Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Krimi
  • Akčný
  • Animovaný

Recenzie (24)

plagát

Plechový bubienok (1979) 

Nejak inak som si pamätal na tento film z detstva a inak na mňa zapôsobil nedávno. Naďalej som veril erotickým scénam, tie sú famózne, ale zvyšok bol pre mňa obrovským sklamaním. Celý ten obraz doby a figúrok v ňom dosadených... Niekedy až smiešne, akoby mu ani sám režisér neveril.

plagát

Havrania cesta (1962) 

Nádherný film o ambíciách a ľudskosti.

plagát

Prameň panny (1960) 

Čo tu dodať? Mal pravdu Tarkovskij, keď tvrdil, že pre film je najdôležitejie, či režisér dokáže vytvoriť scény svojho filmu ako život samotný, pravdivé. V Prameni panny som toľkokrát uveril, toľkokrát som sa bál... A nad tým všetkým ten večný pocit z prítomnosti Boha, ktorý napriek všetkým útrapám riadi naše osudy s absolútnou láskou.

plagát

Ostrov (2000) 

Hlavný rámec tohto filmu tvoria ľudia, ktorí nezvládli napätie a okolnosti života a hľadajú pred svojím osudom útočisko v houseboatoch na veľkom jazere, skrytom pred civilizáciou. Ostatné tu prítomné postavy hľadajú na jazere pokojné zázemie pre svoje chúťky. A tak sa ich príbehy navzájom miesia, čo vzhľadom na karmu zúčastnených neveští nič pozitívneho. Veľmi existenciálny a fyzický film o hľadaní lásky.

plagát

Skutečná fikce (2000) 

Pribeh á la Hesseho Stepný vlk, kde v magickom divadle si hrdina uvedomí, aký je život, ktorý žije, a aký by mohol byť. Veľký výlet podvedomím jedného človeka po vražde ženy na verejnom záchode, utkaným z jeho minulosti. Oslobodzujúci je záver filmu, keď Kim Ki-Duk prizná filmu jeho fiktívnosť, čím spraví príbeh omnoho skutočnejším a odľahčí jeho ťažkú atmosféru - vždy existuje k veciam a udalostiam, a najmä svojho vlastného života, viacero prístupov.

plagát

Polnočný expres (1978) 

Ohromne ľudský film, nič preexponovaného, kde každý má to svoje, kde láska a viera dojímajú a sila prežiť je ohromná.

plagát

Nepriateľ pred bránami (2001) 

Dve tie hviezdičky dávam za tie sniperské pasáže. Ale inak si monsieur Annaud pomýlil ruský a americký sen a všetky ostatné scény sú totálne odpadové.

plagát

Ran (1985) 

Kurosawova komplexnosť hraničí s božskosťou. Najradšej mám jeho súcit s ľudskými snaženiami sa, ktoré sú už vopred osudovo naplnené. Množstvo večných ľudských charakterov je v Rane zobrazených na starovekom príbehu známom aj v našich zemepisných šírkach, kde už jeho sila tak trochu vyprchala.

plagát

Korida lásky (1976) 

Hlboko existenciálny film v rámci jednej z najkrajších ľudských činností - fyzickej lásky medzi mužom a ženou.

plagát

Canterburské poviedky (1972) 

Opäť raz skvelý renesančný (to podčiarkujem) návrat, založený na poctivom naštudovaní vtedajšej literatúry a geniálnom vycítení atmosféry doby. A opäť maximálne nezávislý.