Reklama

Reklama

Kde raky spievajú

  • Česko Kde zpívají raci (viac)
Trailer 4

Obsahy(1)

Tajomná dráma natočená podľa celosvetovo úspešného knižného bestselleru „Kde raky spievajú“ z pera spisovateľky Delie Owens, rozpráva príbeh o mladej žene Kyi, ktorú v detstve opustila celá jej rodina a až do dospelosti vyrastala sama v nebezpečných močiaroch Severnej Karoliny. Celé roky sa šírili v pokojnom mestečku Barkley Cove strašidelné historky o „Dievčati z močiara“, ktoré izolovali Kyu od miestnej komunity. Keď sa v Kyinom živote objavia dvaja mladí muži z mesta, začne sa postupne otvárať novému, neznámemu svetu. Lenže vo chvíli, keď v mestečku dôjde k vražde jedného z nich, miestna komunita ju bezdôvodne označí za hlavnú podozrivú... (Itafilm)

(viac)

Videá (3)

Trailer 4

Recenzie (194)

Botič 

všetky recenzie používateľa

Nevím, zda je takový i zdrojový materiál, řekl bych, že spíš ne vzhledem k tématům, které tu jsou načtrnuty, ale tahle filmová bažina je tak vypulírovaná až to chvílemi připomíná temnějšího Nicholase Sparkse. Pořád je to víceméně pohádka. Romantizující život o samotě v chudobě a bok po boku s přírodou. ()

majec4 

všetky recenzie používateľa

Pre mna uspech. Necakal som nic velke, ale film ma presvedcil, aj ked zapletka je jednoduchsia. Romantika je taka prvoplanova, nie som fanusik sladkych filmov, takze miestami som kus trpel. Zaujalo ma vsak, ze vrazda nebola vobec podstatna. Skor sledujeme pribeh "odvrhnutej" zeny v romanticko ladenej drame. V zavere som mal najskor pocit, ze to zbytocne natahuju, no ten uplny zaver bol svetovy. :) ()

Reklama

MichelSmith 

všetky recenzie používateľa

Romantika,mladé dievča ktoré vidí v čoraz kalnejšom obzore vody rybníka,každé ráno stále nádej večera ked sa bude môcť tešiť na východ slnka splívajúceho veriac zrazu s krajšou hladinou po ktorej poletí späť do zajtra ,postaviť vetrom jesených umierajúcich listov,prečkajúc zimu jarný strom života z obrázkov sily utkanej slabosťou,nájsť toho pravého,vstať z popola zmieriť sa s bolesťou znovu vzplanúť ucítiť teplo lúča zažiť leto a rokmi času zomrieť s odrazom lásky v slze ktorou naposledy rozbrieždi rybník pre ktorý stálo za to byť raz popolom!(ano tú inšpiratívnu pesničku si púšťam už od rána a nieje z tohoto filmu priznávam,ešte mám v pláne Cool od G.Stefani...) ()

Lachtaan 

všetky recenzie používateľa

Neprávem přehlédnutý klenot v loňské bohaté nabídce dramat, který diváka vtáhne do dost neokoukaného prostředí, v němž se odehraje zprvu možná prvoplánová, ale ve finále dost atraktivní zápletka, kterou mi tvůrci prodali se všemi nadstandardními dodatky. Spousta filmů trpí odfláknutým koncem, ten zdejší mě ale slušně zasáhl. Až by mi lákalo sáhnout i po knižní předloze. [viděno na HBO Max 25.11.2023] ()

sPaRk 

všetky recenzie používateľa

Kvalitní drama z prostředí louisianských bažin a močálů, jedné z mých nejoblíbenějších filmových lokací. Některé události se oproti knize berou hodně ve zkratce, čímž místy schází potřebná hloubka a pocítí to i předlohou nedotčení, ale je to pochopitelné, snímek by měl jinak přes čtyři hodiny. Čtenář předlohy si podle mě film plně neužije a nedocení, když celou dobu disponuje znalostí pointy a vyústění. Nezjišťoval jsem si dopředu vůbec nic, což doporučuji i všem ostatním, a to nejen v tomto případě. Vůbec je to takový současný nešvar, že ještě před samotným uvedením filmu je internet zaplaven sáhodlouhými trailery, rozhovory s tvůrci, promo materiálem, previews. Jasně, člověk se tomu může aktivně vyhýbat... just sayin'. Pokud nemáte attention span průměrného tiktok uživatele, u závěrečných titulků vás zaplaví všechny ty úvahy o relativnosti viny, trestu a spravedlnosti vůbec. Cením, že to nemělo ten laciný netflixovský look a výpravu, i když pětatřicítka by tomu slušela ještě o fous víc. A hlavní představitelka je výborná. Víc takových filmů. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (16)

  • Všetky adresy vydavateľov, ktoré Tate (Taylor John Smith) dáva Kye (Daisy Edgar-Jones), majú PSČ. V roku 1962 jej dal zoznam; prvé poštové smerovacie čísla boli zavedené až 1. júla 1963 a bežne sa používali až koncom 60./začiatkom 70. rokov 20. storočia. (Pat.Ko)
  • Keď sa Chase (Harris Dickinson) a Tate (Taylor John Smith) bijú v prístave, v širokom zábere je vidieť, že Harris Dickinson takmer stratil ľavú topánku. Scéna sa prekríži s iným pohľadom a topánka je znova na nohe. (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (viac)

Reklama

Reklama