Reklama

Reklama

Keď rodina Griswoldovcov nečakane vyhrá v televíznej súťaži zájazd do Európy, rozhodnú sa odcestovať. A to aj napriek nesúhlasu detí, ktoré spoločne s mamou navrhujú, aby cestovali iba rodičia. Do Európy sa však premiestni celá rodina, pričom plánujú navštíviť Londýn, Francúzsko, Nemecko i Taliansko. Lenže Griswoldovci by neboli Griswoldovcami, keby sa niečo odohralo bez komplikácií. V Londýne sa otec Clark (Chevy Chase) nedokáže prispôsobiť jazde na ľavej strane, takže spôsobí niekoľko kolízií. V Nemecku navštívia nesprávnych príbuzných, v Paríži - meste milencov - sa zjavne preberú k životu Rustyho (Jason Lively) hormóny, a jeho sestre Audrey (Dana Hill) nekonečne chýba frajer Jack (William Zabka), ktorému sa snaží v každej nestráženej chvíli telefonovať. V Ríme napokon natrafia na erotický plagát mamy Ellen (Beverly D'Angelo), ktorý vznikol z videonahrávky, ktorú rodine Griswoldovcov ukradli aj s kamerou v Paríži. Ellen sa rozzúri, deti majú historických pamiatok tiež plné zuby, takže rodina sa rozchádza a každý si ide svojou cestou. Až kým zlodeji neunesú Ellen... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (165)

P@\/EL 

všetky recenzie používateľa

Skvělá komedie, která je zajímavá zejména tím, že neustále mění prostředí, ve kterých se odehrává. Některé scény z filmu jsou oprqavdu vydařené a velmi mě pobavily, za všechny musím zmínit třeba tu na kruhovém objezdu v Londýně nebo nečekaná návštěva u domnělé rodiny v Německu. Film je zkrátka nabitý od začátku do konce zábavnými scénkami, takže se člověk ani chvilku nenudí. ()

marek29 

všetky recenzie používateľa

Když se ztěžka usměješ u pár skečů křečovitě.. Když zjistíš že Eurotrip z roku 2004 vykradl tuhle prvoplánovitou pseudokomedii.. Když duch 80. let na tebe dýchne a smrdí to jako zhnilá cibule, víš, že máš hodnotit 2 z 5 :( Komediálnost nemůže vykopávku z dob dávno minulých katapultovat ani mezi průměr. Griswaldovi dobré, ale ne dost dobré. Maucta ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všetky recenzie používateľa

Najslabšie prázdniny, do tej našej Európy nemuseli ani cestovať. Nenavštívili viacero miest napriklad take Slovensko. Ak si chcete pozrieť komédiu na Európský spôsob odporúčam radšej Eurotrip. A vychutnať si Griswoldovcov tak to už tie daľšie prázdniny a tieto preskočiť alebo pozrieť ich až ako posledné, ako som to urobil ja. 3* ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Zlatko, ale my nie sme normálni ľudia. My sme Griswoldovci.“ Po prázdninách v Amerike (80%) a pred vianočnými sviatkami (80%) a návštevou Las Vegas (40%) Griswoldovci vyhrali okružnú cestu naprieč Európou, ktorá sa pochopiteľne bleskovo zvrtne v nekonečnú nočnú moru. Snímke nemožno uprieť vskutku výborné zábavné miesta, z ktorých sa nejeden divák bude ukážkovo rehotať (Angličania, Prasa vo vreci, Eric Idle, Robbie Coltraine, nemeckí príbuzní), snímka sa však bohužiaľ zastavila uprostred cesty a excelentné komediálne scénky (pasy, parížsky čašník, kruhový objazd) strieda s pocitom, že produkcia sa stratila vo veľkolepej európskej výprave, nevraviac o slabších hereckých výkonoch (tak celkovo). Film pôsobí čudne zostrihaným dojmom a zlé finále s ukradnutou videokazetou tomu nepomáha. ()

Paldiny 

všetky recenzie používateľa

Tvorcovia spravili najhoršie čo mohli, vyňali všetko nefunkčné z predošlých prázdnin a znásobili to. Vznikla tak nevtipná zmes štyroch zástavok v Európe, v ktorej o podarený vtip ani nezakopnete. Zato tých trápnych a plytkých je tu na kilá, mnoho pokusov navyše odhadnete skôr než sa o slovo prihlási pointa. Zvrátené mi prišlo i vykreslenie domácich kultúr, Angličana môžete prejsť aj párnym valcom a on sa vám poďakuje, Francúzi pojedli všetok arogantín sveta, Taliani sú zločinci a Nemci? Tí mali dvojlitrové krígle a klobásky snáď aj v sexshope. Uchopením to už nebola komédia skôr paródia na štýl Fantozziho v najmenej vtipných eskapádach. A to som mal chuť zasmiať sa na účet Európanov aj dovolenkujúcich Griswoldovcov, lenže ono to bolo tak moc primitívne ako Amícka predstava o tom, že všetci žijeme, bývame a prespávame v príbytkoch starých materí bez okien a kúpelní. Ak si do toho pripočítam vôbec najškaredšiu tínedžerku aká sa objavila v hranom filme, plus stupídne bočné zápletky máme vymaľované, typická americká sračka je na svete. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (19)

  • Dievča, ktoré Rusty zbalí v Nemecku, sa predstaví ako Claudia. Je to jej skutočné meno, pretože ju hrala herečka Claudia Neidig. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama