Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh Čierneho krásavca je zároveň príbehom ľudí, s ktorými sa stretol. Rozpráva o dôvere a zrade, o tom, ako sa krásny čierny žrebec postupne učil ľuďom veriť. Narodil sa kobyle, ktorú volali Kňažná, prešiel výcvikom a neskôr sa dostal do rodiny vplyvného baróna Gordona (Peter Davison). Hneď sa zapáčil pani domu, a tá mu dala nevšedné meno „Čierny krásavec". Jeho život však nebol iba idylický a čoskoro preňho nastali ťažké časy: pani domu ochorela a rodina Gordonovcov musela opustiť rodnú zem a odísť do zámoria, do lepších klimatických podmienok. Koňa predali, ale mladučký Joe Green (Andrew Knott), ktorý sa oňho staral, sľúbil, že raz sa poňho vráti. Od tej chvíle nastalo pre krásneho žrebca neľahké obdobie - keď našiel dobrého majiteľa, vždy sa stalo niečo zlé, a on ho musel predať... Posledný pán ho prenajíma komukoľvek bez ohľadu na to, že kôň trpí. Je preťažovaný, chudne a slabne. Po čase sa i on rozhodne Krásavca, teraz už strhanú trosku, predať. Čaká naňho ešte niekedy šťastie? (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (96)

Rastabilly 

všetky recenzie používateľa

Perfektní příklad filmu ukazujícího jak důležitou roli hraje hudba. Pracuje se s neskutečně silným emočním lazením a tomu odpovídají i podkresy každé scény, které jsou přesné a použity s největší citlivostí. Povětšinou tklivé Elfmanovy melodie se táhnou napříč celým filmem. Hlavní "Theme" se často opakuje v různých variacích. Nevadí, že jich je tolik, až to uslyšíte, budete chtít víc. Jinak pěkně odvyprávěný životní příběh koně, se kterým si osud šeredně pohrál. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Ťažko hodnotiteľný film. Je určený predovšetkým deťom, aby odlíšili zvieratá od hračiek, naučili sa rešpektovať potreby zvierat a vytvorili si k nim vzťah. Keď je hlavnou postavou filmu čierny žrebec nie je veľmi čo riešiť. Kôň je sám o sebe jedno z najušľachtilejších zvierat v našej blízkosti a keď mu údajná koruna tvorstva bezdôvodne ubližuje, nesie to so sebou silný citový náboj. Napriek tomu nedokážem dať viac ako tri hviezdičky. Dôvodom je Phar Lap, za ktorým Čierny krásavec zaostáva mnoho konských dĺžok. ()

Reklama

artemis2 

všetky recenzie používateľa

Veľmi silný film, ktorý ma dojal. Zaujímavo natočený ďalší životný príbeh, čo ho však robí neobvyklým je to, že je divákovi rozprávaný pohľadom koňa. Ako milovníčke koní sa mi ťažko pozerá na niektoré scény, odzrkadľujú však skutočnosť, ako sa samozrejme aj v súčasnosti niektorí majitelia správajú k týmto úžasným stvoreniam. Na záver nemôžem zabudnúť vyzdvihnúť skvelú hudbu a jeden môj osobný postreh, kde som práve v tomto filme ako prvom z tích všetkých,ktoré som na túto tématiku videla, že jazdec zosadá z koňa tak, ako sa po správnosti zosadať má. ()

danielwanderer 

všetky recenzie používateľa

Sviatočné ráno, nechcem budiť rodinu rachotom z PC, tak si spravím raňajky a zapnem telku, že bude nejaký shit, o ktorom napíšem. Pozerám, Čierny krásavec a tak nejak mi došlo, že to bude o koňoch, ktorých práve najväčší fanúšik niesom, ale som celkom prekvapený. Už v prvom rade tým, že celý dej sledujeme v pohľadu práve koňa ako hlavného hrdinu. Sledujeme jeho život, to ako žil stále inde a stále inak. Cítil skoro ako človek, skoro preto, lebo cítil silnejšie ako človek. Škoda toho, že úplne všetko čo sa malo stať sa stalo a tak nách nečakalo žiadne prekvapenie (vlastne jedno áno) a ešte happy end, achh jo... No nemôžem hodnotiť nijako zvlášť záporne. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Fajn rodinná záležitost, kde má smysl vynášet do nebes pouze neskutečně melodickou krasojízdu Elfmana a tomu zdatně sekundující kameru Alexe Thomsona. Jinak je to trochu moc prozaická a velmi zjednodušená zvířečí balada pro malé diváky. Ti starší to rozdýchají také, ale pokud dáme nostalgii stranou, bude tam přes ty všechny hezké záběry a 1-2 dojemné scény stejně něco hmatatelnějšího chybět. Zaříkávač koní je vyprávěn opačnou perspektivou a je o level výš. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (7)

  • Walt Disney Productions vydalo také LP s příběhem o Krasavci Beautym. Uvedení se ujal hudební ředitel Tutti Camarata. (nezavisla)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach po celom Anglicku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama