Reklama

Reklama

Super Mario Bros. vo filme

  • Česko Super Mario Bros. ve filmu (viac)
Trailer 11

Súrodenci Mario a Luigi snívajú o tom, že sa im podarí viesť najlepšiu inštalatérsku firmu v New Yorku, čo sa im zatiaľ celkom nedarí. Možno práve preto sú ochotní vrhnúť sa do úloh, ktoré sú zjavne nad ich sily. Ich ochota ísť do toho po hlave sa im nevyplatí v momente, keď vlezú do podozrivo vyzerajúcej obrovskej zelenej rúry a o pár sekúnd neskôr sa už nekontrolovateľne rútia “niekam”. Na druhom konci rúry ich čaká fantastický svet, ktorého obyvatelia práve riešia existenčný problém. Odporný jašter Bowser, kráľ jedného z kráľovstiev, sa rozhodol násilím ovládnuť všetky ostatné kráľovstvá. Konkrétne si vyhliadol Hubové kráľovstvo, ktorého vládkyňu, princeznú Peach, by si rád vzal za ženu.
Večný smoliar Luigi sa po bláznivej jazde ocitne v Bowserovej spálenej krajine, kde ho okamžite zajmú prisluhovači miestneho kráľa. Mario má oveľa väčšie šťastie, pretože kráľovstvo princeznej Peach, v ktorom skončí, vyzerá ako raj nielen pre hubárov.  Peach je navyše milé dievča bez princeznovských manierov, takže keď sa Mario dozvie, aké nebezpečenstvo hrozí jej kráľovstvu, okamžite sa jej rozhodne pomôcť. Najmä ak sa mu pritom podarí zachrániť svojho milovaného brata Luigiho. Zabúda však, že nie je žiadny hrdina a že najodvážnejšia vec, akú kedy urobil, bolo pritiahnutie vodovodnej batérie. Ale keď ste Super Mario, nebojíte sa žiadnych prekážok. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 11

Recenzie (311)

Blackhand47 

všetky recenzie používateľa

Strašně mi to připomnělo tři roky starý film Scoob!, který taky nedělal nic jiného, než že obsahoval milion referencí a popkulturních narážek. Kde jsou ty časy, kdy byly filmy decentní a pracovalo se jen s minimem prvků? Super Mario Bros. totiž odkazuje na naprosto všechny tituly z jeho série, než aby si nechali některé odkazy pro případné pokračování. Je to vlastně přeplácaná koláž, kterou tvůrci doplnili o známé hity, jenž jste ve filmech slyšeli už tolikrát, až vám to připadá spíše otravné. Další klasické prvky pak tvůrci převrátili naruby a místo princezny zachraňuje Mario svého bráchu Lugiho a Peach mu dělá mentorku. Tenhle Hollywoodský směr mě už vážně nebaví. Hodnocení: 45 % ()

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Hru jsem sice nikdy nehrál, filmovou adaptaci herního fenoménu Super Mario Bros. jsem si ale v kině nechtěl nechat ujít. Z hlediska příběhu nemá film moc čím překvapit, což je - vezme-li se v potaz, že jde o adaptaci videohry - pochopitelné, tudíž rozumím, že to mnohým divákům (odkojeným na důmyslnějších animácích typu Coco či V hlavě) mohlo vadit. Já jsem se však v kině bavil, protože onen plošší příběh dokázali tvůrci plně vynahradit poctivou akcí, zaobalenou v líbivém vizuálu. Některé sekvence mi i lehce/více evokovaly jiné filmy - např. Šíleného Maxe (duhová honička), nebo Pinocchia (útroby "velryby"). Ano - člověk ví, jakým směrem se bude film vyvíjet, avšak díky svižnému tempu a v neposlední řadě i skvěle zvolenému oldies soundtracku člověk na tento "nedostatek" zapomene. ()

