Reklama

Reklama

Beštia

Trailer 1

Obsahy(1)

Doktor Nate Daniels (Idris Elba) zobral svoje dve dospievajúce dcéry na výlet do Južnej Afriky, kde sa zoznámil s ich matkou, ktorá nedávno zomrela. Dúfa, že výlet do divočiny im pomôže aspoň čiastočne zahojiť túto čerstvú ranu. Na výlet do buše si vyberú najlepšieho sprievodcu, rodinného priateľa a zoológa, ktorý pozná každú skalu v tejto oblasti. Spočiatku sa cesta javí ako sen každého milovníka divokej prírody. Nálada sa zmení, keď v domorodej dedine uvidia čerstvé následky besnenia dravca s hrivou. Po bolestivom stretnutí s pytliakmi si mohutný lev vzal do hlavy, že človek je jeho najväčší nepriateľ, a Nate s jeho dcérami to čoskoro zistia na vlastnej koži. V snahe ochrániť svoje územie a udržať si pozíciu pána tvorstva urobí táto šelma všetko, aby votrelcov zo svojho sveta vyhnala. Civilizovaný lekár s dvoma dospievajúcimi dievčatami proti nemu nemá šancu. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (226)

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Napínavý, technicky výborně natočený survival thriller, bohužel s průměrným a dost vachrlatým scénářem. Taťka Idris s dvěma neposednými dcerkami jedou zavzpomínat na mamku do Jižní Afriky a na výletě narazí na vykutáleného a pěkně mstivého Simbu. Nesmyslná rozhodnutí zbytečně srážejí parádní režii a dravou kameru. Hudba Stevena Price skvěle pulzuje a herecky je to taky moc fajn. Překvapil příjemně civilní Sharlto Copley. A lev vypadá vážně dobře. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Český distribučný názov je lepší než ten originálny, keďže jeho dvojité čítanie (v množnom čísle) sa skvele hodí k tomu, kto tu sú v skutočnosti beštie. Ide samozrejme o pytliakov, levova pomsta je potom iba logickou reakciou. Že si to odnáša nevinná rodina, je len zhoda okolností. Úvodné reči nepovažujem za tak zbytočné ako väčšina, pretože len dokresľujú Kormákurove témy typu bezmocnosť človeka a civilizácie voči silám a nebezpečenstvu prírody. Darmo môže byť manžel špičkový lekár, keď svoju ženu z rakoviny nevylieči. I keď sú triky považované všeobecne za vydarené, mňa síce kvalitne urobený, ale stále digitálny lev nepresvedčil. Ani záverečný súboj, v ktorom je zrazu akosi menej schopný než dovtedy. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Cujo vs. Korisť s Petrom Wellerom. Hoc podobné filmy pozerám od konca 80. rokov, stále ma v rámci možností bavia. Beštia nie je veľdielo. Fakt nie. Trpí rovnakými neduhmi, ako iné zvieracie horory. T.j. nedôležité postavy umierajú behom sekundy, kým hrdinovia sú rozdrápaní, rozhryzení, požuvaní, doudieraní, dehydrovaní a majú otvorené zlomeniny a poškodené tepny (!) a prežijú to. Nehovoriac o nesmrteľnosti ústredného zvieraťa, ktoré zvláda i nukleárny výbuch, akurát má trochu priškvarenú hrivu, ale nevadí, ide ďalej. Správanie postáv miestami nedáva tu väčší, tu menší zmysel, o levovi nehovoriac. Napriek tomu nechcem byť na Beštiu hnusný, lebo ma bavila. Herci boli fajn (Elba, Copley, dcéry), malo to zaujímavý a dojemný osobný motív (manželka), niektoré scény boli fakt super a okamžite síce boli ničené neskutočne klišé vývojom deja (pytliaci nesmú chýbať), ale akonáhle som to s filmom začal vzdávať, zrazu pribehlo niečo, čo ma príjemne zaskočilo (filmu dosť veľa dáva, že ústredný hrdina je lekár, uvidíte). Africká výprava vo filmoch ma nudí, ale tu ma bavila. Zaujímavé je, že ďalšou z mála výnimiek, kde ma bavila, sú taktiež leví Lovci levov. ()

TheEvilTwin 

všetky recenzie používateľa

Stereotypní survival, který má sice plusové body za lva, ale jinak zas tak moc neskóruje. Vizuál predátora neoslní, napětí na mě nefungovalo a drasticky zde chybí výraznější background hlavní postavy dostatečný natolik, aby o ni měl divák alespoň z části starost. Neurazí, ale čekal jsem vybroušenější jízdu s větší žánrovou zábavností či inovací. ()

Othello 

všetky recenzie používateľa

Kormákur na mě odjakživa působil jako víceméně kompetentní režisér, kterému je ale úplně jedno co točí. Beast je tentokrát ale akorát občas až nesnesitelně přihlouplé béčko, ve kterém by se dalo snad akorát ještě bavit nad realizační náročností těch ultradlouhých záběrů, ze kterých je film poskládán, kdyby z nich byla nějaká realizační náročnost cítit. Ale prakticky jakýkoli potencionální technický problém ve scéně je zde řešený postprodukčními efekty nebo kompletně CGI scénami, které samozřejmě vypadají hrozně. Dementní béčka dokáží být zábavný v tom, když si čas od času řeknete "jak tohle sakra udělali?", "na kolikátý pokus to museli točit?" nebo "to zírám, že se tomu herci nic vážnýho nestalo." Když se výzvy řeší počítačem, zbývá pak už akorát ta dementnost. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (4)

  • Keď postavy používajú vysielačky, tak často je vidieť, že počas rozprávania do aparátu nestláčajú vysielacie tlačidlo. (Arsenal83)
  • Tento film je zakázán v Kataru a Kuvajtu, jelikož příběh zahrnuje extrémistické skupiny jako Al-Káida nebo ISIS. (PaTeXx)
  • Natáčanie filmu sa začalo 1. júna 2021 v Južnej Afrike a trvalo desať týždňov. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (viac)

Reklama

Reklama