Reklama

Reklama

Yellowjackets

(seriál)
  • Kanada Yellowjackets (viac)
Trailer 1
Dráma / Horor / Mysteriózny / Thriller
USA, (2021–2023), 18 h 32 min (Minutáž: 57–60 min)

Hrajú:

Melanie Lynskey, Juliette Lewis, Christina Ricci, Tawny Cypress, Jasmin Savoy Brown, Pearl Amanda Dickson, Courtney Eaton, Samantha Hanratty (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(19)

Dívky z předního středoškolského fotbalového týmu přežijí leteckou havárii hluboko v divočině na severu, ale to nejhorší je teprve čeká. 25 let poté se přeživší snaží přizpůsobit novému životu, ale divočina v nich stále zůstává. (SkyShowtime)

Videá (17)

Trailer 1

Recenzie (43)

gumolit 

všetky recenzie používateľa

Upozornenie: Spoilery        :     Dievčenský školský futbalový tím havaruje lietadlom v divočine, niektorí prežijú, no úplne odrezaní od normálneho sveta a byť tam 18 mesiacov to može viesť len k zlým až neľudským veciam čo je vlastne hneď jasné.. Skvelý soundtrack to fakt no a.... Prvá sezóna sa mi naozaj páčila a prial by som si, aby aj tak skončila lenže to asi nepôjde pretože príbeh nebol ukončený. O tejto relácii som ešte nepočul, pozrel som si ju len náhodou. Je to dobré! Herecké výkony sú celkom dobré (až na niektoré výnimky) a príbeh je celkom pútavý. Flashbacky sú zaujímavejšie ako moderný príbeh. Partitúra a najmä hudobné vsuvky kapiel 90. rokov sú vynikajúce. Scenár však zanechávajú veľa problémov.. Nanešťastie sa seriál dostane do pasce záhad, keď sa súčasné postavy navzájom rozprávajú a hovoria niečo v zmysle „kvôli tomu, čo sme tam urobili“, čo sa stáva mnohokrát. Rozumiem, prečo sa autor rozhodol formulovať to týmto spôsobom, pretože chcú, aby to bolo záhadou. Problém je v tom, že nemá zmysel, aby sa postavy rozprávali týmto spôsobom, keď sa rozprávajú len medzi sebou, je to len pre divákov. Mám tajné podozrenie, že tejto relácii by prospelo, keby išlo o jednu sezónnu šou so správnym koncom, pretože sa to už začína trochu vliecť. No nakoniec je tu aj druhá sezóna. A ukázalo sa, že moje podozrenie bolo presné. Tempo sa ešte viac spomalí. Ach, ako neznášam momentálne smiešny výstrelok „pomalého naťahovania“, ktorý je na rovnakej úrovni ako výstrelok roztrasených seriálov zo začiatku 20. storočia. Len preto, že sa niečo pohybuje ľadovcovým tempom, nemusí sa to nevyhnutne robiť stále a hlbšie. Prichádzajú ďalšie záhady a žiadna nie je vyriešená. Tiež nové postavy, dokonca aj tie, ktoré údajne mali haváriu lietadla prežiť no v prvej sezóne sme to netušili. Herecké výkony sú celkovo lepšie aj horšie. Melanie Lynskey (Rose z Dva a pol chlapa) hrá čo môže, ale moc jej to nejde, je v podstate nudná. Show sa aj vďaka nej čiastočne zmenilo na frašku. Vedľajšia zápletka s policajným vyšetrovaním je trapas, najmä kvôli výkonu nového policajta a postava Elijaha Wooda je už cez čiaru. Aspoň trochu poteší najmä trochu zostarnutá Juliette Lewis a fajná Christina Ricci. a je skoro isté že ich mladšie verzie sú lepšie. Škoda už ale jednotlivých dielov z druhej série. Jediná časť, ktorá sa mi zdala najzaujímavejšia, boli scény medzi Shaunou a mŕtvou Jackie. A nepríjemne na mňa pôsobil určite posledný diel, kde dievčatá za hudby Cranberries - Zombie sa pripravujú na baštu na jedného z partie. Čakáť že to bude ukončené nejako urýchlene som asi chcel veľa. Finále je síce drsné, no zbytočné scény s nejakou sektou celou sériou mi prišli zbytočné. Čiže aj kedˇ je seriál ku konci dosť hnusne psycho a nepríjemný je zbytočne naťahovaný a tretia séria bude isto podľa toho čo už predvídam dopredu asi brutálnejšia, no už zbytočná. PS: Úvodná znelka seriálu je fakt skvelá neustále mi hrá v hlave to je jeden z veľkých plusov – hudba. Hodnotenie: 7/10 ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

ty čtyři tomu nakonec dám,protože potenciál v Yellowjackets dříme veliký,ale že by byl využit naplno se rozhodně říct nedá.První série nabídne dvě rozdílné tváře.Ta z minulosti,která se pohybuje na hraně survival thrilleru je dobrá a díky náznakům hned ze začátku slibuje zajímavý vývoj.Pak je tu ale i linka ze současnosti,která sice dobře začala,ale postupem času se začala rozplizávat do ztracena a nebýt Christiny Ricci,neměla by ve finále moc co nabídnout.Konec sice lehce navnadil,že by se to mohlo zlepšit,ale jeden nikdy neví.Osobně jsem zvědavý co má Showtime v plánu,protože to momentálně smrdí několika dalšími řadami a tam se obávám,že to nebude moc fungovat....70% ()

