aj tá východniarčina najatých hercov úplne pokulháva. Mauréry proste na východniarsky slang absolútne nemá. Seriál má mať svoju komickú podstatu opretú o fakt, že Slovensko je plné kriminality, predsudkov a alkoholu. V poriadku. Ale dočkáme sa aj iného seriálu? Napríklad takého, v ktorom naši rómski priatelia usilovne pracujú, dodržiavajú zákony, nedovolia aby sa deti párili, fetovali a kradli? Dúfam, že áno. Aj sci-fi treba. ()

Episode 1 (2021) (S01E01) 

Prvá epizóda priniesla aj vtipné momenty, čiže úplne márne to nie je. Na druhej strane je seriál len karikatúrou východu, kde sa z Trebišova robí diera pre prostitútky, v ktorej nikto nehovorí po slovensky, lenže aj tá východniarčina najatých hercov úplne pokulháva. Buď to viem poriadne, alebo sa do toho nepúšťam. Hřebejk evidentne nevie o východe ani prd, len si okopíroval nápad z Mosta. ()

Episode 2 (2021) (S01E02) 

Ešte horšie, vulgárnejšie než prvá časť a tá východniarčina niekedy naozaj píli uší, najmä od Mauréry, ktorá sa ju proste nie a nie naučiť. Vysloví "š" tam kde nemá a tam, kde má, tak hovorí tvrdo. Okrem toho novinári popisujú seriál takto: "Samostatnou kapitolou je snaha o vykreslenie reality. Trebišov si delí kultúrne centrum s miestnym „bordelom“, moc v meste si delia naozaj veľké autority." Toto považujem za sprostú urážku východu a hlavne Trebišova, v ktorom sa film okrem pár záberov ani netočil. Slovenský Most má byť vtipný v tom, že Slovensko je plné kriminality, predsudkov a alkoholu. V poriadku. Ale dočkáme sa aj iného seriálu? Napríklad takého, v ktorom naši rómski priatelia usilovne pracujú, dodržiavajú zákony, nedovolia aby sa deti párili, fetovali a kradli? Dúfam, že áno. Aj sci-fi treba. ()

Episode 3 (2021) (S01E03) 

Ondrík v buzi opätkoch a inak všetko vážne. Ten, kto si seriál obľúbil len preto, lebo je akože vtipný, musí byť sklamaný. Humor zmizol ako Hegerova 76tka. ()

Episode 4 (2021) (S01E04) odpad!

Východniari nevedia po slovensky, správajú sa všetci ako sedláci, homosexuáli sú vrchol ľudskej existencie a keďže seriál ide v prime time, Markíze nevadí v plnej miere ponechať vulgarizmy ako "kurva" a "do piče". Veď sme tam dali do krúžku číslo 15, tak deti to určite v takom čase nebudú pozerať. ()

Episode 6 (2021) (S01E06) 

Áno, je to fakt ako na hojdačke. Raz odpad, raz jedna hviezda aspoň za to, že sa človek len nudil a nepohoršil. ()

Episode 8 (2021) (S01E08) odpad!

Horšiu paródiu na finále Miss som ešte nevidel. Odverklíkovanie textu zo strany všetkých, od Studenkovej až po Ferencovú. Neprirodzené a trápne, hlavne Ferencová tam pri tých devách vyzerala jak upratovačka z hostinca a nie ako konkurentka, no ona s mega krvavou jazvou pod hrudníkom je odrazu jedna z top favoritiek. Najviac zapamätateľný bol ale doktor gynekológ, ktorý pacientke povie, že nemá ísť na potrat, "lebo to je pičovina". Bez ohľadu na správny postoj, čo to je za slovník, čo sa vysiela v prime time nášho mienkotvorného média? ()

Episode 1 (2023) (S02E01) odpad!

Seriál dostal podnázov, že Kráska z Trebišova. Okrem gadžovania a skutočne nepozerateľného dialektizovania seriál ponúka teda aj mysteriózne tajomstvo. Kto je tá kráska? Kde sa nachádza? Snažil som sa ju veru nájsť, lenže furt tam zavadzala tá Ferencová. ()

Reklama

Reklama