Reklama

Reklama

Meg 2: Návrat do hlbín

  • Česko Meg 2: Příkop (viac)
Trailer 1

Pripravte sa, že vám stúpne adrenalín na maximum! Do hlbokého oceánu sa znova ponorí Jason Statham a spoločnosť mu tentoraz bude robiť aj Wu Jing, legenda ázijských akčných filmov. Spoločne povedú tím odvážnych výskumníkov, ktorých cesta na morské dno nedopadne celkom podľa plánov. Chaos prepukne vo chvíli, keď do ich misie zasiahnu aktivity podmorských baníkov. V stávke sa ocitnú životy všetkých zúčastnených a naši hrdinovia budú musieť bojovať nielen s ľudskými nepriateľmi, ale aj viacerými prerastenými žralokmi. Nalaďte sa s filmovou novinkou na vlnu vzrušenia a ponorte sa za neľútostnými predátormi do hlbín vlastného strachu! (Continental film)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (335)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Osobne by som privítal, ak by sme ostali po celý čas hlboko pod vodou a mali by sme tu tak horor typu Underwater alebo atmosférickú záležitosť ako Abyss, avšak Wheatleyho to pod vodou až tak nebaví a väčšina filmu tak nevyužíva svoj potenciál. V záverečnej tretine sa prehadzuje výhybka a máme tu variáciu na prvý film a vyzerá to akoby dostalo Asylum peniaze na realizáciu niektorého zo svojich "geniálnych" scenárov. Samozrejme že ide o paródiu, avšak mohlo to byť proste vtipnejšie. Určite pochopím, ak pre určitú časť publika to bude sofistikovane meta a budú hodnotiť plným počtom, rovnako budú dávať zmysel aj odpady a nízke hodnotenia. 50% P.S. Cliff Curtis je v tomto čase stále na vode/pod vodou, viď prvý MEG, nový Avatar alebo Dievča a more. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Ak by mal Ben Wheatley zelenú na natočenie R-kového krváku v dĺžke 90 minút, v ktorom by sa zameral buď na akčnú trilerovú líniu alebo bizarné boje na štýl Sharknada, Meg 2 mohol byť skutočne slušnou zábavou. Miesto toho sme však dostali nevýrazný mišmaš, ktorý nedokázal nikdy zatlačiť poriadne na pílu a všetky dobré scény nakoniec zabil infantilným humorom. Aj z toho dôvodu udeľujem druhej časti Meg iba priemerných 5/10. Viac v recenzii. ()

Reklama

luka4615 

všetky recenzie používateľa

V podstatě stejný recept jako v prvním snímku z roku 2018, avšak s koňskou dávkou absurdní akce a podivných dialogů. Tak zhruba nějak takto lze v jedné krátké větě popsat snímek Meg 2, který zhruba do své první poloviny dokonale naplňuje koncept nenáročně zábavné podívané. Bohužel, v polovině druhé se tato křehká symbióza s divákem zcela přetrhá díky syndromu "víc atrakcí než v předchozím dílu". Právě tento element pak působí tu největší spoušť, jelikož veškeré scény se najednou stanou divoce sestříhanou nepřehlednou digitální změtí, z níž si nemáte šanci cokoliv vzít. Pomyslným posledním hřebíčkem do rakve je pak nevzhledné CGI a trestuhodně nevyužitý potenciál obřích žraloků. Ve finále tedy dostaneme velmi průměrnou záležitost, která je i díky přeplácaným nikam nevedoucím dějovým odbočkám odsouzená skončit v hlubokých zákoutích všeobecného zapomnění. (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) „This was a bad idea.“ ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Meg 2 je za mne slabším pokračováním zábavnější jedničky. Ben Wheatley nebyla pro mne nejlepší režisérská volba, tenhle kontrovérzní režisér pomalých slowburnů a divných indýček nemohl přinést žádnou jiskru zábavnému žraločímu blockbusteru a taky, že ne. Jason Statham je pořád sympaťák a Wu Jinga vždy rád vidím ( škoda, že nedostal žádný fight), zbytek postav vůbec nezaujme. Vizuálně je to ok ( občas CGI sice drhlo, ale ve strávitelné formě), atmosféra zde chybí úplně, přišlo mi, že to není ani tak napínavé jak jednička ( ta měla i nespočet fajn jumpscarů, které zde vůbec nefungují), humor se nepovedl ( kdežto v jedničce hláškující černoch byl TOP), zde to bylo poněkud sušší, potěší, že přibyly nová monstra (Chobotnice však mohla dostat více prostoru a rozhodně mohli přidat více zvířat z podmořského světa), Megové jsou fajn, ale přišlo mi, že nebyli na scéně tak často, jak bych si přál. Zbytečně se film zaobírá lidskými záporáky, na které zde nikdo nebyl zvědavý. První půlka v Trenchi je fajn, jakmile se to přehoupne do druhé půlky, tak zábava klesá, rozhodně šlo cítit, že Wheatley zkrátka neumí natočit zábavný film utržený z řetězů. Je to koukatelné, ale o chlup slabší než zábavnější jednička. 55% ()

T2 

všetky recenzie používateľa

║Rozpočet $129miliónov║ Tržby USA $74,432,805║ Tržby Celosvetovo $352,532,805▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Ako hlboko sme až klesli. Neskutočný pád na dno. Tento krát žiadne letné osvieženie neprichádza. Je to otravnejšie než ktorékoľvek lacné žraločie béčko. /20%/ ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (18)

  • Ben Wheatley měl původně režírovat pokračování filmu Tomb Raider (2018). Jelikož však byla produkce tohoto filmu neustále odkládána, souhlasil Wheatley s režií tohoto snímku. Realizace druhého Tomb Raidera se nakonec neuskutečnila. (fiLLthe3DD)
  • Jason Statham o pokračovaní filmu z roku 2018: „Myslím si, že je to ako čokoľvek v dnešnej dobe – ak niečo zarába peniaze, očividne vznikne chuť zarobiť na tom ešte viac. A ak to nie je dobré, čoskoro to zametú pod koberec – ale tak funguje Hollywood.“ (Arsenal83)
  • Jason Statham vyjadril sklamanie, že film neobsahuje toľko krvavých scén, ako mohol. Takéto rozhodnutie bolo učinené aj s ohľadom na vekovú dostupnosť filmu. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (viac)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (viac)

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

27.06.2023

Drazí filmoví fanoušci, rádi bychom vás pozvali na již 12. ročník Filmového víkendu ČSFD, který se letos uskuteční od pátku do neděle 4. - 6. srpna na už tradiční lokaci čerstvě zrekonstruovaného… (viac)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (viac)

Reklama

Reklama