Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na splnenie sna vám niekedy stačí byť v správny čas na správnom mieste. Alebo aspoň: o splnenie sna usilovať. Rudy sa jednoducho rozhodol, že bude hrať za Notre Dame futbal za každú cenu. Aj keď jeho výhliadky nie sú nijak ohromujúce. Nemá vhodnú postavu a má zlú kondičku. Keď sa však chce, tak to skôr, či neskôr príde. Najmä, ak si Rudy nájde také miesto v tíme, kde sa vie dokonale realizovať... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (81)

FFilipCZ 

všetky recenzie používateľa

"RUDY! RUDY! RUDY! RUDY!" Skandoval jsem na konci s celým stadionem. Každý máme své sny, ale jen stěží o ně někdo usiluje tak, jako Rudy, který si chce zahrát za klub amerického fotbalu v Notre Dame, ale ze všech stran slyší, že to není možné. Skvělý děj, který mě naprosto vtáhl a prožíval jsem ho od začátku do konce. ()

PALINO 

všetky recenzie používateľa

RUDY je jedným z mnoha filmov točiacich sa okolo amerického futbalu, no aspoň jeden originálny prvok v sebe nesie. Samotný RUDY nie je ani tak veľkým futbalovým talentom, ani nerozhodne rozhodujúci zápas v poslednej sekunde, ale práve naopak, je skromným chalanom s bojovným srdcom, ktorého snom je aspoň raz vybenhúť na trávnik v majstrovskom zápase po boku prvého mužstva. Celkovo je RUDY pekným filmom, no zároveň v ňom driemu všetky atribúty priemernosti. Až na jednu vec! A tou je nádherná hudba Jerryho Goldsmitha. Ústredný hudobný motív je vôbec jeden z najkrásnejších a najdojemnejších, aké som v priebehu svojho života počul a nebyť toho, že sa mi jedného dňa naskytla možnosť si ho vypočuť, asi by som si RUDYHO s najväčšou pravdepodobnosťou nikdy nepozrel. ()

Reklama

majo25 

všetky recenzie používateľa

Aj keď je film plný klišé, neprimerane veľkého pátosu a iba priemerných hereckých výkonov, jeho jadro tvorí silný príbeh o nevzdávaní sa za žiadnu cenu, prinášaní obiet a prekonávaní veľkých prekážok. Nemá síce áčkovú produkciu, dokonca spracovaním by ho prekonali aj niektoré televízne snímky, ale to je v tomto prípade vedľajšie, pretože stredobodom je jedna zrastom nevysoká postava. Postava, náture ktorej nebude asi veľa ľudí rozumieť - škola, drina, škola, drina, ... Vypichnúť musím podmanivú hudbu, ktorá musí dostať asi každého. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Podle hodnocení jsem čekal suprové životní drama a nakonec jsem se dočkal poměrně průměrného amerického filmu, který sází na klasické životní fráze o procházení životem s hlavní myšlenkou, která pramení z toho se nikdy nevzdávat a jít si za svým snem. A místy jsem se také dočkal hodně slušné nudy, mimochodem. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Jeden zo snímkov, ktorý vás pohladí na duši a pripomenie príjemnú, hrejivú myšlienku, že keď sa chce tak je všetko možné. To je aj prípad Rudyho, útleho neatléta (chválim výber herca pre hlavnú postavu), ktorý to s húževnatým úsilím dotiahol až na plecia svojich spoluhráčov a ešte pritom z neho vypadne aj pár pekných myšlienok o vôli a túžbe. Výborná, športová dráma, ktorá pozitívne naladí. 85/100 ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (14)

  • Skutečný Dan Devine, které ve filmu ztvárnil Chelcie Ross, byl rozzlobený kvůli scéně, ve které několik hráčů položilo své dresy na jeho stůl jako formu protestu. Podle Devina k případu nikdy nedošlo a kdyby ano, byli by dotyční hráči z týmu vyhozeni. (Herr_Flick)
  • Ve skutečnosti Rudy (Sean Astin) nemá bratra Franka. Postava Franka (Scott Benjaminson) představuje všechny, kteří Rudymu říkali, že to nedokáže. (Herr_Flick)

Reklama

Reklama