Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po osmi měsících příběh dvou hráčů se smrtí, doktorů Westa a Caina, pokračuje v Peru, kde právě končí svůj pobyt jako dobrovolní medici v občanské válce. Právě zde našli klíčový prvek pro experimenty s podstatou života a smrti. Následně se oba vrací zpět do Miskatonické nemocnice, kde je začne pronásledovat policie. Její zásah bude ale téměř minimální a doktoři West a Cain opět rozjedou své pokusy nejen se samotnými mrtvými, ale pustí se i do složitějších experimentů. V tomto díle jim bude svou brutální zvrhlostí konkurovat doktor Hill. (A.L.E.S.)

(viac)

Recenzie (102)

Dexter1 

všetky recenzie používateľa

Pokračovanie kultovej klasiky je podľa mňa o dosť iné než predchádzajúci diel. Zatiaľ čo jednotka šla priamočiaro po Westovom fanatizme a splatteri, dvojka sa snaží primiešavať viac humoru a absurdít, ktoré ma miestami veľmi rušili. Nič to však nemení na tom, že hektoliktre krvi a epické finále ostáva, len už to nie je to pravé orechové. Ešte však musím pochváliť Westove nadraďovanie sa nad Boha, ktoré zaznelo na konci. Vtedy mi tuším naozaj behal mráz po chrbte. ()

Gorehound 

všetky recenzie používateľa

Jeden z vrcholov praktických gore efektov a masiek, wau, až je to nechutné, o čo sa stará typický Yuznov uchylný zmysel pre čierny humor, kolidujúci s atmosférou Lovecraftových poviedok. Film si z nich berie raz to, tam zasa ono, ale námety stmeluje do ambiciózneho celku, na čele s neprekonateľným Combsom, ktorému zdatne sekunduje Bruce Abbott. Keby to šlo dnes do kín, nepoviem ani muk. Originálne, presvedčivé, morbídne, zábavné, desivé. Pecka, klasika. ()

Reklama

ledzepfan 

všetky recenzie používateľa

Ze začátku sice trochu nemastné a neslané ale v druhé půlce už to je ten reanimátor na kterého jsme všichni zvyklí-zde navíc vkusně čerpající a citující farankenstenovu nevěstu...Poslední čtvrthodinka už je pak zběsilá přehlídka Westovského megalomanského rouhačství a hlášek ostrých jako nepoužitý skalpel..absurdita střídá absurditu, ta se doplňuje s odlehčeně úchylnou byzardností a dohromady to všechno vytváří velmi sympatickou kouli živých/mrtvých končetin a torz lidských a zvířecích těl..=Bláznivá zábava :D =70% ()

fcreading 

všetky recenzie používateľa

Celkom podarený sequel naväzuje na predchádzajúci diel. Pomerne elegantné šialené pokračovanie veľmi podobné originálu. Oba filmy sú na takej istej úrovni, v druhom dieli sa viac pridalo na gore, krvavých scén a zábavy. Atmosféra je naozaj ohromujúca z tmavej pivnice plnej záhadných experimentov a chladnej desivej márnice uprostred nemocnice. Výkony sú dobre, až príliš spoľahlivy vykon prináša excentricky šialený doktor Herbert West alias Jeffrey Combs, Bruce Abbott ako súcitný Dean Cain, Claude Earl Jones ako škodlivý policajný detektív a nakoniec David Gale zlomyselná, netopieria hlava. Stuart Gordon a Brian Yuzna sú skutočne klasikou na poli hororu a tak som verne očakával skvelý comeback. Ten sa na nešťastie dostavil a ja môžem zhodnotit druhý diel rovnako, ako diel prvý 100 percent. PS: Fanúšik Re-Animátorskej ságy to určite ocení. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Takých filmov ako je jednotka Re-Animatora je poskrovnu. Nevesta nie je zlá, akurát, že využíva pár (rozhodne nie všetky!) chytrých vecí z predchodcu a lepí z nich kolovrátkové (=stále dokolečka točí to isté) divadlo obskurných, ako ich doktore West len nazval - odvržkov. Odvržkov (to slovo sa mi tak páči, že ho pre istotu zopakujem), teda kadejakých prepojení údov, miestami nie nepodobných obrazom švajčiarskeho umelca HansRuediho Gigera, v ktorých fascinujúco spájal končatiny do samostatných entít. Motív hlavy nenávistného doktora je rozvinutý veľmi dobre, takpovediac do nadoblačných výšin. Takže fajn, ale zároveň súhlasím s Davidom´82, že: "kvalit jedničky nedosahuje ani v nejlepších momentech.". ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (2)

  • Film bol zakázaný v Singapure. (Paldiny)
  • Když jde v jedné scéně slyšet hluk z laboratoře, Dr.West řekne, že zvuk nejspíše dělají krysy ve zdi ("probably rats in the wall"). Jedna se o narážku na povídku H.P.Lovecrafta, "Rats In The Wall". (Pumiiix)

Reklama

Reklama