Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Štvorica podnikavých „Krotiteľov" - Dr. Peter Venkman (Bill Murray), Dr. Raymond Stantz (Dan Aykroyd), Dr. Egon Spengler (Harold Ramis) a Winston Zeddemore (Ernie Hudson) - je s odstupom času užitočná azda už len pre deti predškolského veku, ktorým rozprávajú strašidelné historky o chytaní duchov a spievajú im svoje pesničky. Pred totálnym bankrotom môže priateľov zachrániť iba nová zákazka. Lenže nikto ich už nepotrebuje a nikto ich neberie vážne. To všetko však iba do chvíle, kým sa v meste opäť objaví čudesný sliz, živiaci sa zlou náladou! Majú zlikvidovať jednu z najnebezpečnejších nadprirodzených bytostí - karpatského ducha - a zároveň zbaviť mesto odporného ružového slizu, šíriaceho sa kanalizáciou, a ohrozujúceho newyorské domácnosti. Len oni, ako naslovovzatí odborníci na dolapenie duchov a vecí nadprirodzených, sa mu totiž dokážu postaviť... (TV Dajto)

(viac)

Recenzie (352)

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Viete čo, ono to nie je ktovie ako super, no zábava a pohodový film to je. Chvíľkami to hlúpo robilo vážne situácie, najmä s braním dieťaťa duchom, ale vylepšila to napríklad scéna s chodiacou Sochou slobody. Koniec 80. rokov a takáto komédia k sebe pasujú, scenár a dej menej zaujímavý, pretkaný zbytočnosťami, no milý. ()

hroubek 

všetky recenzie používateľa

O hodně slabší, než jednička. Opět jsem si pouštěl film po x letech a popravdě jsem si z něh nic nepamatoval. O to více jsem k němu mohl přistupovat jako k nepopsanému listu. Stále přemýšlím, kde se stala chyba, jelikož film postrádá lehkost a kouzlo jedničky. Můžou za to herci a jejich ega, změna tónu filmu, nebo špatný scénář. Případně něco jiného. Tak jako tak, kdyby tam nebyly dobré triky a finále se sochou, tak by to byla velká nuda. ()

Reklama

kenkaku 

všetky recenzie používateľa

"Dvojky" to mají vždy těžké protože se srovnává a mnohdy se prováří znovu už jednou viděné nebo se "nastavuje kaše" (nebo jak se tomu říká). Z mého pohledu nic z toho pro Krotitele důchů dva neplatí. Dokonce bych si troufl říct (čímž se omlouvám všem co to vidí jinak, že má bezvýznamná muška padá troufale do jejich polévky s pěti hvězdičkami...) ale mám krotitele 2 dokonce raději než jedničku. ()

anli 

všetky recenzie používateľa

Pokracovani ducharskeho hitu prakticky se stejnym tymem.K hercum pribyl vynikajici Peter MacNicol a jeho kreace je uzasna.Myslim,ze druhy film nijak vyrazne nezaostava za prvnim a ve vetsine filmu se mu vyrovna.Opet vyborny a vtipny scenar,zrezirovany s patricnym ducharskym vkusem.K tomu vynikajici ustredni trio,ktere hraje,i kdyz nehraje a opet se na to divame znovu a zas.Socha svobody skvela,na svou dobu obzvlast.Snad malinko preamerikanizovany konec,ale zas nijak zvlast me nevadil a nutno rict,ze znam mnohem,mnohem horsi.Takhle dobrych ducharskych komedii je vskutku velmi malo.Takze davam jasne ducharskych 85%. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Klasický prípad dvojok. Väčšie, vysokorozpočtovejšie, akčnejšie.....v tomto prípade ale pre dobro veci. Reitman sa konečne poriadne odviazal, do ulíc vypustil ženu s neustále vzpriamenou rukou a ja som v kine Hviezda v predpubertálnom veku nestačil zavrieť ústa a ani žmurknúť. Kupodivu táto klasika nestratila zo svojho čara ani dnes. Možno je to nostalgiou, možno tým, že klasický, oddychový trikový mainstream je v súčasnosti povedzme že v miernej kríze. ()

Galéria (92)

Zaujímavosti (24)

  • V rozhovoru pro Entertainment Weekly Bill Murray (Peter Venkman) přiznal zklamání ze směru, jakým se pokračování ubíralo. Komentoval to slovy: "It was a whole lot of slime, and not much of us." ("Byla tam spousta slizu a málo nás.") (FilmFan24)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. června 1989 v Hollywoodu. (Varan)

Reklama

Reklama