Reklama

Reklama

VOD (1)

Nadějný hudební skladatel, který má třicítku na krku, řeší milostné vztahy, přátelství i strasti života umělce v New Yorku. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (138)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Nemám rád muzikály, ale tu sa mi veľmi páčili pesničky. Ale to je tak všetko. Spev Garfielda som nemusel a ešte menej jeho útrpný výraz, bol celý čas akoby v kŕči až sa tam skoro celý dokrčil. Film priniesol povinnú politickú korektnosť, veď bol vlastne o Jonathanovi Larsonovi, ktorý nás predčasne opustil už v 35 rokoch a ktorý vo svojej tvorbe skúmal sociálne problémy multikulturalizmu, závislosti a homofóbie. Všetko v poriadku, ale na čo to trebalo ešte prikrášľoval a dali mu za partnerku mulatku? To sú na to nejaké kvóty na to? Nič proti Alexandre Shipp, je krásna a talentovaná. Ale ak sa bavíme o životopisnom filme, tak by sme to mali natočiť tak, ako sa to stalo a nie si vymýšľať bludy len kvôli trendom. Larson mal totiž bielu priateľku, jedine, že ma klame zrak, ale na fotkách žiadnu čokoládu nevidím. ()

hroubek 

všetky recenzie používateľa

Lin-Manuel Miranda je extrémně šikovný chlapík. Umí vytvářet krásnou hudbu, texty jenž mají hlavu a patu, a teď ukazuje, že mu režisérské řemeslo není cizí. Je vidět, že tento projekt je srdcová záležitost a Miranda chce, aby se diváci dozvěděli o Jonathanovi Larsonovi. Navíc je to pojaté jako částečná biografie/muzikál o tvorbě muzikálů/hezký film o přátelství a lásce. Po vizuální stránce je to krásně natočené a má to působivé scény. Miranda to hezky natočil, a na film se dobře kouká. Hodně moc se mi líbila kamera od Alice Brooks, která je netradiční a využívá různé úhly, dlouhé záběry, montáže atd. Bohužel mám trochu problém s délkou filmu a počtem písní.  Přišlo mi to delší, než to ve skutečnosti je. Písní je ve filmu opravdu hodně a některé písničky byly neustále o tom samém a chyběla mi nějaká výraznější. Celý film stojí a padá na hereckém výkonu Andrewa Garfielda. Pro Garfielda je to herecký koncert, ve kterém předvádí, jak moc je talentovaný a šikovný herec. Líbil se mi výkon Alexandry Shipp, protože svou roli zahrála s přehledem. Velkým překvapením pro mě byl Robin de Jesus, jelikož jeho linka je opravdu hodně moc dojemná. Tohle není úplně vděčná divácká podívaná, ale to více je třeba si jí vážit. tick, tick...BOOM! je zajímavý a působivý muzikál, která má, co nabídnout. ()

Reklama

ondraondra 

všetky recenzie používateľa

Úchvatný muzikál, jehož písně si budu zpívat ve sprše ještě minimálně měsíc. Uznávám, že je to trochu cheesy a kdybych hodnotil objektivně, tak tomu ten plný počet nedám, ale nemůžu si pomoct. Vyvolalo to ve mě dobrý pocit, inspiraci a radost. To je všechno, co od muzikálu očekávám. A bez rozkošného Andrewa Garfielda by byl tenhle film poloviční. 9/10. ()

Mrkvič 

všetky recenzie používateľa

Ne že bych se u filmu nějak extra moc bavil. Ne že bych si nějak móc užíval písničky. Dal jsem tomu netradičnímu vyprávění ale šanci a postupem času jsem byl odměněn příjemným humorem, emotivním a zajímavým příběhem podle skutečnosti. Pro muzikálové nadšence, kteří by třeba něco z písniček znali, musí být film ještě lepší. Kdybych měl vidět někdy podruhé, asi nestojím o celý film, ale jsou pasáže, u kterých bych v TV nepřepnul jinam. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Tak po mojej dovolenke je konečne čas, aby som si dobehol resty a popísal komentáre k filmom a seriálom, ktoré som mal možnosť vidieť, ale akosi som nemal čas a tak trošku ani náladu komentovať. Ale je treba to dobehnúť. Takže poďme na to. Na "tick, tick...BOOM! som pôvodne ešte chcel stihnúť vidieť minulý rok, no na film už na koniec akosi neostal čas a tak som si ho konečne zhliadol až v júni 2022. Ale čakať sa niekedy oplatí. Klobúk dole pred Andrewom Garfieldom, ktorý to odohral absolútne bravúrne a musím uznať, že dal Jonathana Larsona skutočnú dušu. Plus je treba povedať, že je to veľmi zaujímavý príbeh. O človeku, ktorý celý život sníval o tom, že spracuje svoje jedno veľké dielo a ešte predtým ako dovŕši 30 rokov o ňom bude svet vedieť. Je ohromné vidieť ako sa v jeho ponímaní bežné veci dokážu dostať do hudobného podania, atmosféra filmu je skvelá, má niekoľko vizuálne nádherných momentov a keď je potrebné, aby dokázal emocionálne chytiť, tak funguje. Primárne vďaka postávam. No napriek tomu si myslím, že akosi všetko ostatné vo filme je trošku v úrovni okey. Nebyť Garfielda, tak film by určite nemal takú silu aok vďaka jeho výkonu dostal. Netvrdím, že sú ostatní zlí, no akosi nedokážu na obrazovku priniesť tú rovnakú dávku života a úprimnosti ako to dokázal Garfiel. Takže on je práve ten skutočný highlight. Spolu s režisérom a autorom hudby Linom Manuelom Miranda. Neviem či je to film pre každého, ale môžem povedať, že mňa rozhodne zaujal. Hodnotenie: B+ ()

Galéria (86)

Zaujímavosti (12)

  • Andrew Garfield i Jonathan Larson, kterého Garfield ve filmu hraje, jsou držiteli ceny Tony (Larson ji však získal až posmrtně). (KGBelik)
  • Ve filmu Joshua Henry ztvárnil přítele Jonathana Larsona, Rogera. Skutečného Rogera Barta můžeme vidět, jak sedí v restauraci Moondance. (KGBelik)
  • Andrew Garfield se po obsazení do hlavní role musel naučit zpívat. Učilo ho několik hudebních koučů po dobu jednoho roku. (kebabvchlebu)

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (viac)

79. Zlaté glóby - nominace

79. Zlaté glóby - nominace

13.12.2021

Dnes odpoledne byl zveřejněn kompletní seznam nominací pro 79. ročník Zlatých glóbů, které každoročně uděluje Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA). Předávání cen se má uskutečnit 9.… (viac)

Reklama

Reklama