Reklama

Reklama

Červený škorpión

  • Česko Rudý škorpion (viac)

Obsahy(1)

Ruský dôstojník tajnej služby Nikolaj, ináč profesionálny zabijak, je vyslaný do fiktívnej africkej krajiny Mombaky, aby zlikvidoval vodcu afrických povstalcov Sundatu, bojujúceho proti krutovláde komunistického režimu. Táto misia je prísne tajná. Nikolaj sa nechá zámerne zavrieť do väzenia, aby sa zoznámil s Kallundom, pravou rukou povstaleckého vodcu a americkým novinárom Fergusonom. Spoločne uniknú z väzenia a hľadajú útočište v tábore rebelov. Nikolaj sa tak ocitá v tesnej blízkosti Sundatu... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (190)

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Dosť bláznivý kúsok. Na začiatku sa dajú za dosť nepravdepodobných konšpiračných udalostí dohromady zdanlivo vyšinutý ruský supervojak, strapatý vulgárny americký novinár a africký povstalec proti socialistickej vláde nejakej africkej diery, aby sa po značnej okľuke a extrémnom ideologickom prerode opäť stretli a dorazili tie kubánske a československé zlodušské vojská, ktoré tu po Sovietoch držia patronát. Škoda príliš výbušného a málo naozaj akčného finále. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Určite jeden z najznámejších filmov od Dolpha. Lundgren tu len záčina vo svojej kariére nakopávať zadky a práve v červenom škorpiónovi ich nakopéva štýlovo. Šablóna filmu je v podstate taký Rambo štýl, ale vadí to vôbec niekomu v akčnom filme ? Podstate je, že sa na tie výbuchy a akcie dobre pozerá a to tu predovšetkým ide. Navyše je tu Dolph v najlepšej forme. 70% - 3* ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Dolph Lundgren je síce Švéd, ale len málo kto dokázal tak presvedčivo zahrať Rusa. Už vo filme "Rocky 4" bol ako nabúšený ruský boxerista Ivan Drago skvelý, veľmi presvedčivý. Znova si vyskúšal pózu drsného Rusáka v akčnom, vojnovom snímku "Červený škorpion". Zahral si príslušníka tajnej, vojenskej služby, ktorý zradí svoju vlasť a pridá sa na stranu nepriateľa. Nikolaj totiž zistí, že jeho komunistická matička Rus je bezcitná, rozpínavá mrcha. Tak si povie "Eto uže net!" a postaví sa do čela radikálnych rebelov. Pomôže tak vykopať svojich bývalých súdruhov z fiktívneho, afrického štátu Mombaka, kde Sovieti chceli presadzovať svoje geopolytické záujmy a socialistickú ideológiu. ** ()

Tommassi3 

všetky recenzie používateľa

"Padej, českej šmejde !!" ;) I křovák se mohl potrhat smíchy, hlavu si ukroutit, to až tak moc je tahle Lundgrenova - Ten je tu mimochodem opravdu výtečný !! - rambovská variace převážně zábavná.. Hodně slušné béčko, jemuž však příliš nesluší režijní břídil Joseph Zito, jinak jde ovšem o legendární záležitost.. V jakém jiném americkém bijáku se mluví o zkurvených Čechoslovácích ?? ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Celé to šlo odvyprávět za čtvrt hodiny, a to včetně pauzy nutné pro návštěvu toalety, jenže to bychom přišli o dávný skorokult, který se na véháeskách ve videopůjčovnách zrovna dvakrát neohřál. Nekompromisní béčko a první velký film urostlého švédského objevu Dolpha Lundgrena, ve kterém si ukousl hlavní roli. Sovětský voják Nikolaj, velitel povstalců Kallunda a uřvaný americký reportér. Neslučitelné trio, které nakonec bojuje na stejné straně. Lundgren na rozdíl od svých kolegů (Arnie, Sly, Van Damme, Seagal) nemá na kontě ze „zlatých“ béčkových let žádný skutečně dobrý či kultovní snímek (ve čtvrtém Rockym a v Univerzálním vojákovi si střihl záporáky a nebyl za hlavní hvězdu). Úplně zlé to ani po letech není: zamlklý hrdina, pár slušných hlášek, množství solidních explozí a krapet nostalgie. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (16)

  • Po tom čo Dolph Lundgren (Nikolai Rachenko) vystrelí na tank z granátometu, tank končí s natrhnutou hlavňou, o pár záberov je hlaveň znovu nepoškodená. (johnsnow)
  • Z histórie: V rokoch 1964-65 sa viedla v Zaire utajovaná vojna medzi Kubou a Spojenými štátmi, Kubánska intervencia rozhodujúco pomohla Guineovi Bissauovi v boji za nezávislosť. A Kubánske vojská mali v Afrike bojovať až do rozpadu rasistického režimu apartheidu v J.A.R, na rozkaz Fidela Castra. (andykovac)
  • Pre miesto odohrávania tohto filmu sa tvorcovia pravdepodobne inšpirovali tým, že väčšina afrických štátov bola v čase socializmu vo veľkom zásobovaná vyraďenou technikou zo socialistického tábora. (A deje sa tak stále.) Takže pre film nebol problém zohnať ruské osobné terénne vozidlo UAZ-469 (kópia amerického JEEP), stredné nákladné vozidlo GAZ-66 a neposlednom rade stredný tank T-34/85 . (andykovac)

Reklama

Reklama