Reklama

Reklama

Predátor: Korisť

Trailer 2

VOD (1)

Rok 1719. Komančovia lovia, aby prežili. Či už ide o muža alebo ženu, všetci sú dôležitými členmi komunity lovcov. Takou je aj Naru (Amber Midthunderová), mladá bojovníčka, ktorá sa učila od najlepších lovcov svojho kmeňa. Keď sa však z ničoho nič objaví zdanlivo neviditeľná entita, ktorá chce loviť jej ľud, musí sa povzniesť nad seba samú, aby ho ochránila. Jej protivník je vyspelý dravec z vesmíru a loví pre samotnú radosť zo svojej podstaty. Vďaka v tej dobe nepredstaviteľne vyspelej technológii má nad Indiánmi vždy rozhodujúcu prevahu. Je to Predátor! (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (996)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Ďalej už nepôjdeš. Toto je koniec.“ Keď začal Trachtenberg (Ulica Cloverfield 10) v kanadskej divočine natáčať tajomný film pod názvom Prey, bolo mi to fuk. Keď šokujúco prasklo, že sa v skutočnosti jedná o prequel Predátora, stupeň natešenosti sa prudko zvýšil. Nakoniec je pravda niekde uprostred: nie je to najlepší film desaťročia, ale 4* si s oškretými ušami určite zaslúži. Samozrejme, ak ste plnokrvný fanúšik série. Zaujímavé je, že pracovný názov snímke v origináli zostal; Predátora by ste v ňom hľadali márne. Scenár je neoriginálny, ale zachraňujú ho jednak sympatické postavy (resp. herci, v tomto prípade je to tak trochu jedno a to isté) a jednak samo osebe originálne umiestnenie vesmírnej beštie medzi Indiánov počas osídľovania Ameriky  arogantnými emigrantmi z Európy. Po tejto stránke je to napriek nedokonalosti film, o ktorom sa vám sníva, užívate si jeho sledovanie a potom sa zobudíte a pomyslíte si: „jasné, to sa mi mohlo fakt len snívať, niečo také by nikdy nikto nemal odvahu natočiť“. No... a mal. Konečne. Snímka je patrične brutálna, drsná a nekompromisná a prežitím si nemôže byť nikto istý, ale nie je to explicitný bitúnok. Hlavne som ale v prvom rade rád, že sa tvorcom podarilo do nemalej miery zachrániť ságu, ktorú pred štyrmi rokmi nepochopiteľným spôsobom zmasakroval Shane Black (dodnes odmietam uveriť tomu, že ten film existuje). Čo je samo osebe obrovský zázrak. Predátor: Korisť sa na nič nehrá, ale kúzlo sa ukrýva práve v  jednoduchosti a príjemnej priamočiarosti. Kameraman si užíva všetko možné, od krásnych lesov cez panoramatické zábery až po Predátora, ktorý je značným spôsobom fotogenický (a pekne hnusný, z jeho držky by sa zatmelo pred očami aj Dutchovi a to už je vážne čo povedať). Ambert Midthunder bola ako akčný element skvelá už v Legion, takže ma neprekvapilo, že to zvládla aj tu. Film je svižný a akčný a to (vďaka dynamickej, tepúcej hudbe) aj mimo akčných sekvencií. Väčšinu času som sa nasprostasto (= spokojne) usmieval. Áno, možno som čakal predsa len o štipku viac, ale po Blackovom pekle je to veľkolepý a krásny comeback. Pes skvelý a logických kotrmelcov minimum (to, čo tu je, bolo ostatne v sérii prítomné odnepamäti: čo je to dofrasa za férový súboj, ak sa dokáže zneviditeľniť?). Potitulková scéna je, aj nie je (ale skôr je, ako nie je). ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Je to dobre. Ako tv film dokonca vynikajuce. Ale bacha na hype. Skoda, ze Trachtenberg nevie poriadne postavit a vygradovat sceny, vizual je malo cool a efekty obcas trhaju oci. Inak velka spokojnost. Ten napad zasadit pribeh medzi indianov je uplne super, hlavna hrdinka skvela a aj predator sa v killoch pekne cini. Ma to aj nejaky ten presah a dobre napady. Klasika vsak z toho nebude. 7/10 ()