Reklama

moviefreak 

všetky recenzie používateľa

Som po dlhej dobe fascinovaný a totálne vtiahnuty do deja!!! Ale!!! Seriál dvoch časových rovín a zároveň dvoch hodnotení. Prítomnosť je MEH ale má svoje magoroviny, ktoré môžem. Hlavne keď sa v druhej sérii objaví psychopatický hobbit :) Inak je to telenovelová 3jka... A potom tu je minulosť!!! Tá je vizuálne nádherné nakrútena, tínejdžeri hrajú doslova o život a keby je seriál iba o tejto minulosti, tak je to jeden z naj seriálov vôbec!!! Krutosť, nepredvídavosť deja, brutalita, šialenstvo, ktoré s kľudom konkuruje Game Of Thrones... ()

grogodil 

všetky recenzie používateľa

Sľubuje to na začiatku hutné survival drámo a priznávam, že som sa veľmi dlho nechal opíjat suchým rožkom, že sa ho možno fakt už v ďalšej časti dočkám. A zrazu sa človek pristihne pri deviatej epizóde a uvedomí si, že ostáva už len posledná do konca a namiesto očakávaného poctivého slowburning drsného stroskotaneckého survivalu som dostal takú drsnejšiu high school verziu Lost-u, kde sa viac, než prežitie v divočine, riešia vztahové peripetie medzi všemožnými tuctovými puberťáckymi stereotypmi, aké si len na americkej strednej viete predstaviť, že sú. Čo by až tak nevadilo, keby to nevyzeralo občas skôr ako bezstarostné kempovanie na samote u lesa a keby sa radšej viac tlačilo na to, že tam nemajú čo žrať a už sa majú (obrazne a aj doslova) v zuboch, než na to, že s nimi plieskajú hormóny. Má to svoje momenty, trošku to ťahá do nadpriemeru nahor aj vydarený soundtrack a určite aj dospelé predstaviteľky. Proste túto ženskú skvadru (Ricci, Lewis, Lynsky) už len tak akosi z princípu teší sledovať na obrazovke. Aj keď, aj táto dejová linka má ďaleko od nervydrásajúceho trilleru a nie a nie sa odraziť poriadne. Takže vo výsledku to je proste taká podvratná odľahčená béčková cheesy verzia toho, co som očakával a čo to asi chcelo byť, malo potenciál byť a nemalo gule byť... Aspoň zatiaľ, možno v ďalšej sérii sa to k tomu doplazí, len neviem, či sa budem mať chuť jej účastniť.... Prvá sezóna je len taký rozťahaný prológ k niečomu, čo so záverečnými cliffhangermi sľubuje, že aj keď nám teraz ešte ukázali v podstate prd baraní, tak nabudúce to už bude veľké, ak tomu dáte ešte šancu.... ()

Omnibus 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Břicho se mi třese, jak se chechtám... v lese.“ Njn. Místo krvavé flákoty přežvykuji jen nechtěnou komedii. Otráveně. Ha! Že by Misty? Příroda drsná jako lesy okolo Plzně, šelmy dávají zpovykaným scenáristům pac a dívenky zvlčilé, bohužel ne hladem zvířecím, jen krotkým, seriálovým. Odfláknuto bez invence, podle mustru pro influencerskou generaci, nadšeně hýkající u nekonečných řad Survivor, „drsných a reálných“ reality show. Zpraseno i otravnými prostřihy do budoucnosti. Od začátku tedy víme, které maso přežilo a které ne. Spoilerům zdar! A co na to známý gurmán, doktor Hannibal Lecter? „Chci vrátit vstupné! Dívčí fotbal nesahá chlapskému ragby ani po kotníky, natož po brzlík.“ Posuďte sami. Jezero, velká chata, puška a nekonečná zásoba nábojů, chlast, hudba, mejdany, sex... a všeobecně veselá nálada. Špica letní tábor, kde si to všichni užívají a tak trvá 7 epizod (!), než husičky zakejhají: „Jde nám o kejhák!“ a vyrazí po svých, po turistické značce, hledat civilizaci. KANIBALLSKÉ OKÉNKO: Nejvíc mě rozsekalo to: ѬMedvěde, lehni!“ aneb starého medvěda novým kouskům naučíš. ѬTy moje sladká...,“ něžně šeptal otravné brýlaté pizdě gay Beznožka. Velmi věrohodné. ѬHoří, má vosičko![][] Na sedadle kopilota medvídek plyšový vzplanul. Nehasit ho, nevyhazovat ven! Jen koulet očima a ukázněně se dusit, dokud... Závěrem hádanka. Bude lesní muž Omnibus ztrácet čas s druhou sérií umělohmotné, 50% opičárny, jen kvůli famózní Juliette Lewis? Asi ne. Není fanouškem FCKing Yellowjackets. ()

Galéria (1 251)

Súvisiace novinky

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (viac)

Reklama

Reklama