Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh Čierneho krásavca je zároveň príbehom ľudí, s ktorými sa stretol. Rozpráva o dôvere a zrade, o tom, ako sa krásny čierny žrebec postupne učil ľuďom veriť. Narodil sa kobyle, ktorú volali Kňažná, prešiel výcvikom a neskôr sa dostal do rodiny vplyvného baróna Gordona (Peter Davison). Hneď sa zapáčil pani domu, a tá mu dala nevšedné meno „Čierny krásavec". Jeho život však nebol iba idylický a čoskoro preňho nastali ťažké časy: pani domu ochorela a rodina Gordonovcov musela opustiť rodnú zem a odísť do zámoria, do lepších klimatických podmienok. Koňa predali, ale mladučký Joe Green (Andrew Knott), ktorý sa oňho staral, sľúbil, že raz sa poňho vráti. Od tej chvíle nastalo pre krásneho žrebca neľahké obdobie - keď našiel dobrého majiteľa, vždy sa stalo niečo zlé, a on ho musel predať... Posledný pán ho prenajíma komukoľvek bez ohľadu na to, že kôň trpí. Je preťažovaný, chudne a slabne. Po čase sa i on rozhodne Krásavca, teraz už strhanú trosku, predať. Čaká naňho ešte niekedy šťastie? (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (96)

Sorna 

všetky recenzie používateľa

Ještě než jsem viděla film, četla jsem knihu od Anny Sewellové, což byl opravdu dechberoucí příběh. Obávala jsem se, aby ve filmu tvůrci dokázali vystihnout radost právě narozeného hříběte nebo smutek ze smrti. A povedlo se. Natočit film, kde hlavní příběh je ze strany zvířete je velmi těžké, protože my, lidé, jen stěží můžeme pochopit, co zvířata cítí a vidí, ale tady v tomto příběhu se to zdařilo. Vše je navíc tak reálně podané, že neznám nikoho, kdo by u tohoto filmu neutřel slzu. Krásné. ()

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

"Hurry up, it's freezing!"     Príbeh jedného nádherného zvieraťa (čierneho žrebca), s hudbou Dannyho Elfmana, od scenáristky, ktorá stojí za takými dielami ako Edward Scissorhands (1990), alebo The Nightmare Before Christmas (1993), mal ohromný potenciál, ktorý ale žiaľ nezužitkoval. Caroline Thompson je ako scenáristka zrejme skvelá, ale ako režisérka za veľa nestojí. V prvom rade je to hrozne presladené (vrátane hudby), príliš naivné (neobstojí ani výhovorka, že je to určené deťom) a nasilu dojímavé. Podobne ladená Psia duša je spravená určite lepšie (dojímavé scény vyznievajú podstatne prirodzenejšie). Herecky to drží nad vodou David Thewlis (Jack), detský herec Andrew Knott (Joe) je naopak doslova príšerný. Je iba málo scén, ktoré sa vymykajú celkovému gýčovému vyzneniu (jedna z nich je tá, keď bol Beauty chorý). Je ale aj dosť možné, že som bol negatívne ovplyvnený slabým českým dabingom, ktorý miestami až píli uši. Mimochodom, kto vymýšľa tie prihlúple české (prípadne slovenské) názvy typu "Krasavec Beauty"? ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Nádherný príbeh o krásnom čiernom žrebcovi. O jeho nenaplnenej láske, dobrých či zlých majiteľoch, o nádherných rokoch strávaných na krásnych lúkach, či ťažkých rokoch, v ktorých sa takmer udrel k smrti. Scény cválania a šantenia na lúkach dávajú aj divákovi neuveriteľný pocit voľnosti, slobody, chuť niekam sa rozbehnúť, alebo minimálne napumpujú adrenalín. Mnohé scény sú emočne dosť silné, čo je v príbehoch o zvieratách častým javom, zvlášť, ak dej doprevádza tak nádherná a dojímavá hudba. Skvelý film, skvelý soundtrack. Kapesníky nutné. 80%. ()

artemis2 

všetky recenzie používateľa

Veľmi silný film, ktorý ma dojal. Zaujímavo natočený ďalší životný príbeh, čo ho však robí neobvyklým je to, že je divákovi rozprávaný pohľadom koňa. Ako milovníčke koní sa mi ťažko pozerá na niektoré scény, odzrkadľujú však skutočnosť, ako sa samozrejme aj v súčasnosti niektorí majitelia správajú k týmto úžasným stvoreniam. Na záver nemôžem zabudnúť vyzdvihnúť skvelú hudbu a jeden môj osobný postreh, kde som práve v tomto filme ako prvom z tích všetkých,ktoré som na túto tématiku videla, že jazdec zosadá z koňa tak, ako sa po správnosti zosadať má. ()

kinej 

všetky recenzie používateľa

Filmy o koních jsou asi z hlediska producentů dosti rizikové. Moc se jich netočí a co jsem tak četl tak tato verze Black Beauty byla finančním propadákem. Což je škoda, protože je to krásný film a vesměs se mu nedá nic vytknout. Hádám, že se dost drží knižní předlohy a vzhledem k tomu, že se jedná o film adresovaný především dětem, je naopak obdivuhodné že nikdy nesklouzne ke kýči, jako jiné filmy o zvířatech. To jestli se vám bude film líbit záleží na tom, jestli máte rádi koně. Já je zbožnuju. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (7)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach po celom Anglicku. (MikaelSVK)
  • Walt Disney Productions vydalo také LP s příběhem o Krasavci Beautym. Uvedení se ujal hudební ředitel Tutti Camarata. (nezavisla)

Reklama

Reklama