Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ako sám názov naznačuje, príbeh sa odohráva v ríši hmyzu. Mravec Z-4195, služobným zaradením robotník-kopáč, trpí tým, že svoju všetku energiu musí obetovať záujmom mravčej kolónie. Nikto nedbá na jeho city a potreby. Zhodou okolností si však bezvýznamný a trochu ustrašený robotník zatancuje s princeznou Balou, ktorá si vyšla inkognito do robotníckeho baru. Zet sa s ňou chce znovu stretnúť, a tak si vymení miesto s najlepším kamarátom, vojakom Snovačom. Omylom sa však dostane do bitky s termitmi, bez najmenšej zásluhy sa stane vojnovým hrdinom (je jediný, kto prežil) a nakoniec skončí na úteku ako princeznin únosca. Po celom rade dobrodružstiev vo svete mimo mraveniska sa vráti späť a zachráni milióny svojich súkmeňovcov pred úkladným vyhladením zo strany generála Kúsadla. Konečne sa tak presadí jeho osobnosť... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (276)

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Vtipné. Překvapivě vtipné. Nemusím příliš Woodyho Allena, ale jeho "allenovský" mravenec je velmi vtipný a celé zobrazení mravenčí kolonie a "jejich" pohledu na svět okolo, nemá chybu. Krom toho animace je i na svou dobu velmi zdařilá a jen dotváří zábavný film. Krom toho obsazení je v původním znění neméně hvězdné než u jiných animovaných filmů. Mravenec Z má velkou sílu v propojení prakticky všeho, co film může nabízet. Starší osloví humor a deprimovaný mravenec, mladší všechen hmyz a barvy... Každý si najde své, což z Mravence Z dělá velmi univerzální zábavu napříč diváckým publikem. Těžko si vzpomínám na další podobný animák... ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

"Mravec Z" ma ako prvý 3D animovaný film donútil zamyslieť sa nad silou tohto filmového odvetvia. Ľudia zo štúdia Pixar to posunuli do úplne iného rozmeru. Skvele odvedená práca na počítačových animáciach, nadabovanie postáv slávnymi hercami, tzv. globálny príbeh pre všetky vekové skupiny, humor, poučenie, emócie. Z tohto receptu vzniklo do dnešných dní nespočet podobných filmov. No "Mravec Z" pre mňa stále ostáva šľachticom medzi animákmi. **** ()

Reklama

anli 

všetky recenzie používateľa

Animovana dobrodruzna komedie z dilny Dreamworks,ktera se kvalitou plne vyrovna animakum od Pixaru.Skvele napsany pribeh,uchvatne vizualne zpracovany a velmi,velmi vtipny.K tomu skvele namluveni hlavnich postavicek(Woody Allen a Dan Aykroyd jsou uzasni,stejne jako Gene Hackman,Sylvester Stallone a Christopher Walken).Je to podle meho jeden z nejlepsich animaku vubec,na ktery se muze divat cela rodina zas a znovu a pokazde v nem objevi kousek neceho noveho.Jasne mravencich 100%. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Chutí to ako bobky.“ – „Ukáž. Hm. Máš pravdu. SÚ to bobky... a vynikajúce.“ Priznám sa, že hoci ma to trocha mrzí, tento film ma nikdy príliš nebavil. Pravdupovediac, nijako extra sa mi do srdiečka nezapísal ani konkurenčný (vznikol v tom istom roku v štúdiu Pixar) ŽIVOT CHROBÁKA (asi mám niečo proti hmyzu, neviem), no v porovnaní s MRAVCOM Z je to explózia atmosféry. MRAVEC Z nie je vec, ktorá by ma oslovila, myšlienka na tému „A teraz vidíte, aký nebezpečný je individualizmus“ je fajn, ale na celý film nestačí, postavy schematické a fyzicky nesympatické, iba zriedka to chytí dych („zábavný park humusu“). Jedná sa o jeden z prvých filmov vtedy čerstvo založeného hollywoodskeho štúdia DreamWorks (resp. o jeden z prvých 3-D animovaných filmov vôbec), ale preto ma to ešte baviť automaticky nezačne. Každopádne, nápad s tým, KTO dabuje, je originálny a originálnejší o to viac, že dané postavy okrem hlasu prebrali aj „základné črty“ svojich dabérov (Sylvester Stallone, Woody Allen!). No Pixar je Pixar. ()

TheDarKnig 

všetky recenzie používateľa

Uzasne dilo s prostredi meho oblibeneho hmyzu, mnohem dospelejsi a vyspelejsi nez Zivot brouka.. Skvele bitevni sceny, romantika, hnusny zaporak, jeste hnusnejsi termiti, docela depresivni sceny, to vse delaji Mravence necim vic nez jen obycejnym animakem. Abych ale neudelal z tohohle filmu nejaky horor, to rozhodne nechci a ani to neni pravda. Ve vetsi casti filmu je citit zabavnost, Allen a dalsi perli jednu hlasku za druhou, vse je originalni a uzasne animovane. Ty tvrdsi sceny (tvrdsi v uvozovkach) beru jen jako dalsi dukaz vyjimecnosti. Na poli filmů o hmyzu dost mozna kult.. 5 ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (19)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 105 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Při záběru na "obří" kelímek hraje hudba z původní Války světů (1953). (ČSFD)
  • Šlo o první animovaný film společnosti DreamWorks. (KucC)

Reklama

Reklama