Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film natočený podľa poviedok K. Przerwu-Tetmajera "Sivé oči" a M. Urbana "Roztopené srdce". Hrdinkami oboch príbehov sú mladé ženy, ktoré sa rovnako volajú - Kristka. Bojujú o svoju lásku, obe milujú s pokorou a odovzdanosťou, ale keď treba, dokážu byť rozhodné a nekompromisné. Jedna je vo svojej láske krutá, druhá o ňu zápasí s dojímavou krehkosťou a dobrotou. NIe sú to lásky idylické, sú plné života, plné rozbúrenej krvi (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (14)

vitekpe 

všetky recenzie používateľa

Slovenska lyricko poeticka podivana, plna halekacek, muziky, zbojniku a prirody. Skvela Maria Breinerova v prvni povidce vypali oci svoji sokyni v lasce. Husty. V druhy povidce si mladicka Magda vezme mistniho rvace za manzela, protoze musi. Je na nej tak mila a hodna az ho privede k placi. Celkove hezke. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Slovenské povesti nie sú len o zbojníckom vyčíňaní, ale prekvapivo aj o krotení zbojníkov. Ženami, ale nie je Kristka ako Kristka. Jedna na to ide bičom a ohňom, druhá medom a pokorou. Poetika, ľudová hudba a dokonca sa mihne aj erotika. –––– Lebo keď žena chlapovi priľahne nohavice, tak už je koniec – Ej veru nepriľahla. TAKTO som si ju omotal okolo prsta! ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Dva príbehy o láske, kde niektorí protagonisti nemajú vášen tak úplne pod kontrolou. Väčšina z nich by chcela stále súložiť, a tak nastávajú komlikácie typu chorobná žiarlivosť. V prvom prípade ňou trpí mladá zamilovaná žena a neskončí to dobre, v tom druhom je naopak pri zmysloch práve mladá žena a situáciu nezvláda jej chlap, ktorý žiarli ako na manželku, tak na potencionálnu milenku v dedine. Príbehy to sú zaujímavé a keďže sme vo filme Martina Ťapáka, tak sa stále hrá na husle, spieva alebo tancuje. No a v tom prvom prípade by ma zaujímalo, prečo nebol zločin potrestaný... ()

Marina111 

všetky recenzie používateľa

Príbeh dvoch Kristiek, ktoré sa - každá po svojom - pokúšajú ziskať "svojho" muža. Obe krátke príbehy sú prepojené skrze muzikantskú partiu, ktorá si o ich osudov rozpráva počas hudobných prestávok. Starosvetské, dôverne podtatranské, obohatené o mnohé ľudové tance a spevy, ktoré tu dokonca hrajú prím a vravia i to, čo nedokázali vyjaviť samotné príbehy... Ťapák má na svojom konte síce aj množstvo lepších a obdivuhodnejších filmov, nemusí sa však hanbiť ani za tento. A hanbiť sa zaň nemusia ani Slováci... ()

the_weaver 

všetky recenzie používateľa

Slovenskie ľudovo-naivnie príbehy.↵  Amatérsky koniec poviedky Sivé oči (o hysterickej husi, ktorá zo žeravej žiarlivosti doslova vypálila svojej rovesníčke rybník) mal zrejme vyznieť desivo, ale miesto toho vyznel až komicky. No a keď v príbehu o hysterke nezafunguje to podstatné, tak potom ozaj neni o čo stáť.↵  Poviedka Roztopené srdce bola azda lepšie vystavaná, avšak v pomerne naivnej realite. Vrcholom boli najmä trápne bitkárske scény a tiež jemná teatrálnosť, ktorou na film dýchli 50. roky. Akoby to tvorcom nestačilo, tak pre odradenie normálneho diváka tam šupli ozaj iritujúcu muziku. Neviem, či nakoniec prozřeli a rozhodli sa zachrániť celkový dojem aspoň záverečnými titulkami, ktoré boli výtvarne i hudobne vymakané, ale kvôli nim sa predsa filmy nerobia. Alebo žeby áno? ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (1)

  • Film sa nakrúcal v lokalitách Huncovce, Bievodská dolina, Javorina, Ždiar, Nižné Repáše a Zuberec. (dyfur)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené