Reklama

Reklama

Děj začíná na pražské Jubilejní výstavě roku 1891. Pět pražských kluků se schází na pražském Výstavišti, kde vidí fantastický zázrak řiditelnou vzducholoď podnikatele Findejse. Kvůli reklamě nabízí chlapcům let zdarma, ale když se hlásí platící zájemci, chce je vyhnat. Kluci se nedají ze vzducholodi vypudit a najednou se ocitají nad městem. Ovšem vzducholoď řiditelná není! Nejprve přelétli bezpečně celou Evropu, ale potom havarovali na neznámém ostrově uprostřed oceánu. Zde prožili řadu typicky verneovských dobrodružství, než byli zachráněni výpravou, organizovanou pohotovým žurnalistou Ardanem... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (198)

M-arta 

všetky recenzie používateľa

Novináři ukrytí za sloupy podloubí: "Proč jste nedali svého syna včas do polepšovny?" Matka odpovídá výstřelem z pušky. Novináři: "Objevily se u něj sklony k zločinu již dříve? Matka po nich opět drsně pálí. Novináři: "Navštěvuje vaše rodina pravidelně bohoslužby?" Matka: "Huby nevymáchaný!", uleví si a dál pokrařuje ve střelbě... Tohle je u nás doma asi jedna z nejoblíbenějších pasáží. Nemá tenhle film kromě zemanovsky originálního krásného výtvarna i překouzelné a podivně aktuální dialogy? ()

Akana 

všetky recenzie používateľa

Klukovská romantika, dobrodružství a fantazie v konfrontaci se světem dospělých. Ten reprezentují falešná morálka, pokrytectví ("To nemůžeme otisknout. Nejsme bulvární plátek."), mocichtivost, chamtivost nebo mentorská povýšenost. Výtvarně jde jako obvykle o mimořádný zážitek plný originálních triků. Nechybí ani humor, báječná je scéna se žralokem: "Neboj se, kamaráde, třeba to ani není žralok." 90% ()

Reklama

Dale 

všetky recenzie používateľa

Já tomu Zemanovi nemôžem prísť na chuť a nielen to, už mi ten jeho fetiš na pásiky začína riadne liezť na nervy. A nejde iba o tie príšerné papierové kulisy, ale aj všetci herci majú na sebe pásiky. Na starých ČB televízoroch to možno vyzeralo fajn, ale na HD telkách to je príšernosť. Rovnako je pre mňa utrpenie sledovať tie animované dokrútky toho, čo nedokázal natočiť pán režisér s hercami. Tie scény z mora aj zo vzduchu sú dobré jedine na pobavenie a dali by sa akceptovať možno tak v časoch pána Meliesa. A to nehovorím o tradične veľmi chabom deji, dokonca tu nie sú ani herci, ktorí by to zachránili a potiahli. ()

lykan9 

všetky recenzie používateľa

Mám rád Zemanovi filmy a  Ukradená vzducholoď je rozhodně taky skvělá. Po výtvarné a kulisní stránce dokonce vynikající. U mě však tento počin patří mezi to nejslabší, co Zeman vytvořil. Ano, jedná se o můj subjektivní pocit, ale s tímto filmem to tak prostě mám. Skalní fandové Zemana však i u tohoto filmu budou nadmíru spokojení. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Starý, dobrý Karel Zeman. Jeden z jeho najznámejších filmov. Dobrodružný let piatich pražských uličníkov "Ukradnutou vzducholoďou" až na ďaleký, exotický ostrov. Ich konfrontácia s nebezpečnými zločincami, stretnutie s legendárnym kapitánom Nemom a hrdinský návrat domov. Banálny príbeh, ako vystrihnutý z niektorého románu Julesa Verne. Jeho vizuálne spracovanie je však proste očarujúce. Majster Karel Zeman je pre mňa veľká, režisérska autorita. **** ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (11)

  • Podpis Karla Zemana je šrafovaná, prúžkovaná kresba pripomínajúca ritinové ilustrácie, tak známe z verneoviek. Ďalej je to kombinácia hraných a animovaných sekvencií a viac vrstiev rôznych záberov preložených cez seba. (shuster)
  • Světozor bol skutočný obrázkový časopis, ktorý vychádzal s prestávkami od roku 1834. (Jarek678)

Súvisiace novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (viac)

Reklama

Reklama