Reklama

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Po nadšených ohlasech jsem čekal trošku víc, je třeba však brát na paměti, že se stále jedná o malý film za relativně málo peněz s opravdu levnými triky, hlavně co se týká zvířat. Co se týče Predátorových skutků v tomto filmu, tak jsou opravdu brutální a krví se nešetří, potud v pořádku a evidentně nejsem jediný, kdo za časů Predátora 1 a 2 přemýšlel nad hlubší historií těchto lovců na naší planetě. Dan Trachtenberg je nepochybně šikovný režisér, který by si zasloužil točit i větší filmy a něco mi říká, že po Prey mu to bude dopřáno. Zajímalo by mě, jestli kravaťáci u Disneyho po testovacích projekcích nakonec přemýšleli i o kino releasu, jelikož v případě této kvality by to na sebe podle mě vydělalo. Takhle jen domácí projekce za 7/10. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Vlastne docela o nicem. Prvni pulku filmu se nic moc nedeje, pak si daj vsichni s Predatorem pres drzku a je konec. Proste film o jednom lovu. Kdyz neni na scene Predator, tak je to nuda, ale zase souboje jsou docela pekny, napadity i krvavy. K tomu fajn priroda a sympaticka Midthunder. Na jedno skouknuti nicmene v pohode. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Nový predátor prišiel rýchlo a nečakane, čo má svoje výhody. Naposledy som čítal správy o príprave, videl trailery a potom dlho čakal, aby som nakoniec od hnusu a zlosti takmer skolaboval. Novinka má k prvému Predátorovi s Arnim najbližšie a vzali si z neho to najlepšie. Páčil sa mi návrat do minulosti, príroda i menej zeleného plátna aj keď zvieratá (medveď, puma) mohli byť urobené lepšie alebo to mohla byť aspoň kombinácia živých a digitálnych zvierat. Napriek tomu bol súboj medveďa s predátorom skvelý, originálny a užil som si ho. Filmu sedí pomalé tempo, atmosféra funguje a masaker s lovcami zvierat bol skvelý nápad. Hudba nie je božská ako od Alana Silvestriho ale sedí dobre. Ak som z niečoho mierne sklamaný tak je to určite záver, tú masku si mohli odpustiť. Keď to chceli točiť na old school spôsob, tak to mali nechať len na močiare a bažiny...a tam ho dokatovať zmrda... Trocha som sa začal obávať, že príde scéna, kde mu indiánka preinštaluje termovíziu... Napriek malým výhradám určite najlepšia odpoveď na prvého, pravdepodobne už nikdy neprekonaného Predátora. 70%: ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (31)

  • Pistole Raphael Adolini 1715, která se dostane ke konci filmu hlavní hrdince do rukou, je ta samá zbraň, kterou jsme mohli vidět na konci filmu Predátor 2 (1990). V komiksu samotná pistole odkazuje na španělskou křesadlovou pistoli vyrobenou v roce 1715, kterou vlastnil francouzský kapitán pirátské galeony Raphael Adolini. V roce 1718 se proti Adolinimu posádka vzbouřila, což vedlo k jeho smrti. Když umíral, dal pistoli Predátorovi (Yautja Greyback – šedohřbet), který mu v boji pomohl. V roce 1997 pak dal Predátor pistoli poručíku Miku Harriganovi poté, co zabil Predátora (City Huntera – městský lovec). Avšak tvůrci nemohli použít původní rekvizitu pistole z filmu Predátor 2, protože nevěděli, kde se tato původní rekvizita nachází a předpokládali, že je nedostupná v archivech studia FOX. Požádali tedy o její výrobu rekvizitáře Jamese Rosenthala, který náhodou na kanále YouTube uviděl video fanouška vyrábějícího rekvizity zbraní, a který měl repliku pistole z Predátora 2 v daném videu za sebou na polici. Ve filmu je tak použita replika od tohoto výrobce replik. Z toho důvodu se replika pistole mírně liší od té původní z Predátora 2. Písmo i letopočet mají lehce odlišný typ písma a spoušť má odlišný tvar a je v lučíku umístěna v jiné pozici. (Muffino)
  • První film ze série Predátor, který měl premiéru na streamovacích platformách. (LUKICKK)

Súvisiace novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (viac)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (viac)

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

22.12.2022

Vesmírný teror se vrací. Po několika nezdarech týkajících se projektů navazujících na svět klasického hororového sci-fi Vetřelec z roku 1979 se nyní zdá, že nového snímku se už s 99 %… (viac)

Pokračování Planety opic má název i obsazení

Pokračování Planety opic má název i obsazení

29.09.2022

Pokračování Planety opic ponese oficiální název Kingdom of the Planet of the Apes, tedy Království Planety opic, přičemž studio 20th Century oznámilo, že začátek natáčení vypukne už za měsíc. V… (viac)

Reklama

Reklama