Reklama

Reklama

Ultrasound

Trailer

Videá (1)

Trailer

Recenzie (4)

Cedr 

všetky recenzie používateľa

Přiznám se, že s odstupem času si toho o ději pamatuji pramálo. Dojem z mysteriózní (i třeba trochu prvoplánově) atmosféry ale se mnou zůstal. Hvězdička navíc za ten cool plakát. ()

Corpsegrinder 

všetky recenzie používateľa

Ufff, no tak tohle se těžko hodnotí. Je to vlastně taková protažená epizoda Twilight Zone/Outer Limits, bohužel protažená až moc. Bavilo mě to spíš první hodinku kdy je to ještě takovej chaos co se postupně slepuje dohromady, bohužel poslední půlhodinka a to jak se nakonec dokopali k (ne)vysvětlení to kompletně zazdilo. Nedá se tomu upřít atmosféra, hlavně dokud divák neví co se děje. Silnější 2. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Tie negatívne hodnotenia pôsobili trošku odstrašujúco, no úprimne im asi nebudem rozumieť. Možno je to v prvej polovici filmu celkom slušný zmätok a okrem toho človek absolútne nechápe čo sa deje a celé to pôsobí ako zhluk scénok. A ak  to niektorí v tom bode vypli, alebo niekedy predtým, okey. V druhej polke, však začne film vykladať postupne karty na stôl a zrazu sa začnú príbehy prepájať, zrazu začnú dávať zmysel, zrazu pochopíme celý ten kolotoč udalostí a celé to nadobudne trošku iný rozmer. Takže áno, ja som s "Ultrasound" vo výsledku spokojný. Dokonca som pôvodne uvažoval aj o vyššom ratingu. No dokopy sú tu 2 problémy, ktoré film kazia. Prvá vec, celý príbeh ohľadom Katie a senátora Alexa sa dal z filmu kompletne vytiahnuť a o nič zásadné by sme nejako neprišli. Jej príbeh je tu v podstate úplne bokom, málo sa mu venujeme, a viac-menej len podfarbuje veci, ktoré už vieme. Jediné čo to pridáva je ukážka, že sugescia môže byť aj úplne iná. No na druhú stranu to film robí aj v inej scénke mimo tohto príbehu... a v nej je to poznanie oveľa zaujímavejšie. Takže dalo sa to podľa mňa urobiť a tieto scénky sme v podstate nepotrebovali. Druhý problém je zase ale, že spolu s tým všetkým neprináša záver nejaké zásadnejšie prekvapenia. Čo som dúfal, že ešte prinesie. No s pochopením všetkého... a prepojením si pár scénok jednej s druhou v podstate vo finále nie je moc priestor pre prekvapenia. Keď sa Shannon na konci rozčúlene niečo pýta... už mi to celé bolo zrejmé niekoľko momentov dozadu. Okrem toho sú tu ešte aj časti s mužom na telefóne, ktoré dokopy tiež neprinášajú absolútne nič. Možno nám ju trošku viac predstavujú, no myslím si, že bez tej jednej scénky, čo tu spolu majú by sme o nič moc neprišli. Všetko ostatné je ale zvládnuté skvele. Som rád, že film síce je trošku zamotaný, no potom s rozuzlením dáva zmysel, herci sú veľmi dobrí... obzvlášť Breeda Wool a Chelsea Lopez. Tie koridory a zábery na ne sú miestami fantastické a po geometrickej stránke úžasne nasnímané. Normálne ma to tam prenieslo. Plus celkovo si myslím, že film vyťažil zo svojho konceptu a priniesol silný a dobre spracovaný sci-fi film. A som zaň tento rok úprimne vďačný. Rob Schroeder, dúfam, že to nebolo tvoje posledné slovo. Hodnotenie: B+ ()

ŠpetaMarek 

všetky recenzie používateľa

Mozna pujdu výš u druhého shlédnutí, ale těch 44% a 3 (teď 4) recenze na CSFD si to nezaslouží. Slušná haluz, kdy si prvních 15 minut říkáte: "kdy začne to sci-fi" a pak jen zkoušíte rozluštit, kterými možnými směry se to vydá. Cool low-cost. ()

Reklama

Reklama