Reklama

DJ_bart 

všetky recenzie používateľa

Mamma mia, animák ve kterým italskej instalatér zachraňuje za pomoci vopic říši hub před invazí želv? Ty trubko, no neber to! .... jo, je to tak infantilní a hloupý, až je to prostě skvělý. Ale upřímně, co chtít víc od přímočarýho dobrodrůža podle kultovní skákačky, který se nebere vůbec vážně, a který zábavně využívá arkádový reálie a fikční prvky svýho herního předobrazu. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"The Super Mario Bros. Movie" je skutočne poriadny fan-service. Možno by mi nevadilo, keby sme sa tu dočkali ešte niekoľko ďalších bonusov, no na to môžu slúžiť pokračovania. Nepotrebujeme sa namlsať hneď takto na úvod. Každopádne, čo sa týka ostatného platí asi všetko, čo tu už bolo spomenuté. (Berte ale do úvahy, že som to sledoval so slovenským dabingom). Postavy? Skvelé. Myslím si, že Mario a princezná Peach sú stvárnení skvele, rovnako som nemal problém uveriť obrovskému egu Donkeyho Konga a Luigi by si možno zaslúžil trošku viac času, no väčšina jeho scénok je v zajatí. Bowser je podľa mňa spravený veľmi zaujímavo. Na jednej strane pôsobí tvrdo, no súčasne sú potom s ním momentky, kedy som rozmýšľal o čo tvorcom išlo. Je to vtipné a musím uznať, že skutočnosť, že je zamilovaný do princeznej ma pobavila a rovnako aj jeho snaha o romantiku a všetko je dobré v rámci komédie. Nájdeme tu aj jednotlivé power-upy, kde máme možnosť plne vidieť ich funkcie a vidieť Maria rásť, byť ako lasička, princezná využije kvetiny na trošku akcie... je tu toho dosť. Animácie? Skvelé. Toto je farebné dobrodružstvo pre celú rodinu, na ktoré sa veľmi príjemne pozerá. Má to všetko čo potrebuje a vyzerá to kvalitne. Dôvody prečo filmu nedávam vyššie hodnotenie je miestami trošku veľká snaha o komédiu, záverečná akcia (hoci dobrá) pôsobí tak trošku ako moment nasilu a skutočnosť, že som sa nedočkal stretnutia s Wariom. Pravdepodobne sa dočkáme v pokračovaní, no nechám sa prekvapiť. Platí ale jedno. Ak chce animovaný film, ktorý vás pobaví a dopraje 90 minút solídneho rozptýlenia, toto je dobrý kandidát. Hodnotenie: B+ ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Není to jen o pupkatém knírači Mariovi, ale tvůrci vyzobali i další hry a postavičky od Nintenda, každého nějak do výsledné podoby otiskli a poslepovali do zábavy pro celou rodinu. Maria jsem po večerech nehrál, protože nebylo na čem, ale samozřejmě ho znám. Každopádně si hru vybavuju asi tak, jak si po několika týdnech pamatuju tuhle miliardovou legrandu s nekomplikovanou zápletkou, slušným tempem, vymazleným vizuálem a pár vydařenými joky. Spolu s bráchou Luigim se (samozřejmě potrubím) dostanou z New Yorku kamsi do kouzelných světů, jenže zatímco Mario si užívá v barevném Houbovém království, mladší zelenej brácha skončí v temné spálené říši s obří armádou, která si hodlá sousední království podmanit. Na nějaký solidní vývoj nebo práci s charaktery rovnou zapomeňme, tohle je prostý fanouškovský dárek s pár rafinovanými momenty a nápady. Tři až čtyři hvězdy. ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (36)

  • Hra, kterou Mario hraje po hádce s rodinou, je „Kid Icarus“, jenž byla vydána v roce 1987 na konzoli Nintendo Entertainment System. (petr.koca)
  • Film celosvetovo zarobil takmer 1,3 miliardy dolárov, čím vytvoril viacero rekordov, vrátane najväčšieho celosvetového otváracieho víkendu animovaného filmu a najlepšie zarábajúceho filmu podľa videohry. Stal sa tiež najlepšie zarábajúcim filmom roku 2023 a štvrtým najlepšie zarábajúcim animovaným filmom histórie po Leví kráľ (1994), Ľadové kráľovstvo II (2019) a Ľadové kráľovstvo (2013). (Arsenal83)
  • Když Mario s Luigim získají power-upovou hvězdu, hraje v pozadí píseň z původní videohry, která se spustí, když hráč získá speciální hvězdu. (SpiderBoy)

Súvisiace novinky

The Legend of Zelda putuje do filmu

The Legend of Zelda putuje do filmu

11.11.2023

Nejspíš to bylo jen otázkou času. Po letošním obrovském úspěchu snímku Super Mario bros ve filmu, jenž se díky miliardě a dalších 362 milionech dolarů stal nejúspěšnější herní adaptací vůbec, studio… (viac)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (viac)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (viac)

Reklama

Reklama