Reklama

Reklama

Niektorí ľudia sa za každú cenu snažia zachovať si mladosť. Uvädajúca a preafektovaná hviezdička šoubiznisu Madeline Ashtonová (Meryl Streepová) si začne uvedomovať, že na rozdiel od plastikových hračiek ľudia starnú a päťdesiatka sa k nej blíži míľovými krokmi. Jej priateľka, úspešná nakladateľka Helen Sharpová (Goldie Hawnová), má s večnou mladosťou podobné problémy a navyše, keď ju prepadne osobná kríza, obludne priberá na hmotnosti. Medzi oboma ženami sa nešťastne potáca plastický chirurg, doktor Ernest Menville (Bruce Willis), ktorého najlepšou priateľkou sa stala fľaša whisky a prax plastického chirurga sa zmenila na post obhliadača a maskéra mŕtvol. Do honby za stratenou mladosťou a pôvabom napokon zasiahnu aj temné sily v podobe čarodejnice Lisle von Rhumanovej (Isabella Rosselliniová) z dekadentného zámku a súboj dvoch zázračne omladených sokýň začne byť poriadne morbídny. Nemôžu sa navzájom ani pozabíjať, pretože sa vďaka zázračnému elixíru stali nesmrteľnými... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (503)

Sawy 

všetky recenzie používateľa

Na tenhle film jsem jednou pozdě večer narazil v televizi.Herecké obsazení mě hodně zaujalo,stejně jako jméno Roberta Zemeckise,tak jsem si řekl,že se na to podívám.A fakt jsem se u toho skvěle pobavil.Ještě zaručeně nikdy jsem Bruce neviděl v takové roli.A že si ji opravdu užil.Meryl Streep a Goldie Hawn jsou taky jedna lepší než druhá.No a Robert zase jednou posunul hranice filmových efektů o kus dál.Díra v žaludku a hlava obrácená naopak,to jsou věci,na které se nezapomíná.A konec je taky skvělý.Prostě výborná černá komedie,která rozhodně stojí za zhlédnutí.80 % ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Dakedy dávno sa mi tento film celkom páčil, ale dnes mi už tak vtipný nepripadá. Podstatne viac to chcelo pritlačiť na čiernom humore. Bruce sa mi do takýchto úloh nehodí. Meryl komediálny talent nikdy nemala a Goldie to sama z hovien nevytiahne. Jedine triky sa mi stále aj po rokoch páčili. Celkovo to je priemerný film, ktorý už nemá príliš, čo ponúknuť. 5/10. ()

Reklama

Aleee89 

všetky recenzie používateľa

Je to komedie, drsná komedie, kde některé scény jsou trošku morbidní, ale mi se líbily, docela jsem se u nich smála. Goldie s dírou v břiše, odlupující se kůže... taky docela zajímavá představa, když víte, že nemůžete zemřít. A scéna na konci super. Trošku mě překvapila Meryl, že vzala takovou roli, připadalo mi to, jakoby si ze sebe v tom filmu dělala srandu. Ale jinak dobrý. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Vtipná trefa do posadnutosti večnou mladosťou nielen Hollywoodu, ale možno aj každej ženskej. A možno aj nejakých chlapov, ako napríklad Elvis a James Dean. Ernesta spočiatku chápeme ako podpapučového blbečka, nakoniec sa z neho vyvŕbi najpozitívnejšia postava filmu. Zemeckis točí veľmi slušne, pracuje s mizanscénou, motívmi a dobre vedie hercov. Lenže príbeh sa podľa mňa viac sústredí na vtipné a chytré drobnosti, ako sám na seba. Takže menší kameň úrazu vidím práve v málo dejovom scenári. O čo tvorcom ide je zrejmé od začiatku, čiže dôraz na zvýšené napätie by v druhej polovici nezaškodil. Ale inak inteligentná hollywoodska zábava. 70% ()

Boogeyman 

všetky recenzie používateľa

Zemeckis je experimentátor co se týče triků a jejich možností a díky tomu nám naserviroval tuhle vyloženou lahůdku, která ještě v současnosti ohromuje právě trikovou úrovní (stejně jako BTTF, Falešná hra s Králíkem Rogerem, Forrest Gump). Příběh samotný je pak naposto jednoduchý, snad až přizpůsobený trikařům, aby mohli ukázat svá kouzla. Vznikla tak megahvězdně obsazená bizarní taškařice se záhrobním nádechem jak od Burtona, která stále dokola baví! ()

Galéria (103)

Zaujímavosti (34)

  • Kvůli alergiím na kosmetiku byla pro Meryl Streep (Madeline) vytvořena speciální protéza, díky které zestárla o 10 let. Herečka s ní nebyla příliš spokojená, protože díky ní dle jejích slov vypadala spíš na sedmdesát. (griph)
  • Natáčalo sa od 9. 12. 1991 do 7. 4. 1992 v Los Angeles v Kalifornii. (Greenpeacak)
  • Děj filmu se odehrává v rozmezí 51 let, od roku 1978 do roku 2029. (GASTON73)

Súvisiace novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (viac)

Reklama

Reklama