Reklama

Reklama

Království zombie: Ashin ze severu

  • Južná Kórea 킹덤 외전: 아신 (viac)
Južná Kórea, 2021, 92 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Tragédie, zrada a záhadný objev přiživují pomstu mladé ženy za ztrátu jejího kmene a rodiny v této speciální epizodě seriálu Kingdom. (mikki089)

Recenzie (63)

tron 

všetky recenzie používateľa

Seriál mám rád, ale tento rip-off ma otravoval. Veľakrát som úplne vypadol z hry a nechápal som, prečo je to spájané s (vynikajúcim) seriálom Království zombie. Potom som si spomenul, ale stále žiadny zázrak; tých styčných bodov je tu málo a viac, ako o zombies a zákulisnú kráľovskú politiku ide o útoky digitálneho tigra a následne digitálneho diviaka. Miestami som vôbec nevedel, kto je kto a akú hru hrá (prípadne nehrá). Našťastie to má len hodinu a pol (aj s titulkami), takže sa to dá prežiť. Ak ste aj vy fanúšikmi seriálu, zrejme si to z povinnosti pozriete a asi aj vy na konci dôjdete k záveru, že ste nemuseli. ()

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Zajímavý prequel k tomuto seriálu. Odehrává se pár let před v úplně jin oblasti a zaměřuje se na jiné postavy. Hlavní je Ashin, která se zničení své vesnice rozhodne vzít zodpovědnost do vlastních rukou a potrestat vrahy své rodiny. K tomu ji pomůže i ona fialová květina. Ze začátku se toho moc neděje a vše se točí kolem tygra. Na konci ale uvidíme klasickou zombie akci. Sice to hezky seriál rozšiřuje, ale rozhodně nám to neodpovědělo na vše. Třeba se ještě něčeho dočkáme. "Přinesla jsem vám hostinu." ()

Reklama

liquido26 

všetky recenzie používateľa

Korejský zombie seriál Kingdom i po prvotních rozpacích poměrně přirostl k srdci, hlavně druhou sérií. Tento spin-off, který se věnuje postavě Ashin, která se mihla na konci posledního dílu, se velice vydařil. Začíná to hodně pozvolna, člověk si pořád říká, kde jsou sakra ti zombíci a pak začne masakr :-) ()

warrenur 

všetky recenzie používateľa

Tak to nie virus, ale fialova kvetinka robi z mrtvol zombikov. Pomerne tuctovy revenge filmik s rozpoctom a vypravou klasickeho korejskeho historicaku. Netrapili slabe triky a ani typicke pomale pohlady, lahostajnost a hrana cool-ovost, ktore korejci jednoducho musia. :) Len je to pre mna, zial, uz opozerane. Prosta zabava, nic viac. 55% ()

BrooksW.Here 

všetky recenzie používateľa

Hneď na úvod by som mal jednu otázku pre všetkých, ktorí pozerali seriál Kingdeom: Tiež ste niekedy premýšľali nad tým, kto bola tá záhadná dáma z posledných minút druhej série? Táto špeciálna epizóda sa na túto otázku pokúša odpovedať... A musím povedať, že sa jej to podarilo iba čiastočne – síce sme sa dozvedeli niečo o Ashin a aj sme spoznali jej origin, ale aj napriek tomu som od tejto samostatnej epizódy čakal o trochu viac... Dúfal som, že sa dočkáme množstva prepojení na pôvodný seriál, tiež som veril aj v to, že sa ukáže nejaká stará známa postava, ale hlavne som si sľuboval podobnú zombie jazdu ako v seriáli... A tej som sa vlastne dočkal až v posledných asi dvadsiatich minútach (ktoré boli mimochodom parádne)... Ale tým určite nechcem povedať, že by som bol z tohto filmu sklamaný, to nie, tak ako v seriáli, tak aj tu som sa dočkal skvelo spracovanej multižánrovej kombinácie cesty za pomstou, historického veľkofilmu, vizuálnej pompéznosti a generického príbehu s náložou výborne zvoleného soundtracku... Avšak jedna vec, s ktorou som mal veľký problém by sa určite našla – zvláštne tempo rozprávania a komplikované historické prepojenia boli asi hlavným dôvodom, prečo mi celkový kontext príbehu nejako unikal a kvôli tomu tento film pôsobí dosť chaoticky a nesúrodo... Ale aj napriek tomu (už spomenuté) finále a aj presun pred samotný počiatok seriálu všetky tieto chyby napravia (alebo aspoň schovajú). Dúfam, že je všetkým jasné, že tento film sa oplatí pozrieť iba ak ste videli seriál Kingdeom. Ja ako fanúšik tohto seriálu som si pozrel Ashin zo Severu iba z povinnosti a nakoniec som došiel k záveru, že som ani nemusel (tron to vystihol bezchybne)... A preto tento spin-off film odporúča iba 6,5 lukostrelkýň z 10, viac ako silné tri hviezdy tomu dať nemôžem... ()

Zaujímavosti (2)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Reklama

Reklama