Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladučká Iveta (Alžbeta Ferencová) sa cíti vo svojom rodnom Trebišove ako ryba vo vode. Rada sa zabáva, nepohrdne alkoholom, jej komunikácia s miestnymi chlapmi a mladíkmi je svojská, ale aj vďaka tomu vždy dosiahne čo chce. Je presvedčená o tom, že v malom mestečku sa narodila a prežije tu celý svoj biedny život. Ivetina matka je pobožná, dcére vyčíta ľahostajný prístup k Bohu i k životu. Netuší, že jej osud i osud dcéry výrazne ovplyvní vzácna návšteva istého Bratislavčana v Trebišove. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (23)

Fifer 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Hřebejk s Kolečkem to docela zvládli. Jasně, má to svoje mouchy, ale je to komediální seriál. Nemá smysl snažit se hledat kdejakou nelogičnost. Taky ne všechny fóry se povedou. Ale baví mě Trebišov, baví mě hlavní hrdinka, baví mě její mama, i konflikt mezi nevěřící mladou generací a tou starou, pro kterou je kostel povinnost. Baví mě i ten celý východňárský slang. Je to evidentně pokus restartovat Most v trebišovských barvách. A taky mě baví, že ještě pořád starej bílej boomer může napsat/natočit seriál o romské holce. Protože proč by ne? ()

MM_Ramone odpad!

všetky recenzie používateľa

V nedeľu (8.1.2023) televízia Joj odvysielala nový seriál s názvom "Iveta". Má to byť príbeh dievčaťa z Trebišova, ktoré sa rozhodne žiť v Bratislave. Primátor Trebišova PhDr. Marek Čižmár si myslí, že mesto bolo v tomto seriáli vykreslené dehonestujúco a jej obyvatelia po jeho odvysielaní zažívajú neodôvodnenú potupu a zosmiešňovanie. Preto generálnemu riaditeľovi televízie Joj (Marcelovi Gregovi) adresoval otvorený list: „Plne rozumiem tzv. prvoplánovým autorom a režisérom, že dnes už nie je doba, kedy máme zaujať, osloviť a potešiť svoje publikum inteligentným humorom. Avšak použiť hulvátstvo niektorých vyjadrení a vulgarizmov, zámerné prekresľovanie reality až dehonestáciu niektorých sociálnych skupín obyvateľstva (alkoholizmus školákov, zosmiešňovanie náboženského života, jednoduchosť a prízemnosť vyjadrovania sa tu žijúcich ľudí) spojenú so zosmiešňovaním kvality života na východe Slovenskej republiky na dosiahnutie humorného efektu je v skutočnosti len ukážkou totálneho úpadku kvality niektorých televíznych programov.“ uvádza v liste primátor Trebišova. Aj keď nie som občanom mesta Trebišov, myslím si presne tak ako pán primátor Čižmár, že tvorcovia, ktorí stáli za týmto filmovým dielom zrejme pozabudli, že je zásadný rozdiel medzi vtipným, prípadne satirickým pohľadom na špecifický región a primitívnym stvárnením postavenom na prízemnom humore a urážkach, ktorý ho v očiach mnohých ľudí z ostatných častí našej krajiny značne dehonestuje. Tv Hnoj opäť vyprodukovala odporne jedovatý odpad! ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Prvá epizóda priniesla aj vtipné momenty, čiže úplne márne to nie je. Na druhej strane je seriál len karikatúrou východu, kde sa z Trebišova robí diera pre prostitútky, v ktorej nikto nehovorí po slovensky, lenže aj tá východniarčina najatých hercov úplne pokulháva. Buď to viem poriadne, alebo sa do toho nepúšťam. Hřebejk evidentne nevie o východe ani prd, len si okopíroval nápad z Mosta. ()

fabecc1222 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Východní Slovensko je kulturně, jazykově ale i povahově poměrně svéráz. Nemyslím si, že zrovna v Trebišově by to bylo až takové, ale určitě tam lze nalézt určité osady či spíše menší vesnice, kde budou stále dominantní tamnější prvky. Úvodní díl tak nabídl hlavně určité kontrasty mezi obecným Slovenskem a tímhle jakože zapadákovem. Je škoda, že to vypadá, že z Trebišova nejspíše zmizíme, jelikož jsem nabyl dojmu, že tohle má být jakási variace na náš Most!, ale takhle to dost možná bude spíš příběh o dívce a její cestě na vrchol. Ferencová je poměrně slušná, role jí sedí a i opravdu dobře vypadá. ()

klukluka 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Výborná režie, výborní herci, výborný lokace, výbornej architekt (maminčin palác v bytovce fakt vymazlenej), zatím to ale stejně válcuje PREKLAD DIALOGOV Michaela Zakuťanská a JAZYKOVÝ PORADCA Dáša Haraksinová. Pane scénáristo, kdybyste snad někdy chodil, nebo nedejbože založil rodinu s někým, kdo by se měl byť jen trochu podobat téhle vaší virtuální Ivetě, tak ji hlavně nechtějte nasrat. Vždycky si nejdřív vzpomeňte na vrtačku v anusu. ()

Galéria (22)

Reklama

Reklama