Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pri predchádzajúcej záchrannej akcii blesk zasiahol stroj času, Marty McFly (Michael J. Fox) uviazol v roku 1955 a vynálezcu „Doca“ Emmetta Browna (Christopher Lloyd) zase vrhlo so strojom času do roku 1885. Marty sa tento fakt dozvie z listu, ktorý mu priateľ z onej doby pošle. Zároveň v ňom priateľ presne popíše spôsob, ako by ho mohol dostať späť do budúcnosti. Stroj času v podobe moderného automobilu totiž Doc ukryl v opustenej banskej štôlni, dokonale zakonzervovaný, aby vydržal sedem desiatok rokov, kým ho Marty a on sám, pôvodný Doc Brown z roku 1955, nevyhrabú. Dostať sa o sedemdesiat rokov do minulosti je pre Martyho hračkou. A podobne jednoduchý by bol aj let v dvojici opačným smerom o sto rokov, do roku 1985, keby... Keby sa nevyskytlo toľko faktorov, ktoré môžu úmysel oboch dobrodruhov prekaziť. Predovšetkým Marty na úteku pred Indiánmi nešťastnou náhodou prerazil nádrž so vzácnym palivom a kde na Divokom západe zohnať čisté plutónium? Na scéne sa navyše objaví prapredok Biffa Tannena, Buford Mad Dog Tannen (Thomas F. Wilson), rovnako tupý, hlúpy a namyslený ako jeho prapotomok. A pod jeho vedením Hill Valley, ktoré je v týchto divokých časoch iba drevenou osadou, vyčíňa banda zločincov. To nie je všetko. Doc, ktorý je v roku 1885 kováčom, sa totiž zaľúbil do učiteľky Clary Claytonovej (Mary Steenburgenová), ona jeho lásku opätovala, a tak sa svojskému vynálezcovi akosi nechce letieť naspäť. Buford prenasleduje Doca a Martyho, ktorého vyzve na súboj. Marty ho prežije, pretože mal pod vestou kus plechu a s Docom na im nakoniec podarí ujsť do budúcnosti, kam so sebou vezmú aj Claru... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (653)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Je fajn, ze se tvurci nechteli opet babrat ve stejnych casech jako v prvnim a druhem dile a situovali film uplne jinam. Ale presto film primo navazuje na druhy a nektere situace z druheho jsou zakonceny az tady. Napad s divokym zapadem je hodne dobrej a opet tu vystupujou stejni herci, jako v minulych dilech. Navic nektere parodie na Dolarovou trilogii nemeli chybu. Navic se tu opet objevi Thomas F. Wilson jako Tannen a James Tolkan jako Strickland, kteri jsou naprosto perfektni. Wilson je ve vsech trech dilech vynikajici zaporak a Tolkan je taky vybornej, i kdyz v tretim dile ma jeste mensi roli nez obvykle. Opet tu plati to co v minulych dilech, tj. vynikajici scenar, herci a hudba a slusny triky a pro me je to asi nejoblibenejsi dil trilogie. ()

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Těžko uvěřit, že může vzniknout třetí díl, který je založený na stejném principu jako předchozí dva, a přesto nepůsobí natahovaně nebo nastavovaně. Trojka má stejné klady (i zápory) jako předchozí díly, ale většinu času funguje perfektně. Je tu několik nových nápadů, které ale nijak nevybočují a celá trilogie do sebe krásně zapadá. Jedna z mála trilogií, která si drží od začátku do konce svojí úroveň. ()

Reklama

vteco 

všetky recenzie používateľa

Zakončení celé trilogie se bohužel nese v o něco menší nápaditosti kvůli absenci většího cestování časem, ale i tak nabídne několik nezapomenutelných scén či vtipných pasáží. Marty v roli Clinta Eastwooda často perlí jednu hlášku za druhou a občas i odkrývá původy běžných věcí jako je třeba frisbee. Kde to chtělo ještě trochu přepsat byla krapet nudná romantická část mezi doktorem a učitelkou. Každopádně si i třetí díl drží výbornou kvalitu. [80%] | Kino ()

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Poslední díl této trilogie se odehrává na divokém západě. Martymu přijde dopis od profesora, který je 70 let starý. Do té doby ho totiž poslala ona bouře. Vydá se tedy do roku 1885, aby ho zachránil. Tam už si profesor zvykl na místní život a vymýšlí plán jak se dostat zpět do své doby. Nakonec jim pomůže lokomotiva. Nejlepší hláška je asi: "Jak se jmenuješ? Clint Eastwood." :D ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Na popud Foxe mají Zemeckis s Galem zařazenou westernovou trojku a túrují motor DeLoreanu, dokud je žhavý. Zachraňuje se pověst Clinta Eastwooda, Biffovo pokolení zase dostává naloženo a potomek raketového inženýra von Brauna se kvůli lásce i výjimečně učeše. Není se co divit, protože jeho lejtka by rozžhavily kotel lokomotivy víc než speciální antracitové palivo! Baví mě v tom lovit Silvestriho temné tony ala Predátor i nuance kauzality, byť to s nimi mám stejně jak Marty McFly.. „She's not gonna understand that, Doc. Hell, I'm in it with you and even I don't understand it..“ ()

Galéria (154)

Zaujímavosti (69)

  • Pištoľ, ktorú Doc Brown (Christopher Lloyd) v roku 1955 používa na vystrelenie signálu, keď Marty (Michael J. Fox) vyráža s DeLoreanom do minulosti, je tá istá, s ktorou sa bránil pred líbyjskými teroristami v prvej časti. (m.a.t.o.)
  • Clint Eastwood bol požiadaný o povolenie, aby Marty (Michael J. Fox) vo filme mohol používať jeho meno. Eastwood súhlasil a povedal, že to preňho bude veľká pocta. (m.a.t.o.)
  • Když Tannen (Thomas F. Wilson) hodí Martymu (Michael J. Fox) smyčku okolo krku, aby ho oběsil, má Marty provaz obtočený jednou okolo krku. Když ho Tannen zvedá, má provaz třikrát okolo krku. (Bloodsnake83)

Reklama

Reklama