Reklama

Reklama

Gilbert Galvan Jr. (Josh Duhamel), šarmantný zločinec z povolania, utečie z michiganského väzenia a prekročí hranicu do kanadského Ontária, kde zmení identitu a vystupuje ako Robert Whiteman. Po tom, čo sa zamiluje do Andrey (Elisha Cuthbertová), ktorú nedokáže uživiť, začne vykrádať banky a zistí, že je v tom mimoriadne dobrý. Pod rúškom práce bezpečnostného analytika začne Robert lietať po celej krajine a vykrádať banky v niekoľkých mestách za deň, čím nakoniec upúta pozornosť polície aj celoštátnych spravodajských agentúr, ktoré ho pomenujú prezývkou Lietajúci bandita. Jeho povesť sa šíri po celej krajine a v rekordne krátkom čase sa stane celebritou, čo nahnevá neľútostného detektíva Johna Snydesa (Nestor Carbonell), ktorý sa rozhodne dopadnúť drzého lupiča všetkými prostriedkami. A nezastaví sa naozaj pred ničím... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (50)

borec999 

všetky recenzie používateľa

Názor za ktorý ma tu asi viacerí ukameňujú: Bandit sa mi páčil ešte o kúsok viac než podľa mňa značne preceňovaný Spielbergov Chyť ma ak to dokážeš. Príbeh podľa skutočnej udalosti, ktorý je až na neuverenie, fajn Mel Gibson a hlavne asi prvý krát charizmatický a kvalitne hrajúci Josh Duhamel v hlavnej úlohe. Samozrejme spracovaním to je béčko, ale osobne ma pri sledovaní nič nevyrušovalo a väčší budget asi ani nebol treba. Sympatická zločinecká jednohubka za slabšie 4*. 70% ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Rekordér v kradnutí. Dobrá to vizitka. Hoci keď to spočítame dokopy, tak to nedáva ani toľko, čo v priemere ukradne stredoeurópsky politik, takže v podstate žiadna sláva. Vzhľadom na to, že ide o skutočný prípad, tak casting bol urobený znamenite. Herci sa trochu aj podobali na reálne postavy. Okrem teda Elishy Cuthbert. To síce už nie je žiadna Sexbomba odvedľa, skôr taká malá pekná bomba, ale postava, ktorú stvárňuje, sa na ňu podobá len blond vlasmi, inak ide o bacuľatého zubáča. Herecké výkony takisto výborné, Duhamelovi to skvele sadlo a Gibsonovi sa stačí len objaviť, hoci má len malú rolu. Závadou chybu je dlhá stopáž a stvárnenie vykrádania bánk bez napätia a akoby to bola úplná hračka, trojminútová záležitosť. Čo predpokladám až také prosté nebolo. ()

Wally 

všetky recenzie používateľa

I když jsem na začátku postřehl hlášku 'vychází ze skutečnosti', tak jsem na to v průběhu této odlehčené gangsterky zapomněl a bilancování na závěr mne fakt proto lehce překvapilo... No nebudu lhát, pořád tomu moc nevěřím, že se něco takového ve skutečnosti dělo 😁 Jinak chvilkami mi bohorovost a suverenita hlavního hrdiny lezla na nervy...na druhou stranu bylo hrozně fajn zase vidět Elishu... Krásný průměr 👍 ()

kenkaku 

všetky recenzie používateľa

Tak nějak nevím… vážně tenhle stál za film? První loupež byla doslova parodie (fakt nevěřím, že to bylo tak debilní). A protože proběhla až po 40 minutách, přišlo mi to jako celkem utahané. Mel (i když je psaný hned na druhém místě) má jednu z hodně druhořadých (1/2 tuctu jiných postav je na obrazovce častěji). Film funguje naprosto fantasticky asi 5 minut (zhruba v polovině), kdy urychleně sledujeme loupeže a naskakující počitadlo. Zhruba od té chvíle se děj malinko více rozjede, ale nevím proč, na zadek jsem se z toho neposadil. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (6)

  • Nestor Carbonell (Snydes) si při natáčení natrhl achillovu šlachu, ale místo návratu zpět do Los Angeles, kde měl podstoupit operaci, se rozhodl zůstat a natočil všechny své scény. Při chůzi nosil speciálně upravenou obuv. (HellFire)
  • Scenárista filmu Kraig Wenman si zahrál jednoho z policistů během scény krádeže v klenotnictví. (HellFire)
  • Režisér Allan Ungar v rozhovoru pro Collider prozradil, že spolu se scenáristou Kraigem Wenmanem napsali dopis britskému zpěvákovi Boyi Georgeovi s prosbou o použití jeho písně „Karma Chameleon“. George byl tímhle návrhem tak nadšený, že se nabídl složit pro film originální píseň. Z nápadu nakonec sešlo z časových důvodů. (HellFire)

Reklama

Reklama