Reklama

Reklama

Beštia

Trailer 1

Obsahy(1)

Doktor Nate Daniels (Idris Elba) zobral svoje dve dospievajúce dcéry na výlet do Južnej Afriky, kde sa zoznámil s ich matkou, ktorá nedávno zomrela. Dúfa, že výlet do divočiny im pomôže aspoň čiastočne zahojiť túto čerstvú ranu. Na výlet do buše si vyberú najlepšieho sprievodcu, rodinného priateľa a zoológa, ktorý pozná každú skalu v tejto oblasti. Spočiatku sa cesta javí ako sen každého milovníka divokej prírody. Nálada sa zmení, keď v domorodej dedine uvidia čerstvé následky besnenia dravca s hrivou. Po bolestivom stretnutí s pytliakmi si mohutný lev vzal do hlavy, že človek je jeho najväčší nepriateľ, a Nate s jeho dcérami to čoskoro zistia na vlastnej koži. V snahe ochrániť svoje územie a udržať si pozíciu pána tvorstva urobí táto šelma všetko, aby votrelcov zo svojho sveta vyhnala. Civilizovaný lekár s dvoma dospievajúcimi dievčatami proti nemu nemá šancu. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (224)

T2 

všetky recenzie používateľa

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA $31,767,880║ Tržby Celosvetovo $56,594,880▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ A ja že pozriem si poriadny dobrodružný film z Idrisom Elbom.... Námet priam skvelý ale v tak nechutne blbom béčkovom prevedený až hrôza. Každou minútou čoraz viac otravné. /40%/ ()

Figu 

všetky recenzie používateľa

"Si kočka, si kočka, si kočka, a perfektne urobená, si krajšia než obloha nočná, než modlitba na kolenách." Takže asi tak! Tahle perfekne urobená kočka si kráčala krajinou nech bol deň či obloha nočná a potom sa človek nemohol ani modlit na kolenách, aby sa ta kočka teraz naozaj zase nenasrala! Buďme radi že v tej prérii nebol Vašo Patejdl, ponevač ten by s Kristínkou na mačku asi neobstál! Nenechajte sa dlho prekvapiť, ako si s tou číčou zatancoval Idris Elba a pustite sa do toho! Pekný pohľad prajem chalani a dievčatá... 65% ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Český distribučný názov je lepší než ten originálny, keďže jeho dvojité čítanie (v množnom čísle) sa skvele hodí k tomu, kto tu sú v skutočnosti beštie. Ide samozrejme o pytliakov, levova pomsta je potom iba logickou reakciou. Že si to odnáša nevinná rodina, je len zhoda okolností. Úvodné reči nepovažujem za tak zbytočné ako väčšina, pretože len dokresľujú Kormákurove témy typu bezmocnosť človeka a civilizácie voči silám a nebezpečenstvu prírody. Darmo môže byť manžel špičkový lekár, keď svoju ženu z rakoviny nevylieči. I keď sú triky považované všeobecne za vydarené, mňa síce kvalitne urobený, ale stále digitálny lev nepresvedčil. Ani záverečný súboj, v ktorom je zrazu akosi menej schopný než dovtedy. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Beast" je síce thrillerom, no dokopy nevie správne využiť svoje elementy na to, aby sme sa dočkali niečoho silnejšieho. Je to predvídateľné, je to staré a najmä to nemá žiadnu väčšiu iskru. Najlepšie scénky sa vo filme objavia na začiatku. Cesta do Afriky, úvodná časť safari a následne výlet do dedinky, kde nájdeme len kopec mŕtvych tiel. Od toho bodu to však prestáva byť veľmi zaujímavé, lebo všetko čo nasleduje sme videli už veľakrát predtým. A rovnako si myslím, že postavy tu občas robia skutočne nesprávne rozhodnutia alebo idú príliš silne do akcie. Niekedy to vyjde, no inokedy je to zúfalé. Najhoršie je ale to, že vieme presne kto umrie, kto prežije a aj keď sa film dočká niekoľko silnejších momentov, výsledok je skôr sklamanie. Atmosféru to občas má, no film nevie vybudovať dostatočný záujem na to, aby som chcel vedieť ako to dopadne. Ku koncu sa ale dočkáme solídneho súboja. Nebudem hovoriť o čo ide, ale za tých pár minút to stálo. Nečakajte ale od filmu žiadne zázraky. Hodnotenie: C ()

Othello 

všetky recenzie používateľa

Kormákur na mě odjakživa působil jako víceméně kompetentní režisér, kterému je ale úplně jedno co točí. Beast je tentokrát ale akorát občas až nesnesitelně přihlouplé béčko, ve kterém by se dalo snad akorát ještě bavit nad realizační náročností těch ultradlouhých záběrů, ze kterých je film poskládán, kdyby z nich byla nějaká realizační náročnost cítit. Ale prakticky jakýkoli potencionální technický problém ve scéně je zde řešený postprodukčními efekty nebo kompletně CGI scénami, které samozřejmě vypadají hrozně. Dementní béčka dokáží být zábavný v tom, když si čas od času řeknete "jak tohle sakra udělali?", "na kolikátý pokus to museli točit?" nebo "to zírám, že se tomu herci nic vážnýho nestalo." Když se výzvy řeší počítačem, zbývá pak už akorát ta dementnost. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (4)

  • Tento film je zakázán v Kataru a Kuvajtu, jelikož příběh zahrnuje extrémistické skupiny jako Al-Káida nebo ISIS. (PaTeXx)
  • Natáčanie filmu sa začalo 1. júna 2021 v Južnej Afrike a trvalo desať týždňov. (MikaelSVK)
  • Keď postavy používajú vysielačky, tak často je vidieť, že počas rozprávania do aparátu nestláčajú vysielacie tlačidlo. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (viac)

Reklama

Reklama