Reklama

Reklama

Horror in the High Desert

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V červenci 2017 zmizel zkušený outdoorový nadšenec v severní Nevadě na exkurzi. Po rozsáhlém pátrání nebyl nikdy nalezen. V den tříletého výročí jeho zmizení si přátelé a blízcí připomínají události, které vedly k jeho zmizení, a poprvé hovoří o jeho děsivém osudu. (mikki089)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (9)

B3n 

všetky recenzie používateľa

Hodnotím veľmi vysoko, možno k tomu pomohlo to, že som to pozeral uprostred noci (teraz je 01:30), možno preto, lebo som to počúval na slúchadlách, kde je počuť úplne všetko a tak sa atmosféra dala krájať. Opäť sa potvrdilo, že na natočenie pútavého filmu nepotrebujete celý prápor pyrotechnikov a 5% ročného rozpočtu stredne veľkej krajiny. Stačí nápad a netlačiť úplne na pílu. Zobrať nejakú reálnu udalosť, ktorá je zatiaľ nevysvetlená a natočiť možné riešenie. Chybičky by sa samozrejme našli, najmä pri záverečnej scéne, ale nezabilo to predchádzajúci priebeh, postupné budovanie napätia, alebo aspoň tajomna a to, čo potrebujem pri každej knihe a filme. Prikovanie k obrazovke s pocitom nedočkavosti - čo bude ďalej? A to som tu dostal, maximálna spokojnosť. Naposledy som sa takto bál pri filme The Fear Footage: 3AM (2021). ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Tento pseudodokumentárny formát sa mi aj páčil, najmä keď film je inšpirovaný skutočným zmiznutím jedného turistu, čo šiel do jaskyne a za 9 rokov zatiaľ našli po ňom len mobil, lenže tento formát tu začal nudiť a ťahal sa ako po čuče hustá slina, kde hodinu boli len báchorky, kecy, vata, no žiadna akcia. Záver ešte ako tak ušiel, ale chýbal lepší nápad. ()

Reklama

xxmurphyxx 

všetky recenzie používateľa

82 minút stratených v piči, ktoré mi už nikto nevráti naspäť. Nevadia mi lacné filmy bez budgetu, nevadia mi amatérske kokotiny o dvoch postavách a bez tip top efektov, nevadia mi found footage horory, práve naopak. Vadia mi hovná, čo sa hrajú na Švajčiarsku čokoládu. Vadí nuda a extrémne mi vadí ojebávanie a zbytočné naťahovanie diváka s prísľubom aspoň minimálnej katarzie na konci. A táto sračka v tom exceluje. Tu jednoducho nie je nič. Pár pablbov vypráva niečo na kameru, pár scénok s hučaním vetra a šuchotaním krovia a koniec. Zo začiatku sa to tak nejaví, človek so záujmom počúva vyprávanie sedlákov, sem tam nejaké creepy scénky, ktoré nie sú úplne márne ale čo z toho, keď to nikam nevedie. Vždy a to myslím kurva vážne, že VŽDY, keď sa k niečomu schyľuje, príde...nič. Strih a nič, tliachame o hovne ďalej. Kurva ešte aj finálna scéna, kde už človek čaká ako chuj, že sa konečne niečo máááááálo stane, skončí v tme s jedným výkrikom a finito. Toto je proste kokotina, čo len namotáva a ojebáva. ()

Daiker 

všetky recenzie používateľa

Posledních asi 20 minut to má pravou FF horor atmosféru. A to je vše..... Nepotřebuje ani titulky....Asi 65 minut tam mluví přátelé, jak se ztratil Gary... Blablabla... Pak je záznam asi 15 až 20 minut posledních minut života Geryho. Bez pořádného domácího kina si to ani nepouštějte.... Jen pro fanoušky FF filmů a i tak je to velmi slabé.... ()

*CARNIFEX* odpad!

všetky recenzie používateľa

Mám rád tento subžáner. Vždy som ho mal. Keď je dobre uchopený do rúk zručného režiséra a podarí sa mu vtiahnuť do deja - dokáže solídne zasiahnuť. Lenže toto je zas a znova pokus nejakého trotla, ktorý iba využil námet, ktorý napísal sám život, no všetko ostatné ostalo v kokote. No a čuduj sa svete, toto má aj POKRAČOVANIE. Už je to dávno, čo som videl fakt kvalitný "F.F. mockumentary" snímok, no tento je vyslovene stratou času. 78 minút bez akejkoľvek snahy budovať atmosféru, čakáte na jeden 3 sekundový záber, ktorý je viac na smiech, než pôsobí hororovo. OSTUDA .. ()

Zaujímavosti (3)

  • Námet filmu je inšpirovaný skutočným prípadom zmiznutia turistu Kennyho Veacha, ktorý sa 10. novembra 2014 vydal na expedíciu pri hľadaní jaskyne, ktorú našiel na predchádzajúcej túre v Nevadskej púšti. Po rozsiahlom pátraní sa našli Veachov mobilný telefón, ale on sám sa nikdy nenašiel. (Arsenal83)
  • Film bol natočený v čase covidu a sociálnych odstupov, na obrazovke sa preto súčasne neobjavia žiadne dve postavy a všetky rozhovory v dokumente sa uskutočnili prostredníctvom Zoom. Film bol natočený v okrese White Pine (Nevada, USA). (Arsenal83)
  • Film mal špeciálne uznanie v kategórii found-footage v zozname „Najlepšie hororové filmy roku 2021“ portálu The Last Journo. (Arsenal83)

Reklama

Reklama